Coolt tv-program — 逃走中

Tittade idag på ett riktigt påkostat och coolt tv-program här i Japan, Tosouchuu (とうそうちゅう 逃走中) vilket översatt betyder “På flykt”. Ett gäng deltagare ska under en viss tid utföra en mängd olika uppdrag, allt medan ett gäng personer vid namn “Hunters” eller som på japanska “Hantaa” ハンター jagar dem ständigt. En klocka ticker ner och när den har tickat färdigt vinner deltagarna om alla inte har blivit tillfångatagna. Tänk er en blandning mellan “På rymmen” & “Battle Royal” så har ni en aning om vad det handlar om. Dessutom slänger de in mängder av cool teknik i interaktion med gps, mobiltelefoner etc och i efterhand pålagda specialeffekter.

Till dagens program hade de hyrt ett helt nöjesfält, alla besökare var skådespelare som interagerar med deltagarna på olika sätt. Ett häftigt exempel var när en isdrottning kom till nöjesfältet och frös en massa saker, bland annat den tickande klockan. Då stannade alla nöjesfältets besökare upp för att stå blickstilla de 20 minuter som tiden var fryst medan deltagarna med hjälp av högtryckssprutor försökte tina upp den, utan att bli tillfångatagna. Kolla video part 1 10:00 så får ni se det hela.

Detta är något jag själv gärna skulle vilja delta i och oerhört gärna arrangera. När tävling, lek och lajv möter varandra kan det bli riktigt häftiga resultat, kanske något man ska göra ihop med NärCon något år?

NärCon NärCon NärCon

Efter “Change” så har det hänt en del. Drog på en shoppingrunda och köpte mig massa nya kläder, gillar att byta ut hela garderoben i ett svep istället för att alltid göra det steg för steg. Blev nya jeans, skjorta, långärmad tröja samt 12 st t-shirts från Threadless. Så nu istället för en hipp ravenörd ser jag ut som en lattedrickande student som hänger på Espresso House och skriver på sin senaste roman på en MacBook. Fast självklart behåller man en bit av sin stil även när man byter, PacMan-swettbandet samt NES-kontroll-bältet är kvar.

Annars så är det oerhört mkt NärCon. Jobbar ju på Sverok 8 h/dag men NärCon-jobbet tar upp 8-10 h/dag. Därav dåligt med bloggande. Vi omsätter i år över 500 000 kr och blir över 1300 deltagare. Kommer bli ett fantastiskt konvent, kan vara värt att sumpa första tentan för att genomföra detta konvent. Tror det kommer gå till historien i konventssverige och bli lite av en modell för hur ett konvent ska genomföras, eller i alla fall hoppas jag det. NärCon 2007 hörde jag har varit lite av det för många konventsarrangörer.

På onsdag gäller det, då börjar vi bygga och sedan anländer alla på torsdag. Se fram emot detta! =D

För övrigt:

Varför så låg aktivitet?

Svaret är Tenta-P. Plugg, plugg och så mera plugg. Inte så mycket intressant som händer då. Förutom några saker. Vi hade visions/arbetshelg med NärCon-ledningsgruppen (LG) förra helgen vilket ledde till att massor bra saker blev gjorda, vi blev taggade och hade en fantastiskt kul och givande fotosession. Mer om den kommer nästa vecka.

Annars, min laptops (Asus Eee 901) tangentbord har gått sönder. Tydligen är de ganska känsliga, spillde någon droppe vatten på det så var det kört. Men ett nytt kostar $15 på ebay och är lätt att byta ut så det är inte så jobbigt. Värre är med min cykel, den har gett upp så jag lämnade in den på reparation förra veckan. Får besked imorgon om den går att rädda överhuvudtaget, så fall kommer det kosta mig 2000-3000 kr för att den ska bli som ny. Lite jobbigt…

Så vi hörs nästa vecka. Imorgon fysiktenta, på tisdag envariabelanalys 2. Plugg plugg och plugg.

