Kamera för hela slanten

Var igår på HawaIE på Nationernas Hus för att vimmelfota. Riktigt roligt samt första gången jag körde manuellt hela kvällen. Kom dit runt kl.22 och lagrade ett gäng inställningar efter ljussättningen i lokalerna. Ska fixa i ordning fotona senare idag så får ni sen så vad resultatet blev.

Idag är tanken att ta det riktigt lugnt. Lite bra saker ska göras som att pyssla med NärCon och diska men det verkligen kännas att det är en ledig söndag. Har suttit och tittat på nya objektiv och kameratillbehör i några timmar och fastnade för det här otroliga vattenhuset men det lär inte vara billigt. Tanken har sedan länge varit att skaffa dykarcertifikat men jag har aldrig kommit till skott. Men man ska ha drömmar…

Gyckel sökes – “Frukost i baljan”

Jag och Nils i min klass har sedan Nolle-P gick av stapeln irriterat oss på att vi inte kan komma ihåg texten till ett av de gyckeln vi såg. Det var Urfadderiet som sjöng en låt om en kärlekshistoria mellan en arbetande person och en fattig student, melodi “Breakfast at Tiffany’s”. Allting handlade om skillnaderna mellan vad man hade råd med. Texten gick något i stil med:

”Vad sägs om frukost i Baljan… Knäckebröd, fulläsk, klägg och dammsugare.”

Har googlat förgäves efter den utan resultat. Vore kul att lära sig den då det är en riktigt rolig låt som tog upp så mycket av studentlivet här på LiU. =)

?

Livet är fyllt av små mysterier. Varför säger man “har du bilnycklarna?” i pluralis fastän det bara rör sig om en nyckel? Är det för att man är van vid att man alltid har en nyckelknippa med flera nycklar på? Och varför finns det inga kattknippor?

Kattknippa.JPG

Reflektion Spotify

Har nu kört spotify ett tag nu, i stort sett dagligen sedan det släpptes och jag är riktigt nöjd. Lyssnar för tillället på Infected Mushroom, har blivit ganska mycket av den varan sedan Das Boot. Det enda som saknas just nu känns möjligheten att smidigt interagera med andra användare direkt i programet, se vad de lyssnar på och kolla in deras publika spellistor. Det kanske inteens är under utveckling utan att meningen är istället att alla ska dela med sig av spotifylänkar på nätet i alla dess forum och communities. Har inte prövat den biten så vet inte hur bra det funkar. Sedan såklart utbudet kan bli bättre men det täcker redan nu en väldigt stor vidd av vad världen har att erbjuda Förhoppningsvis så kommer det gå bra för företaget, det hänger på hur många som använder sig av betaltjänsten respektive hur många annonsörer de får för gratistjänsten. Sedan kanske vi i framtiden får se ett Spotify för tv-serier, vore nice.

Har slängt ut massor av invites till höger och vänster ett tag nu och sitter just och trycker på min sista. Så, första personen som kommenterar på det här inlägget eller slänger iväg ett mail till mig med sin mailadress får den.

Das Boot ikväll och Songbird har släppts

Sitter just nu på ett café vid Silja Line terminalen i Stockholm och väntar på att gå på färjan för Das Boot. Ska bli riktigt häftigt, jag och Nils från klassen är det som drar dit och ska framför allt se Infected Mushroom och VNV Nation. Har med mig kameran så förhoppningsvis blir det lite coola bilder tagna.

Läste precis att Mozilla Songbird 1.0 har släppts, alltså Mozillas fria musikspelare som ska konkurrera med Itunes m.fl. Med tanke på Mozillas succé med Firefox och Thunderbird så bådar det gott för dem. Ska dra hem Songbird så fort jag kommer hem och sedan återkomma med kommentarer.

Foton rullar upp

Imorgon är det dags för den andra duggan i grunken, vår grundkurs i matte. Klarar jag den så är jag home free med den kursen vilket skulle kännas väldigt skönt. Imorgon är även dagen då jag ska recensera spel i tv, har lyckats förhandla mig till att få klippen efter varje program på dvd och fått tillåtelse att slänga upp dem här på bloggen. Se fram emot det.

Arbetet med galleriet har rullat på. Kan nu glatt berätta att alla foton från min, Simons, Sjöbergs och Ullis resa till Japan nu ligger uppe där. Dessutom är nästan alla foton från Nolle-P också uppe. Så titta gärna in, det kommer upp nya foton där varje dag. http://www.monkeygames.se/gallery/ Många klockrena foton finns där, som t.ex. det här:

Nu däremot är det dags att sova så att man får ordentligt med sömn inför skrivningen. Håll tummarna för mig och missa inte att titta på “Mycket Nöje” på Kanal Lokal Östergötland imorgon kl.18:15-19:00.

Internet!

