En sommar i Japan, soffor på vift och NärCon tar fart

I sommar ska jag till solens och trosautomaternas land, Förhoppningsvis så ska jag genom att åka dit lära mig ännu mer och få igång den talande delen av språket ordentligt. Sitter just nu och tittar på olika skolor man skulle kunna åka till för att plugga, målet är att jag ska vara där i åtminstonde en månad. Att Linnea ska följa med är en självklarhet, frågan är bara hur vi gör om jag ska gå i en skola där borta. Lite knivigt sådär men vi lyckas nog komma på en bra lösning. Det som är det svåra är att hitta ett boende till bra pris…
På tal om billigt boende, häromdagen fick jag tips om CouchSurfing, något jag hört om tidigare men aldrig kollat upp mer än så. Blev oerhört inspirerad av hemsidan och har nu registrerat min och Linneas soffa (så kom gärna förbi ^^). Har börjat kolla lite på soffor i Japan, finns väldigt många som kan tänka sig att erbjuda gratis boende. Så att åka till Japan och stanna ett tag utan betala så mycket vandrarhemsvistelser verkar inte vara helt orealistiskt.

De senaste dagarna har jag varit riktigt duktig enligt mig själv. Blev klar med hemtentan i tid i onsdags (skickade in den kl.00:00 ^^;;), har börjat motionera och jogga igen 3 gånger i veckan, åkt iväg till polisen och beställt pass och så har jag dessutom börjat registrera allting jag äter. Jag gillar grafer och statistik, det är intressant och framförallt kan jag nu se hur mycket jag egentligen äter. Har som ett litet mål att jag ska gå ner i vikt till 75 kg inom 10 veckor, en vikt jag hade förr i tiden (väger 83 kg nu). Återkommer med svar om jag lyckas eller inte.

Och till sist på allmän begäran så kommer här en söt bild på mig och Linnea. Ha det bra allihopa och passa på att vara ute nu när det är så otroligt fint väder, det gör i alla fall jag =)

Samuel och Linnea

NärCon, bättre än någonsin! Och så har jag försvunnit :3

Vi nådde vår dröm! Vi blev över 500 pers på årets NärCon! =) =) =) Vi i staben blev helt enkelt grymt glada, årets NärCon blev riktigt bra, våra konventsdeltagare blev nöjda och vi klarade oss utan stora katastrofer. Nerikes Allehanda skrev en fin tidningsartikel, vi var med i radio och studenter på Örebro universitet gjorde en film. Vi bjöd alla deltagare på tårta, vi hade lajvtetris, en stor skattjakt, dodgeball, en lajvspelning med japanska bandet Plasma-Jet, fler brädspel/kortspel & figurspelsarrangemang än förra året och mycket mer. NärCon 2006 var som NärCon 2005, fast helt enkelt mycket bättre ^__^

I alla fall, nu så är alla i staben riktigt taggade på att arrangera NärCon 2007. Det finns fortfarande oerhört mycket vi kan förbättre och fixa till och skaffa mer och bättre arrangemang. NärCon kan helt enkelt bli ännu bättre och få ännu fler deltagare. Just nu är vi Sveriges 4:e största spel/anime-konvent men om några år kanske vi är det största. Vem vet? =)

Förutom det så har ytterligare en stor sak hänt i mitt liv. Jag har flyttat, bor nu i Linköping här i Ryd i en 2:a med kök. Har börjat plugga japanska, studietakten är riktigt hög (det man skulle lära sig på japanska A + B, 200 poäng, i gymnasiet ska man lära sig på en vecka här typ O_o) och jag pluggar på. Det är riktigt roligt att ha blivit student, studentlivet känns som om det kommer bli riktigt bra. Blir ingen nollning för mig i år utan det kommer nästa år men ändå så händer det massor med aktiviteter och hela grejen med att flytta hemifrån, det är stort. Plus att jag har 10 Mbit nu ^^;;

Christian & Stefan bor 50-10 m bort, båda två i studentkorridor (dock 2 olika korridorer) så det är bara att gå/cykla över om man vill hitta på något. Till universitetet är det bara en 1 km. Cykelavstånd till allting i den här staden härifrån helt enkelt ^__^

Dock så bor jag här själv just nu. På tisdag kommer Linnea och flyttar också in här. Då, blir jag sambo. Oj… Det är stort, jättestort. Men jag tror på det, jättemycket och längtar =) Samuel håller på och blir vuxen ^^ För ett år sedan så var jag 18 år, bodde hemma och pysslade mest med föreningen & NärCon. Nu så är jag snart 20 år, har körkort, är snart sambo och pluggar på universitetet. Mycket som har hänt på ett år.