En motkandidat reflekterar

Som de flesta av er vet så motkandiderade jag för lite drygt 2 veckor sedan till posten fadderigeneral inom min studentsektion. Jag drev en kampanj och gick in med allt då posten dels är hett eftertraktad och dels då en motkandidat aldrig tidigare har blivit vald framför valberedningens förslag. Att bli fadderigeneral var något jag såg fram emot, blev inspirerad av och kände ett stort engagemang för. Visionerade om Nolle-P och hur det skulle vara, vad jag skulle kunna vara med och driva samt påverka. Jag började brinna oerhört mycket innan jag ens blivit vald, bara blotta tanken gjorde mig taggad. Det skulle bli en ny tung men otroligt häftig utmaning som jag tror att jag skulle kunnat fixa samt utvecklas mycket av på vägen. Dessvärre blev jag inte vald, jag gjorde en stark insats men valberedningens förslag vann. Direkt efter mötet så kändes det inte så farligt utan jag tog det ganska bra, det var senare som det blev värre. Jag var småbitter, grubblade över hur jag kunnat drivit kampanjen annorlunda och funderade över vad jag skulle gjort nu om dagarna om jag blivit vald. Även om jag tycker att han som blev vald är väl värd det och kommer utan tvekan göra ett bra jobb så kändes det jobbigt.

Men nu är det slut med att deppa. Jag har nu insett vad jag vill och vad som ska ske. Det var rätt att jag inte blev vald i år. Vintermötet kunde inte relatera till mina erfarenheter och min kampanj uppfattades smått oseriös. Dessutom var det bra för mig, egentligen. Strax innan Nolle-P i år så äger NärCon 2009 rum som jag är huvudansvarig för. Jag har sedan länge förvarnat staben om mitt eventuella engagemang i CM samt planerat att lägga Monkey Games vilande men det hade ändå blivit oerhört mycket i år. Men, jag har inte gett upp. Jag vill fortfarande bli fadderigeneral, oerhört mycket. Så vintermötet 2010, pass på! Då ska jag lägga övrigt ideellt engagemang åt sidan för det verksamhetsåret så att jag kan brinna fritt. Jag ska bli vald och framför allt redan från början vara valberedningens förslag och förbereda mig ordentligt. Och fram tills dess ska jag brinna för mina övriga projekt, arrangera Sveriges bästa konvent och stötta årets CM under resans gång.

UppCon:09

Nu håller UppCon:09 på för fullt här i Uppsala. Över 3000 deltagare och större än någonsin i nya fräscha lokaler gör det till ett riktigt häftigt arrangemang. Självklart är vi från NärCon här och styr upp massa åt dem så att det blir ett mycket bättre konvent samt gör reklam för vårt eget =) En av PR-satsningarna vi gjort är att styra upp egen NärCon-läsk, 750 flaskor som vi delade ut till UppCon-kön strax innan konventet drog igång.

konventsbilder.se läggs det kontinuerligt upp foton från konventet så kolla in det.

Mycket kan man göra själv

På torsdag är det då dags för animekonventet UppCon att gå av stapeln, denna gång större än någonsin med över 3000 deltagare. Allting äger rum på nybyggda Uppsala Konstert och Kongress och självklart har jag och NärCon nästlat oss in i arrangemanget och kommer att vara där för att träffa folk, göra reklam samt arrangera bagagehanteringen/garderoben. Vi har i år en ganska annorlunda reklamsatsning, den bygger på att vi gör det mesta själva, som på den gamla goda tiden. Och faktum är att man kan få mycket snyggt gjort på så vis. Anteckningsblock, egna läsketiketter på flaskor, affischer, klistermärken och flygblad. Allting med hjälp av en färglaser, etikettpapper, en häftapparat och ett gäng nördar som kan tänka sig att sitta och vika, klippa och häfta i några timmar ^^;; Det är klassiskt NärCon-arbete, att vi gör det själva men slänger in pizza och läsk så blir alla glada. Blev precis klar med en slags reklampyramid som vi kommer att ha utplacerad på bord runt omkring på UppCon. En effektiv grej som är lätt att göra och framför allt billig:

pyramid_foto.jpg

Något annat vi planerar att göra är att göra en satsning mot just UppCon-kön. Deltagarna börjar köa redan på onsdagen och själva kön är som ett slags evenemang i sig. Dessvärre så kommer det bli kallt för dem i år då UppCon ligger så pass tidigt som det gör. En av våra planer är att styra upp lite “NärCon-o’boy” för att bjuda på och göra animenördarna lite varma och glada. Problemet är bara att få fram och hantera den massiva mängd dryck som behövs, vi skulle behöva 20-50 liters termosar för att lyckas med det hela på ett bra sätt samt ett kök för att värma allt.

Arbetet med NärCon 2009 har startat!

NärCon 2009

Vi har nu haft vårt uppstartsmöte så nu har arbetet med NärCon 2009 startat! Vi har stora visioner, mycket vi vill fixa på och ändra med nästa års NärCon för att göra det så bra som möjligt och vi är alla riktigt taggade. Ska bli riktigt roligt.

Just ja, för er som inte vet det. Jag är numera återigen konventsgeneral för NärCon och är riktigt glad över det =) Kommer däremot den här gången med största sannolikhet att dela den posten med 2 andra personer så att vi är i en grupp av tre.

Lang-8 samt foton från NärCon 2008

Var i helgen hemma hos mina föräldrar, fruktansvärt skönt. Att komma bort från all stress i Linköping och bara kunna ta det lugnt en hel helg i Odensbacken och hänga med bröderna och träffa föräldrarna är guld värt. Sedan att jag fick gjort massor av vettiga saker som att min äldsta brorsa hjälpte mig styra upp installationen av Windows Vista på min nya dator är inte fy skam det. Om ni planerar att köra dual-boot med Linux och Windows Vista/XP på en nyare dator med sata-diskar, försök för allt vad det är värt att installera Windows först på er hårddisk för att sedan efteråt installera Ubuntu/Linux så slipper ni en hel del problem som jag stötte på. Av någon anledning ställer Vista väldigt höga krav på den partition det ska installeras på, absolut helst ska det inte finnas några andra partitioner på samma disk.

Upptäckte via (tro det eller ej) YouTube en riktigt bra hemsida i helgen. Lang-8, en community för människor som pluggar ett främmande språk. Det som gör den communityn så bra är den riktigt vettiga funktionen med journals. Du skriver ett inlägg om vad som helst på språket du pluggar. Och strax så kommer flertalet personer som har det språket som modersmål att ha rättat din text. Sedan kan du bidraga med att rätta andras texter på svenska eller engelska. Prövade att skriva en text på japanska och 5 min senare hade 2 st japaner rättat den och kommit med tips. En oerhört bra resurs helt enkelt som jag ska försöka använda mycket i fortsättningen.

Jag har nu äntligen tagit mig ordentligt i kragen och styrt upp fotona från NärCon 2008. Har inte pillat med kontrasten och liknande på bilderna men i alla fall sorterat ut de som är vettiga samt förminskat dem och släng upp dem på galleriet. Där hittar ni guldkorn som följande foto från när konventseliten hackade NärCons ftp-server:

NärCon-koma

NärCon 2007 är över, det har varit en tid med massor med arbete och stress och nu helt plötsligt är det över. Mer än 700 deltagare och jag har förlorat min mobiltelefon. Nu är jag i en slags koma och är lite deppig över att allting är över, speciellt det faktum att jag nu bestämt mig definitivt för att avgå som konventsgeneral efter 6 års tid. Nu framöver blir det massor med plugg inför omtentor, vi får se hur det går. Helst av allt skulle jag vilja sova i en vecka eller liknande. Godnatt.