Riktigt lyckad fest och Japan-Jens gör tv-debut

Igår vart verkligen en bra fest. Många människor, allting flöt på bra med grillning, musik, spel och mingel och alla verkade ha riktigt trevligt, så jag är nöjd =) Bilder kommer upp så fort vi har en vettig internetanslutning.

Har precis tackat ja för att dyka upp som spelrecensent i rutan. Det stämmer, Japan-Jens ska göra tv-debut där jag ska börja recensera tv-spel och datorspel. Och vet ni det bästa av allt? Jag får välja precis vilka jag vill till varje program. Planen är att jag ska recensera och tipsa om ett nytt, ett gammalt samt ett okänt spel varje gång. Det ska bli riktigt roligt att genomföra, kommer att länka till klippen sen efter varje program. Så tipsa mig gärna om vad för spel jag bör snegla på. Så, vad är den dåliga sidan av det hela…? Jo, det är Kanal Lokal så det är inte riktigt så häftigt som det låter. Men kul ska det bli, missa inte det.

Ikväll gäller det!

Fortfarande inget internet men det ser ut att lösa sig snart. Kommer sedan att få ladda upp mängder med foton (har tagit 1500-2000 bilder under Nolle-P som ska rensas bland) från både Nollningen och NärCon. Funderar starkt på att fixa någon egen gallerisida med ett kraftfullt galleri som är stilrent men gör det som det bör göra, typ något i stil med konventsbilder.se eller gallery.narcon.se. Börjar bli en del foton jag har tagit och att slänga upp dem i den här bloggens galleri är inte det mest ultimata.

Kl.17 idag börjar inflyttningsfesten, ska bli riktigt grymt. Kommer många vänner från alla möjliga håll vilket är riktigt roligt. Dock innan dess måste oerhört mycket saker göras. Grejer som jag skulle styra upp i veckan men Grunken, industriell ekonomi, japanska och faddersittning kom i vägen. Bl.a. ska vi dra till Axfood och köpa c:a 100 hamburgare ^_^

Kommer helt klart att bli en epic fest.

60-årskalas, planerad take-over och ny lägenhet fixad!

Bus4you är trevliga, ett hyffsat billigt bussbolag som har satsat på komfort. Likt många andra bussbolag så kör de på sträckan Göteborg-Linköping-Stockholm som tydligen är en av Sveriges mest trafikerade och därför ett säkert kort när det gäller att driva reseföretag. I alla fall, de har stora sköna fåtöljer, eluttag vid varje plats samt internet ombord. Helt enkelt perfekt när man vill sitta och arbeta/surfa med sin laptop i väntan på att komma fram =) Ett annat schysst bolag som endast satsar på att vara biliga och kör samma sträcka är Comfortfram. (Visst är det världens sämsta namn på bussbolag? X_x) 156 kr får man betala med Bus4you, 100 kr med Comfortfram och med Swebus varierar det mellan 70-200 kr (normalt typ 150 kr). Så där har ni fått lite tips på resor, nu är det bara att dra över till Linköping en helg och hälsa på. Kanske när vi ska ha inflyttningsfest?

Vi har hittat en lägenhet! Den är nu reserverad åt oss och vi skriver kontrakt nästa vecka. Ryds Allé 28C, en 3:a på 80,1 m^2 jämfört med vår 2:a på 45 m^2 så är det en rejäl höjning. Dessvärre även lite på priset men den är fortfarande hyffsat billig. Ca. 4800 kr/månad jämfört med vår nuvarande på 4000 kr. Inflyttning blir i juli/aug, vi hör av oss om när festen blir av ^^

Varför började jag rabbla om bussar kan man undra. Har min blogg blivit sponsrad för att jag ska skriva positiva kommentarer om olika kommersiella aktörer? (Monkey Games ftw!) Eller är allt bara en konspiration där de som styr vår värld inte är maktgalna amerikaner utan istället gröna granar? Nej, jag råkar bara sitta på en buss på väg till Stockholm helt enkelt och kände för att skryta lite med att jag sitter och bloggar från den. Jag är helt enkelt en superbloggare, troligtvis snart lika känd som Blondinbella. (Vad ser folk egentligen i hennes blogg?) Linneas pappa fyller år i helgen vilket ska firas med dunder och brak och, helt otippat så är vi bjudna. Ska bli roligt, mina föräldrar dyker också upp och jag kommer att leka runt med lite teknik väl på plats. Kablar är roligt.

rushhour_japan.jpgNu är det endast 1 månad och 6 dagar kvar tills jag och Simon drar till Japan. Då kommer den här bloggen att tas över av oss allihopa, byta utseende och så kommer vi att turas om att skriva, jag, Simon, Sjöberg och Ullis. Första veckan spenderar vi i Tokyo, sedan med hjälp av Rail Pass åker vi runt som dårar andra veckan för att även sista vecka hänga i Tokyo och då shoppa loss i Akihabara. Bland grejerna vi ska göra är följande några av sakerna:

* Dra till/Bestiga Mt Fuji
* Bada Onsen
* Åka upp i Tokyo Tower
* Dra till den gamla huvudstaden Nara
* Bli Youtube-kändisar genom att göra en plojgrej mot/med japaner. T.ex åka tunnelbana i rusningstrafik och bli intryckta av japaner med vita handskar i vagnen. Sedan under resans gång plötsligt skrika “IiiaaaaH!!! H**tai!!!!” ^^
* Spela arkadspel, pachinko och hänga mkt i Akihabara
* Gå på sumobrottning
* Besöka Imperial Palace i Tokyo/Kyoto

Ska försöka att hitta på sådant som jag inte gjort helt enkelt, vill inte att det ska bli en repetition av förra årets resa utan upptäcka nya saker. Men framför allt vill jag öva upp min japanska igen, börjar bli lite ringrostig.

Tills nästa gång, ta lyssna på lite skönsång. Men vad ni än gör, ta inte reda på hur texten går / vad han sjunger! Det är dödsstraff på det =)