Ni får väldigt gärna hälsa på mig i Linköping och sova över någon natt om ni vill det. Hör bara av er så =)

Tills nästa gång, all your NärCon 2006 pictures are belong to us =)

Alice in Videoland, New SMB, Spindelmannen och linköpinguppdatering


Arvikafestivalen, var där förra veckan precis som förra året. Jobbade i år på ekonomikontoret, räknade massor med pengar, biljetter och armband och var ute på campingen och plockade upp pengar. Kändes lite läskigt emellanåt att plocka upp kassor till ett värde av över en halv miljon ute på en fyllecamping, trots att man hade flertalet ordningsvakter runt sig ^^;; Har dock lärt mig massor med bra rutiner som jag ska använda till ekonomikontoret på NärCon.

Såg flertalet riktigt bra spelningar på arvika. Alice in Videoland, Dia Psalma, Thåström, Nationalteatern, 047, Slagsmålsklubben. Genom det har jag upptäckt bl.a. AiV, grymt bra band, rekomenderas varmt. Tänk er någon form av blipp-blopp pop med en del akustiska instrumtent som t.ex. trummor + en tjej som sjunger låtarna. Glatt, hetsigt och blipp-bloppigt helt enkelt. Speciellt skivan Outrageous är grymt bra med låtar som Ladykiller, Radiosong och Cut the Crap. Dia Psalma hade jag inte heller lyssnat på förut men har nu genom deras spelning upptäckt att de är ganska bra. Gillar låtarna Ack Högaste Himmel, Atomvinternatt, Balladen om lilla Elsa, Emelie & Hon får. 047 är som Slagsmålsklubben fast dom lirar delvis med ett Gameboy, kolla in deras hemsida och låten Ankan.

Slagsmålsklubbens spelning var nog bland det sjukaste jag varit på. Jag var nästan längst fram och herregud, vilket tryck det var. Folk på Arvikafestivalen är verkligen galna i SMK. Jag höll på att svimma av där i folkvimlet på grund av värmen och trycket så säkerhetsvakterna fick lyfta ur mig så jag fick komma backstage. Men det sjukaste av allt med den här spelningen var då trots allt slutet. Som näst sista låt de spelade så tog de in någon tjej som rappade till deras musik, sjukt dålig kombination enligt mig ^_^;; Hoppas för guds skull att de inte fortsätter på den banan. Sista låten de spelade var som vanligt “Kasta Sten”, grymt bra låt. Under den låten tog de in massor med folk från backstage (jag var då tillbaka i publiken, bara mycket längre bak) och alla studsade runt på scenen. Frey, SMKs frontperson tog av sig byxorna, studsade runt i kalsonger, plockade en tjej och började grovhångla med henne O_o Kändes mer som att man var på en Robbie Williams spelning än en SMK spelning. Hoppas inte att SMKs framgånger har fått dom att bli malliga och fåniga och fortsätter såhär, då kommer nog inte framgången att vara så länge, i alla fall inte live.


Nog om arvikafestivalen och till mitt nya DS-spel, New Super Mario Bros. Köpte det för några veckor sedan men i alla fall, grymt trevligt spel. Tänk er Super Mario Bros 1, släng in lite fler olika sorters rörelser för Mario, banor & karta som mer liknar SMB3, flera olika sorters svampar och härlig musik och där har ni spelet. Ett riktigt mysigt och bra plattformsspel. Det enda problemet med spelet är det att man har så sjukt mycket extraliv så det blir inte så utmanande för en rutinerad plattformssspelare. Däremot så har dom löst det hela med Save-funktionen bra. Man kan bara spara när man klarar ett slott/fort, för första gången, eller när man köper sig en extraväg på kartan med speciella mynt man hittar på banorna. Detta gör att antalet sparningar är begränsat och man måste tänka sig för. Dessvärre gjorde inte jag det, har klarat spelet men har 2 bonusvärldar kvar, vet inte hur jag ska komma åt dom och mina antal sparningar är ytterst begränsade. Men skam den som ger sig =)

Och nu till de 2 stora nyheterna…..JAG KOM IN PÅ JAPANSKT BASÅR I LINKÖPING!!! Det betyder att från och med den 16 augusti så ska jag plugga japanska i ett år i Linköping ^__^ Var väldigt nervös angående om jag skulle komma in eller inte men, tydligen så gjorde jag det :-) Så nyhet nummer två…JAG OCH LINNEA HAR FÅTT TAG I EN LÄGENHET!!! ^___^ Alsättergatan 17A 21 i Linköping. En 2:a med kök, studentlägenhet, för 4 780 kr/månad, riktigt trevligt ^^ Återkommer med datum för inflyttningsfest. Någon gång i mitten på september blir det troligtvis. ^_^


För övrigt har jag skaffat alla säsonger av Spindelmannen, den tecknade serien från 1994, den som gick på TV4 i mitten av 90-talet här i Sverige. Grymt bra serie, den bör ni alla skaffa och kolla på. Älskar hur ironisk Spindelmannen/Peter Parker är mot alla i serien hela tiden, något man saknar i filmerna. För er som undrar, ja, jag är spindelmannen-nörd ^_~ Spindelmannen är liksom alla nördars hjälte, eller han borde i alla fall vara det. Han är liksom en regelrätt tönt/nörd som får makten, kraften och tjejen, allas vår hjälte helt enkelt.

Nu får det räcka för den här gången, har grymt mycket mer att berätta om men, det här inlägget kommer bli för långt och jobbigt för er att läsa då :) Kan kort säga att allt i Svealand känns bra nu, vi har haft en NärCon-parad i Örebro då vi bar en stor plasthäst, det är kort tid kvar till NärCon och drygt 170 föranmälda just nu och jag funderar på att köpa en NDS Lite nu. Ha det bra gott folk så ses vi snart!

Härlig semester och massor med NärCon

Förra veckan så åkte jag & Linnea iväg till min familjs sommarstuga som ligger i närheten av Trollhättan. Var lite nervös inför resan, kändes väldigt vuxet att åka på semester med sin partner (ni hör ju hur det låter O_o). Fick låna bil av föräldrarna att åka dit och åka runt med. Sådan frihet att ha en bil och bara kunna göra som man vill så. Det blev en underbar vecka, trots regn och rusk. Vi har en sjö en bit ifrån stugan som vi såklart badade i några gånger, bland annat ett nattdopp =) Ganska kallt, blåste en del, men trevligt, speciellt när man kommer upp ur vatttnet då.

Vi gjorde en utflykt till Trollhättan en dag, vi åkte dit helt enkelt och handlade chokladpudding & feta-ost på Lidl bl.a. Hittade knappt tillbaka, min GPS trasslade en del och utan den blir jag typ handikappad ^_~ Men, jag fick igång den så vi tog oss hem =)

Vi lekte även en del med luftgevär. Bergsäker på att jag skulle vinna så sköt jag och imponerade på Linnea. Sen sköt hon och fick Bulls-Eye och utklassade mig totalt ^^;;

Samma dag så upptäckte vi en dörr helt täckt i mögel. Fanns i en gammal potatiskällare där borta i sommarstugan :3 På torsdagen så spenderade vi en dag på Liseberg, åkandes alla häftiga attraktioner och spelandes dansmaskin. Allt man kan önska sig av en semester helt enkelt ^_~ Har massor med otroligt fina minnen med mig hem och bilder också =)

Nu rullar allting med NärCon på för fullt. Anmälan är öppen och NärCon närmar sig med stormsteg. Jag känner att vi inte gör tillräckligt med reklam, att vi måste synas och höras mer. Hjälp mig gärna med detta på alla forum, IRC-kanaler & communities som ni hänger på så gör ni mig lycklig =)

En rolig sak angående NärCon är att vi kommer att ha ett japanskt Deathmetal-band vid namn Plasma-Jet spelandes på NärCon. En Michael ifrån New-Nippon kontaktade mig och frågade om vi var intresserade av att de skulle komma och självklart är vi det, hur cool och bra sak som helst =) Ett litet steg till helt enkelt i min vision om en plats där allt roligt finns och massor med folk träffas ^^

Spenderar dagarna den här veckan med att sortera kvitton, slänga gamla papper och pyssla med bokföring i allmänhet. Låter det inte underbart roligt? Tro det eller ej, det är det faktiskt inte =P Men men, det måste göras och för kvittona jag bokför kan jag söka ersättning för mina utlägg för NärCon och Sverok Svealand och för pengar kan man köpa spel. Som t.ex. en Nintendo DS Lite, en sådan vill jag verkligen ha. Har lovat mig själv att om jag kommer in på det jag har sökt till på Linköpings Universitet, så ska jag köpa en ^^ Har sökt till ett japanskt basår där för er som undrar.

Jag känner att jag har tappat kontakten med massor med roliga människor jag känner, vilket är sorgligt. Om det beror på mig eller på dom eller på båda, låter jag vara osagt, men jag vill gärna återuppta kontakten igen. Speciellt vill jag göra det innan jag flyttar till Linköping där mitt liv kommer att förändras en del. Så, känner någon av er som läser detta att vi inte har talats vid på ett tag, ta kontakten med mig eller så gör jag det förr eller senare ^_~

Nej, nu Arkiv-X och sedan sova. (J#vl@ munsår, fan va ont dom gör! ^^;;) Ha det bra allihopa och kom ihåg att allting är möjligt i sajberrymden.

Äntligen…! ^___^

Så är det snart dags. ^___^

Nu mindre än 6 h kvar tills Linnea kommer med sitt plan till Arlanda =) Är i Sthlm nu, kom hit igår och sitter just nu på Linneas rum. Nu så kommer jag att vara här ett tag, 1 månad, kanske mer ^^ Har plockar med min stationära dator, mitt lasersvärd, min laptop och en stor hög med Fanta Free Pineapple Grapefruit burkar (en helt galen bra läsk btw ^^). Nu går tiden väldigt långsamt fram, man räknar minuterna och känner sig allmänt väldigt pirrig och glad. Sitter samtidigt och tankar en massa på Linneas uppkoppling (yay, 5 ggr snabbare än hemma ^^;) och har nyss läst en väldigt bra serie. Hittade en bok i Linneas bokhylla vid namn Maus, en lång serie om en överlevandes ifrån Auschwitz berättelse. Känslofylld och väldigt bra, rekomenderas.

Dum di dum…kan inte tiden gå snabbare? =) Kanske ska titta på någon av alla filmer jag har men, känner mig så rastlös ^^ Såg en film med stand-up komikern Eddie Izzard förut, tankade hem 7 filmer med honom häromdagen. Han är riktigt bra, rekomenderas också =)

Nej men jag tar och traskar till Åkermyntan och ICA och handlar lite. Vi hörs allihopa, ha det bra! ^_^

Oj oj oj…

…nu har mycket hänt sen sist, vet inte riktigt var jag ska börja. Lättast blir väl att börja ifrån början så jag gör så.

Jag åker nästan dagligen buss fram och tillbaka mellan Örebro och Odensbacken och ibland händer det lite mer ovanligare saker. För några veckor sedan satt det en person på bussen i ett hörn vid fönstret och agerade precis som Gollum i SoR. Han satt alltså och pratade med sig själv och varje gång han svarade sig själv så vände han på huvudet. Vet inte riktigt vad man ska säga om det men, lite lustigt var det :3

En annan dag satt det massor med elever ifrån högstadiet eller om det var mellanstadiet och diskuterade mp3-spelare. Det dom kom fram till var att det var fullkomligt onödigt att ha en mp3-spelare som man kunde få plats med mer än 20 låtar på. Samtidigt satt jag med min 20 gb (drygt 10 000 låtar) mp3-spelare och tyckte det var lustigt. Men, det som jag funderade mest över var att så fort någon ur sällskapet gick av bussen så började resterande personer prata skit om honom/henne. Och det slog mig att det fungerar så i princip överallt, människor beter sig på detta sätt. Varför gör dom så? Är det så att man känner en frihet så fort en person lämnar sällskapet och måste uttnyttja denna? För, det slår aldrig fel, även om det inte är skitsnack utan positiva saker så börjar man direkt prata om personen som gick. Tänk efter själva så får ni se. Det som då skrämmer mig mest är de gånger jag går ifrån en grupp, vad säger dom egentligen om mig? Pratar massor med människor skit om mig bakom ryggen? Undrar om man verkligen vill veta… :-/

Den senaste bussberättelsen var för bara några dagar sedan. En person som jag känner lite halvt sen tidigare kliver på bussen, det finns knappt några sittplatser kvar och personen sätter sig bredvid mig och vi hälsar. Sen uppstår en pinsam tystnad under hela resan, liksom många andra gånger. Sen säger man bara hejdå och går. Det är våran vänskapsrelation, vi hälsar på varandra and thats it. Ganska trist men, vad gör man, vi har ju ingenting egentligen att prata om. Vi känner varandra mer av en ren slump och träffas aldrig.

Nog med bussberättelser. Förra helgen så var jag på Sveroks riksmöte, alltså Sveroks högsta beslutande organ. Åkte dit som ombud för Kronobergs län, en liten lustig historia om man kan Sveroks gamla valsystem ^^ I alla fall, det blev en helg fylld med sverok-politik, yrkande, reserveringar och beslut. Jag, tillsammans med David Fallgren, Daniel Curman m.fl. kämpade för att Sverok inte skulle bli medlemsorganisation hos Studiefrämjandet. Att bli det innebär att vi inte i praktiken kan vända oss till några andra studieförbund och att vi i och med detta förlorar våran valfrihet. Jag, med min “Tala inför riksmötet”-skräck vågade inte i år heller gå upp i talarstolen och berätta vad jag tyckte utan jag skyfflade alla mina argument till David och Curman. Tyvärr så misslyckades vi och Sverok blev medlemsorganisation. Dock, med tips från Jon Nilsson, så lyckades vi lösa det största problemet. Nämligen att föreningar som redan samarbetar med andra studieförbund skulle bli utkickade ur sina lokaler, som Drakens Öga, genom att pusha för att Sverok ska få Studiefrämjandet att skriva på ett papper som säger att samarbetet med gamla studieförbund som pågår ska få fortsätta. En bra lösning men, inte världens bästa lösning. Valfrihet är bra.

Den här veckan fortsatte sen med mycket övningskörning, bl.a. en omkörningslektion. Sen så var det dags för möte igen, denna gång Sverok Svealands årsmöte i Västerås. Här börjar det sjuka och senaste. I fredags så satte jag, Mikael Enmalm och David Fallgren oss ner för att fixa alla saker som behövde göras inför årsmötet. Ju längre vi satt och arbetade, desto mer kom vi på. Detta slutade med att vi satt och arbetade hela natten mellan Fredag och Lördag och sedan åkte till Västerås. Ingen sömn och mycket kaffe och red bull blev det. Innan vi åkte till Västerås så åkte jag och Mikael till Odensbacken för att hämta mina grejer. Jag, riktigt trött och hypad på kaffe är redan lite smånervös för att åka med Enmalm som inte sovit heller någonting. På vägen till Odensbacken så körde han, vad jag tyckte först, som en dåre i 160 km/h i en del kurvor och liknande. Men, jag hade ingen aning om vad som skulle komma… Färden tillbaka blev ännu värre. Mikael tyckte att det var roligt att jag var rädd, pratade i mobiltelefonen, drog upp i 190 km/h, släppte ratten och skrattade medans jag bara gallskrek. Så rädd har jag inte varit på väldigt väldigt länge. Hjärtat slog onormalt snabbt i 2 h efter den färden. Det var helt galet helt enkelt.

Mötet däremot flöt på ganska bra. Vi blev lite försenade, såklart, porslinet vi behövde till maten fick vi inte tag i så det fick vi åka och hämta. I alla fall så började mötet, jag Mikael och David mår riktigt riktigt dåligt och går på Red Bull. Men, vi lyckas argumentera för våran sak och vi fick igenom i stort sett allt vi ville. Sverok Svealand ska nu införskaffa en stor plasthäst, 1:1 skala, för att ha som kul maskot att dra med på konvent, LAN och andra evenemang. Finns en att köpa inne i Örebro för c:a 8000 kr. Helt galen idé men en jättebra marknadsföringsgrej. Sen så fick vi även igenom våran budget där 40 000 kr lades på resestöd och 155 000 kr på Projektstöd. Riktigt bra för arrangemangen i vårt distrikt helt enkelt.

Förutom detta så blev jag nu i helgen vald till Ordförande för Sverok Svealand. Det känns ganska häftigt just nu och väldigt stort, blir lite nervös. Tänk, jag ska vara ordförande för en organisation som får in en halv miljon i landstingsbidrag per år. Det är stort. Förhoppningsvis så kommer jag att göra ett bra jobb, kommer i alla fall ge allt jag kan. Blir bara lite trött på allt rävspel och politiken bakom kulisserna. Grupperingar, backstabbing e.t.c precis som vilket parti Junta eller Diplomacy som helst. Helt galet, men även har vi väldigt roligt emellanåt =)

Så, nu sitter jag här. det känns som om det nu äntligen börjar bli vår. Och, vet ni vad? Om 11 dagar kommer Linnea hem (31 mars) ^__^ Det känns så verkligt, så nära nu, snart, äntligen har det gått 4 månader. Så som jag har saknat henne. Tyvärr har vi vårt första styrelsemöte med Svealand helgen hon kommer hem, något som är oerhört dåligt att jag inte kan vara med på och jag får en hel del kritik för. Men, det finns i princip ingenting som skulle hålla mig ifrån att träffa henne och umgås med henne den helgen, ingenting, det ska dom veta. Åh, vad härligt det ska bli ^_^ Och imorn så kommer jag att prata med henne via msn, kommer att bli roligt =) Åker till Sthlm den 30 mars för att sova över där och sedan möta henne på Arlanda den 31:a. Och, den 29 mars har jag uppkörning, hoppas att det går bra och att jag får mitt körkort :3

Nu ska jag ringa runt och prata lite med folk i nya styrelsen, känns som ett bra gäng. Vi har 4 st nya, 2 killar och 2 tjejer, sen är det två personer som återvänt till styrelsen och jag, David Fallgren & John Andersson som sitter kvar.

Förresten, nu på lördag den 25 mars har Drakens Öga årsmöte kl.13:37 på lokalen. Då ska jag avgå, efter 7 år i styrelsen. Känns lite konstigt men, jag kommer att få en häftig avtackning, det vet jag ^_^ (för jag råkar veta vad som händer men det tänker jag inte berätta för er innan det är gjort :P )

Tills nästa gång, förhoppningsvis blir det inte alls så långt uppehåll som den här gången, ha det bra och lira mycket Final Fantasy 4 (det gör i alla fall jag till GBA, grymt bra spel ^^).

Hemlighet avslöjas, navigera med tangentbord och DoujinFest

Oj, en hemlighet, låter det inte intressant? En gång i tiden i ett tidigare inlägg runt jul berättade jag om något stort mellan mig & Linnea, sa bara lite vaga saker men nu är det dags att berätta vad det handlade om. Jag och Linnea ska flytta ihop =) Japp, så ligger det till och det är nu till hösten vi pratar om ^^ Anledningen till att jag aldrig skrev det här tidigare var att Linnea inte hade berättat för sina föräldrar, men nu så har hon gjort det. Inte för att dom följer min blogg men, man vet aldrig =) Vart vi flyttar vet vi inte riktigt än, ansökningarna till Universitetet och högskola ska göras nu i April så, det blir väl till att bestämma sig någon gång när Linnea kommit hem. Bara 23 dagar kvar nu, inte alls lång tid helt enkelt ^^

DoujinFest ja. Ett animekonvent i Västerås som jag trodde var lördag-söndag som det brukar vara. Men, i fredags så kollade jag in deras hemsida och såg att så inte var fallet utan det var fredag-söndag såklart. Så, det blev panikpackning, sen bege sig in till stan med mängder med väskor som vanligt, skicka iväg Sverok Svealands årsmötesutskick, fixa en person som kunde hålla i FNM och så var man påväg. Konventet var riktigt trevligt som vanligt. Massor med roliga människor, mycket Diceland & BRAWL spelande och allmänt trevligt. Först var tanken att Simon skulle följa med mig men han fick förhinder i form utav skolarbete så jag lyckades få tag i David Fallgren så han hängde på. Lokalerna är ganska skumma där i Västerås, speciellt belysningen. Kolla bara på de skumma skuggorna som Dicelandtärningarna lämnade efter sig, ser ut som ett riktigt slagfält i soluppgången ^^;;

När det var dags att sova på fredagkvällen på DoujinFest så orkade jag & David inte bege oss iväg till sovsalarna. Klockan var 3 på natten, det var svinkallt ute och det skulle ta c:a 30 min att gå till närmsta sovsalen. Så, vad gör man då? Jo, David hittade en toalett som han låste in sig medans jag hittade en dusch =)

Det blev i alla fall en väldigt rolig helg, riktigt skoj människor en del utav de där Västeråsarna. Drygt 100 deltagare hade konventet och roliga aktiviteter som godisregn =) Så, jag åker gärna dit igen om det blir något liknande, räkna med det. Det enda tråkiga med konventet är väl avsaknad utav konventsknapp och konventsmugg. Sådana saker gör mig lycklig, pratade precis med Lendai som snackade om en UppCon-mugg. Sånt är <3 Titta bara på min konventshylla så förstår ni ^_~

Förra veckan, innan DoujinFest så införskaffade jag Warcraft III med expansion. Så, nu är jag helt inne i det spelandet så fort jag får tid över som t.ex. på bussen. Har lirat dessa kampanjer förut men, de är så bra så de är värda att liras igen. Är nu inne på Night Elf kampanjen, snart dags för Frozen Throne.

Nu till helgen är det Sveroks Riksmöte i Skövde, alltså Sveroks högsta beslutande organ. Vi blir 6 pers ifrån Drakens Öga, Curman, jag, Niklas Albinsson, Kalle Flodin, Emil Odler & David Fallgren. Kommer att bli en intressant helg, finns 2 speciellt stora frågor. Den ena behandlar ett nytt valsystem, alltså hur ombuden ska väljas till riksmötet. Den andra behandlar om Sverok ska gå med i studiefrämjandet, om Sverok skulle göra detta så skulle det leda till att vi (Drakens Öga) antingen förlorar våran lokal då vi har sammarbete med Sensus eller att vi får gå ur Sverok. Detta för att om Sverok blir medlemsorganisation hos Studiefrämjandet så får Sverokföreningar inte sammarbeta med de andra studieförbunden. Något vi såklart i Drakens Öga tycker är väldigt tråkigt…

För övrigt så har jag börjat navigera massor med tangentbordet under Linux. Eftersom jag har börjat spela WC3, vilket jag gör på laptopen, så har jag väldigt gärna musen inkopplad i den. För att kunna använda min stationära dator samtidigt så får jag navigera med tangentbordet, något som fungerar oerhört bra. Linux är verkligen gjort, även i grafiskt läge, för att man ska kunna klara sig utan tangentbord. Detta märks speciellt på min webbläsare, Konqueror, som om man trycker på Ctrl ger en genväg till alla klickbara länkar/knappar på hemsidan så man slipper tabba sig dit man ska. Riktigt trevligt alltså =)

Experimentera med Linux och rollspelande nördar…

..det är var jag har gjort den senaste tiden. Har uppdaterat KDE och samtidigt som jag gjort det stylat om det lite och lagt in lite nya program och uppdaterat andra. Dels har jag prövat att leka med Wine för att lira Starcraft, Warcraft 3 och andra spel under Linux och det funkar riktigt bra med bara lite trassel ang wc3. Problemet är bara att jag har en så slö dator (800 MHz, 512 MB RAM) så WC3 laggar lite om jag kör många andra program, vilket jag vanligtvis gör ^^ Har skaffat mig Zsnes för Linux för att kolla hur den är mot de andra emulatorerna jag har. Dessutom har jag slutat använda Mozilla Firefox och gått över till Konqueror istället. Den har väldigt många fördelar emot Firefox men också några saker som den saknar. Valet mellan dom anser jag är mer en smakfråga och det verkar som om jag gillar Konqueror mer, ska pröva att använda den ett tag till bara så får vi se. Jeff skrev en liten jämförelse mellan Firefox och Konqueror i sin blogg som ni kan kolla in ni som är intresserade.

The Gamers, en riktigt underhållande film för oss som lirat rollspel eller är lite inne i fantasy-världen i allmänheten, 45 min lång är den och drar massor med härliga internskämt =) Rekomenderas varmt helt enkelt.

Imorn är det dags för halkkörning, övningskörde idag, igår, i förrgår och i lördags så, det går frammåt ^_^ Det är nu 1 mars, 29 dagar kvar tills Linnea kommer hem, ska bli så otroligt härligt. Efter 3 månaders tid nu så är saknaden ganska stor om vi säger så :3 Kommer att bosätta mig hos henne ett tag i Sthlm när hon kommit hem, ta igen förlorad tid och helt enkelt hitta på massor med härliga och roliga saker =) Har svårt att beskriva i ord hur mycket jag ser fram emot det ^^

Så, nu förbereder jag för det, så att folk kan ta hand om min försäljning utav grejer på föreningslokalen och kan hålla i Friday Night Magic och prereleasen utav Dissension, nya setet i Magic. Det verkar gå bra, har hittat folk till det mesta ^^

Gett blod, kört en del bil, svimmat, LANat & Linnea 20 år!

Oj oj, nu är det mycket som har hänt som jag ska ta och berätta om, men, jag börjar väl helt enkelt ifrån början.

I söndags hade vi NärCon-möte som vanligt. Jag prövade några olika mötesversioner som vi hade kört på slaget och det fungerade riktigt bra. Vi kom på massor med idéer och lyckades ha ett riktigt bra möte, trots att vi blev så få som vi blev.

Måndagen sen, övningskörning, motorväg & landsväg. Inte mycket kvar på min övningskörning nu, halkkörning nästa vecka och imorn (fredag) så ska jag ringa och boka uppkörning så, snart har jag ett datum att jobba fram mot. Efter övningskörningen så drog jag till lokalen där EkLANOdlerCon skulle börja. Det visade sig bli mest ett LAN, men ett väldigt trevligt sådant. Jag fick dit min dator på kvällen. Satt uppe alldeles för länge den kvällen/natten dock visade det sig…

…för, jag skulle nämligen ge blod dagen efter. Jag beger mig ifrån LANet kl:10:00 på tisdagmorgonen, inte sovit ut tillräckligt eller ätit någon ordentlig frukost, någon jag skulle få ångra. Att ge blod gick jättebra, dom var trevliga och allt var fint. Problemet var att efteråt, så skulle jag äta en macka och dricka lite nyponsoppa i receptionen. Blev dock lite yr och svimfärdig så jag sätter mig ner på en stol och sen vaknar jag upp av att några sjuksköterskor försöker prata med mig när jag ligger där på golvet. Jag hade tydligen svimmat av. Jag fick läggas på en bår och stanna på sjukhuset i 3 h, för så fort jag försökte resa mig upp så höll jag på att svimma. Men, det var helt ok, blev uppassad med nyponsoppa, vatten, mackor och saft och kollade på OS ^^;; Nu vet jag i alla fall att jag inte ska bege mig i sådant där tillstånd nästa gång jag ske ge blod utan att jag ska vara utvilad och ha ätit ordentligt ^_~

Kom då tillbaka till LANet, 3 h senare än den tid jag hade sagt att jag skulle komma tillbaka. Självklart hade dom inte märkt det, dom hade inte märkt tiden gå alls i princip där nere i källaren ^_~

LANet fortsatte till onsdagen då jag övningskörde igen, denna gång massor med vänstersvängar på landsväg. Och så på kvällen plockade vi ihop, städade och åkte hem allihopa. Under LANet han vi även med en Magic Minimaster & Boosterdraft, ätandes massa kinamat och lira en del WC3.

Idag är det torsdag. I Nya Zealand där Linnea är så fyller hon 20 år, här så gör hon det imorn/idag fredag. 20 år, det känns verkligen långt borta, inte ska jag fylla 20 år till hösten och sluta vara tonåring, eller? Känns lite smått overkligt i alla fall. Pratade med henne i telefon för ett tag sedan, var skönt att hon var i en stad så man kunde ringa henne nu på hennes födelsedag. Hon är nämligen på Sydön just nu och ska in i nationalparker och paddla kajak, vandra m.m och då blir det nog svårt med telefon :3

Dagens tips är att Fullmetal Alchemist filmen, The Conquerors of Shamballa, nu finns i bra version på internet, trodde själv den bara fanns i cam-version fortfarande. Tankar just nu hem DVD-ison. Ni kan alla hitta den via bittorrent i olika versioner här. Sen så har jag äntligen köpt Metroid Prime Hunters Demon till Nintendo DS, hittade den för 50 kr ^^ Fick den nämligen inte då jag köpte en Japansk DS.

SLAG, 36 000 filer och förkyld

Är nu tillbaka efter en helg fylld med kurser i Överlämning från en styrelse till en annan, visionering, att skriva en verksamhetsplan, om det nya bidragssystemet i Sverok, att arrangera ett kreativt möte m.m. Förutom detta har jag lirat massor med spel, sovit väldigt lite, druckit väldigt mycket cola och är nu förkyld. Kortfattat, jag har varit på Slag ^_^

Innan jag åkte på Slag:et förra veckan så började jag dock ett stort projekt. Jag laddade över alla mina filer ifrån de 3 datorer de låg på, flertalet ftp-servrar, usb-minnen & ftp-servrar. Nu snackar vi alltså om mina privata filer, Drakens Öga, NärCon, bilder, dokument, Sverok Svealand, allt. Inte mp3-filer, filmer & spel. Det blev mycket, kortfattat, väldigt mycket. Nu återstår bara jobbet att organisera denna härva på 35 993 filer & 7,3 GB. Det lär nog ta ett tag… O_o

Det var ett väldigt trevligt Slag (SLAG är för övrigt en jättegammal förkortning för Sveroks Lajv Arbets Grupp som sedan blev förkortning för de kurser som distriktsaktiva åker på), specielt eftersom jag fick träffa en hög med människor som jag inte sett på länge. Bara det blev en nytändning för mig och jag känner att jag fortfarande har ett år kvar att ge i Sverok Svealand. Har mailat valberedningen om det och ska prata med dom nu i veckan så får vi se helt enkelt vad dom tycker, jag ska ju flytta under året men jag hoppas att det inte ska innebära några problem. Räkna med att ni får höra om det igen och så får ni komma till Sverok Svealands årsmöte och rösta på mig såklart ^_~ Och innan dess är det dags för Sveroks riksmöte, resultatet ifrån riksmötesombudsomröstningen (visst, ett långt ord men långt ifrån lika långt som riksmötesombudsvalssystemsutredningen som använts flitigt på flera riksmöten ^_~) släpps nu i veckan. Får se vilka som blir ombud ifrån Örebro län, vi (DÖ) röstade på mig, Curman, Kalle, Emil, Pipkin & Niklas.

Förutom kurserna så vart det mycket spelande, speciellt mitt nyinköpta Ricochet Robots, det lirade vi hela helgen ^^; Vi hann även med en del BANG! och en Guildpact Booster Draft där jag bråkade länge om att det inte skulle vara pick rares just för att jag då skulle missa en dual. Det blir pick rares och vad får jag då i ett utav mina boosters? Jo, en Stompin Grounds >_< Där förlorade jag typ 140 kr, jaja ^^;;

Efter slaget så besökte jag min faster Carin som bor i Ljusdal (en ort där uppe i norr ^_~) där jag bodde från Söndag till Måndag och så åkte jag hem, 6 h resväg, yippie ^^;;

Är sjuk nu, förkyld och ordentligt snuvig. Avbokade därför körlektionen imorgon så får vi se hur jag mår då. Mår jag bra så kan jag kanske höra av mig och köra ändå, synd att inte få köra imorn annars, vi skulle ut på motorvägen för första gången nu :3 Men, på onsdag så ska jag övningsköra igen och på torsdag så är det halkkörning. Håller nu och förbereder mina föräldrar på att jag tänker låna bilen när det är dags för GothCon & UppCon, vi får se hur det går ^^

Friday Night Magic i fredags på DÖs lokal fick jag låta Krister hålla i och det verkar som om det gick bra. Jag får se vad jag får höra på fredag helt enkelt =) För övrigt så är det idag (tisdag) 43 dagar kvar tills Linnea kommer hem, 42 imorn då ^^ Det känns bra, riktigt bra, pratade med henne i 2h för några timmar sedan.

Tills nästa gång, ta en titt på Sexy Commando Gaiden: Sugoiyo!! Masarusan, sjukt kul serie ^^