Magic – Worlds 2010 – Chiba Japan – Dag 1

På grund av tenta-p & besök av både brorsan och Olle blir det lite korta blogginlägg, här nu med foton från dagens smygöppning av VM i Magic 2010. Imorgon öppnar eventet på riktigt, men då blir det plugga operativsystemsteori för mig hela dagen, wohoo! Introducerade för övrigt brorsan idag till Kappa Sushi, resulterade i frosseri med 20 bitar var. Omnomnom.


Det bästa just nu och politiskt rävspel

Garfield minus Garfield – Det blir knappast bättre än det här. Helt enkelt, genialiskt.

I fredags så blev den äntligen av, en helkväll med exakt 7 personer, god mat och ett parti av brädspelet Junta.junta.jpg Spelet handlar om att spelarna sitter som makthavande i en republik vars största inkomst kommer från årets bananskörd och stödpengar från andra nationer. Det är militären som styr landet så spelarna får roller som General of the 1st brigade, Minister of the Internal Security, Air Force Commander och så självklart, presidenten. Presidenten väljs av spelarna och är den som utser vilka poster de andra ska få inneha samt delar ut årets budget. Målet med spelet är att få så mycket pengar som möjligt, forsla dessa till sitt Schweiziska bankkonto medans man aktar sig från att bli lönnmördad. Emellanåt blir det inbördeskrig i landet när någon sida startar kupp och försöker störta den sittande regeringen.

Den största behållningen med spelet är alla svek, allt prat i korridorerna och alla pakter. Kvällen började med att jag, med stöd av arbetarrörelsen, radikalerna och socialisterna knep presidentsposten och styrde med stenhård men rättvis hand. Efter ett tag startades en kupp av oppositionen men den slogs effektivt ner. Efter att jag suttit vid posten ett tag ansåg jag dock att det var dags för någon annan att styra. Döm min förvåning när resultatet av att jag steg ner var att jag först blev degraderad till Airforce Commander, sedan lönnmördad och bestraffad resten av spelet. Men det hindrade inte mig från att knipa segern genom att effektivt skicka lönnmördare mot makthavarna, strax innan de gick till banken för att sedan själv ta pengarna och föra över till mitt bankkonto.

Under hela partiet så varnade Erik (som vanligt när vi spelade spel) för mina handlingar och rekommenderade alla att alltid förena sig emot mig. Detta har han gjort sedan första gången vi spelade Settlers för en herrans massa år sedan och det spelar ingen roll vilket spel det handlar om, jag ska aldrig få vinna ^^;;

Asus Eee, Magictech och planer om Japan

GothCon blev en succéhelg. Byggde tillsammans med Erik Eklundh, David Sjöberg, Tim Käll och David Fallgren riktigt mysiga Goblinlekar. Ställde upp med dessa i Legacy-turneringen samt Extended-turneringen. I Legacy så spelade jag följande lek, en riktigt mysig och bra lek som jag inte tror jag kunnat bygga ihop så mycket bättre trots om jag fått tillgång till fler kort. Allting började med en Scandinavian Master Trial på torsdagen i vilken jag kom tre vilket gav mig en gratis bye (gratis vinst) i turneringen dagen efter. Även i den gick det bra, kom till top 16 vilket innebar att jag var kvar i turneringen som fortsatte under lördagen. Mötte några riktigt trevliga spelare och andra vilka var så pass otrevliga att både förstörde spelet men även en bit av min dag, som tur var vann jag dock mot dem. Mellan dagarna tveakade jag leken efter att ha sett vad folk spelade. Så slutligen på lördagen så var det dags för sista turneringen i Scandinavian Masters, dessvärre förlorade jag första matchen. Även om jag vann resterande och gick 3-1 så gjorde det att jag fick dåliga tiebreaks (ett värde som baseras på hur bra spelarna jag har mött har gått i turneringen och om jag slog dem eller inte) och inte kom in i top 4. Men en god 5:e plats fick jag vilket gjorde att jag vann boosters för c:a 800 kr vilket var mys =)

Dagen efter i Extendedturneringen så gick det även bra för goblins. Spelade följande lek, vilken hade kunnat varit mycket bättre om jag hade haft tillgång till bättre fetchländer. Kom till slut 11:a i turneringen vilket inte gav mig något pris men jag blev stolt över min prestation, har aldrig ställt upp i några liknande turneringar som dessa. I 90% av alla turneringsmatcher jag spelade var jag oerhört nervös och behövde tänka länge. I vissa matcher satt jag t.o.m. och kallsvettades samt rös och skakade, känslan av hur allvarligt det kändes var så intensiv. Det var häftigt och jobbigt, men mestadels häftigt. Jag har fått mersmak från detta och vill spela i fler liknande turneringar.