Äntligen har vi fått ordentligt internet! Så nu kommer mycket ta fart. Ska beställa nya dator, fixa ett riktigt bra webbgalleri, ladda upp alla Japan/NärCon/Nolle-P bilder, bygga en serverdator och framför allt börja uppdatera här mer frekvent. Men ikväll ska vi plugga som vanligt, sy overaller samt kolla på Jesus Christ Superstar 2000. Kommer att bli en bra kväll ^_^

Fullt upp och inget internet

NärCon 2008 blev en succé, över 900 deltagare och allting flöt på riktigt bra. Var riktigt roligt att se, NärCon är verkligen en höjdpunkt på året större än både julafton och födelsedagen. Direkt efter NärCon startade mina studier och Nolle-P vilket innebär att det varit en hektisk tid med aktiviteter från morgon till sent in på natten varje dag. Så, pga detta samt det faktum att Linnea och jag inte har något internet hemma har gjort att denna blogg legat inaktiv ett tag nu. Men så fort allt lugnar ner sig, eller vi i alla fall har internet igen, så kommer det dyka upp mycket spännande. Bl.a. har jag hittills tagit över 600 bilder från Nolle-P ^_^

På prylfronten så har en Ipod Touch (8gb) och battergigrepp till min Canon EOS 40d köpts in och min Asus Eee har jag sålt. Ska köpa en ny inom kort, funderar dock fortfarande på om jag ska skaffa mig Eee 901 eller vänta tills Eee 1000 släpps. Tänker dock hålla mig till just Eee och inte MSI Wind eller liknande, bl.a. på grund av att jag blev så nöjd med min laptop men även för att Eee är så ofantligt mycket större, vilket underlättar enormt när man kör linux. Stöter man då på ett problem så har minst 10 andra stött på samma så då är det lätt att googla fram en lösning.

Sist, Linneas och min inflyttningsfest är planerad. Den 6 september blir det av och det kommer bli 0m6wtf4w3s0m3.

Sammanfattning

Jag blev typ kanske såhär ungefär nästan utmanad av Emilie. Nåja, inspirerad iallafall; det är roligt att se tillbaka. Alla som vill kan känna sig utmanade.

För fem år sedan: Var det fortfarande en väldigt viktig del av min identitet att jag var scout (fastän jag aldrig varit sådär fruktansvärt aktiv). Jag hade även ganska nyligen insett att jag kunde göra anspråk på ordet estet som en del av min identitet, och jag odlade detta och njöt av det till fullo. Ja, jag hade vant mig vid att gå på gymnasiet, utnämnt bildkorridoren till mitt andra hem och hittat min plats i klassen och nya vänner. Jag spanade smäktande efter den långhårige snyggingen i parallellklassen. Allt var förstås inte frid och fröjd; en stor portion tonårsångest dröjde sig fortfarande kvar i hjärtat och i poesin. Jag var fortfarande inte helt säker på vem jag var och trivdes inte särskilt bra i min kropp. Längtan efter kärlek och bekräftelse låg som ett tungt moln över allting. Men ändå. Jag hade börjat blomstra så smått.

För tre år sedan: Var jag mitt uppe i förberedelserna inför studenten. Det var studentklänning som skulle sys, avtackningspresenter till lärarna som skulle fixas, studentskivor som skulle festas på, konstprojekt som skulle avslutas och en jävla massa känslor som skulle bearbetas. Det var jätteroligt och stressande och spännande och läskigt och underbart på samma gång. Dessutom höll jag på att utveckla en liten svag, hemlig förälskelse i en före detta klasskompis. Det var sorgligt att lämna skolan och vännerna och det var skrämmande att börja på mitt första riktiga jobb men samtidigt var det mycket lycka också.

För ett år sedan: Var jag fortfarande helt fascinerad av att jag hade en ring på vänster ringfinger, fastän den hade varit där i tre månader redan. Att vara nyförlovad, det var så stort och en så häftig känsla! Praktiken på demensboendet var avklarad och fastän jag tog farväl av tanterna och farbröderna med viss sorg i hjärtat var det skönt att inte behöva pendla till Tranås längre. HBM1:an var äntligen avklarad men HBM2:an hade däremot gått åt skogen och jag kände fortfarande att jag låg sjukt långt efter alla andra. Men jag var fylld av opmtimistisk beslutsamhet; jag skulle minnsann plugga hela sommaren varje dag efter/innan jobbet och i augusti skulle jag klara den galant (…joråsatteee… det är fint med optimism…). Jag och Samuel var uppfyllda av den kommande Japan-resan och planerade och förberedde och fixade för fullt. Massor av glad, pirrig förväntan!

För tre månader sedan: Tuffade (student)livet på som vanligt med föreläsningar, basgrupper, letande efter vetenskapliga artiklar, plugg inför den förbannade statistiktentan och min första erfarenhet av att vara mentor för nya studenter. Jag hade precis fått mitt gymkort och utnyttjat det för första gången tillsammans med Samuel och kände mig hurtig.

Igår: Satt jag och Emma på HUB och letade fakta till sammanfattningen som är förberedelse inför C-uppsatsen. Sen simmade vi 1000 meter i simhallen, bastade, åt lunch och sen cyklade jag iväg till Johannelund för att ha sista mentorsträffen med gott fika på en solig uteplats. Efter det tog jag en liten tupplur ute i solen i Trädgårdsföreningen, innan jag fixade OH-papper till seminariet och cyklade hem. Väl hemma blev det lite Kajsa Varg-matlagning och misslyckade försök till att ladda ner Pretty Woman.

Idag: Medverkade jag i ett överraskande intressant och lärorikt seminarium. Tänk så mycket det var som jag inte visste om kappillärprovtagning! Efter lunch var det lite genomgång inför nämnda C-uppsats-förberedelse och lite mer artikelletande. Sen cyklade jag hem och har mest gått och skräpat fram tills nu.

Imorgon: Ska jag och Emma börja sammanställa den fakta vi hittat till någon sorts sammanhängande dokument. På kvällen ska våra mer hurtiga klasskompisar springa Blodomloppet, medan vi nöjer oss med att medverka på den efterföljande picknicken/grillningen/klassfesten. Vi ses i Trädgårdsföreningen!