Igår fick jag då äntligen min nyaste älskling, en Asus Eee 4G PC. En nätt liten dator som väger knappt någonting och är nästan allt jag drömt om. Redan installerad med en linuxdistribution med KDE, w-lan, 0,85 kg samt ett schysst tangentbord så är det en riktigt bra dator. Inte nog med det, beställde direkt ett stort SD-kort för att utöka hårddiskutrymmet till 20GB och 3G-internet från Tele2 (då jag ändå har mina mobilräkningar hos dem och de var 10 kr billigare.). Så, nu är jag redo att dra ut i världen, jag och min dator, portabla till max. Funderar dock på att formatera om datorn och slänga in Ubuntu i den istället, vi får se om jag orkar. Eventuellt installerar jag bara ubuntu, kubuntu eller xubuntu helt enkelt på ett SD-kort och när jag vill köra det så bootar jag upp från kortet. Helt klart är i alla fall att jag ska installera Virtual Box med Windows 2000 för att kunna köra bl.a. DCI Reporter som dessvärre inte finns för Linux (Virtual Box fungerar för övrigt riktigt bra, kör det på jobbet för Filemaker 9).

Linnea har nyligen fått sommarjobb på Njurmedicin här i Linköping vilket kommer att ge henne mycket pengar samt mängder med bra erfarenhet. Dessvärre blir det mindre gemensam semester, nu totalt 1 vecka istället för 4-5 men men, det blir nog riktigt bra ändå. Har en stark längtan för att åka tillbaka till Japan, glida runt i Tokyo och shoppa, öva upp min japanska, svänga förbi Niigata och hälsa på de som jag bodde hos förra sommaren, kanske spela lite magic mot japaner samt äta riktigt god mat. Är dock inte supersugen på att åka själv samt har planer på att även åka sommaren 2009. Om det inte blir Japan i år igen så blir det förhoppningsvis någon annan utlandssemester eller liknande äventyr. Tips om något bra? Hör av dig.

You must construct additional pylons!

Idag har jag blandat Appletinis, JDs favoritdrink i serien Scrubs, till mig och Linnea. Väldigt stark drink, består av 3 delar vodka, 1 del Apfelkorn (äppelbrännvin/äppellikör) och så 1 del Cointreau, bara sprit helt enkelt som ska mixas med lite krossad is. Inte speciellt god enligt mig dessvärre, förväntade mig bättre.

I övrigt så går jag och funderar på dagarn över min framtid, hösten, studier, arbete och livet i allmänhet. Vad kommer att göra mig lycklig? Vad vill jag pyssla med i resten av livet? Känns som jag är i ett skede av livet när jag skulle vilja ha kommit fram till detta. Men tills vidare jobbar jag vidare på kansliet. Det är ju utvecklande och roligt, lär mig nya varje vecka och får umgås med många nördar =)

Till helgen så är det FriCon i Örebro, första rejäla konventet som Ullis arrangerar. Ska bli spännande att se hur det blir, är väldigt många föranmälda (c:a 400 st) och jag arrangerar Magic-rummet på plats. Har shoppat grejer till Monkey Games för en halv förmögenhet (helt enkelt alla mina pengar) så jag hoppas att det går bra. Samtidigt kommer både GothCon och LinCon snart (varav det senare har jag nyligen hoppat in i arrangörsgruppen för) så det blir en konventsspäckad vår.

Till Fölungen (en av Sverokföreningarna här) så köpte vi nyligen Starcraft the board game och det är riktigt bra! Med spelelement hämtade från många andra bra spel som t.ex. Settlers och otroligt mycket från Starcraft datorspelet så blir det ett lysande krigsspel. Tar c:a 4 h att spela ett parti på 6 spelare om man är lite rutinerade men det är värt varenda minut. Rekomenderas varmt, inte minst för alla coola plastfigurer som man får med i lådan.

När vi ändå har Starcraftfeber, ta och kolla in denna video några gånger tills nästa inlägg: