Kanal Lokal #4 + Vi har sett Jesus

Nu har vi precis kommit hem efter att ha sett Jesus Christ Superstar på Malmö Opera med bl.a. Ola Salo (The Ark) och Fred Johanson (Jesus Christ Superstar 2000 bl.a). Det blev en häftig roadtrip, 7 pers i en minibuss med bra musik, trevlig stämning och en schysst gitarr. Har börjat försöka lära mig spela och det går frammåt, mer om det senare.

Musikalen var underbar, lätt den bästa uppsättningen jag har sett. Visst fanns det en hel del saker att önska men helhetsintrycket var grymt. Om ni har möjlighet att få tag i en biljett och se den, gör då det. Vi fick inte tag i några ordinarie biljetter utan det blev lyxpaketet med tre rätters middag, en kort introduktionsföreläsning till musikalen samt att låttexter ingick. Gick på 1000 kr/biljett men det var det helt klart värt. Känns lite roligare att det blir lite mer av en heldagsupplevelse med tanke på att det tar så pass lång tid att köra ner och upp från Linköping.

Slutligen så har Kanal Lokal skickat mig det sista inslaget som jag var med och recenserade tv-spel. Känner dock att det får räcka nu. Jag har prövat på det hela, utvecklats och lärt mig lite men att fortsätta med det hela skulle inte ge så mycket om inte konceptet ändrades. I alla fall, här har ni klippet och den här gången recenserar jag Mirror’s Edge samt Starcraft men en ny programledare som intervjuar mig.

Sista framträdandet i Kanal Lokal ikväll

Ikväll är det då dags för mitt sista framträdande i Kanal Lokal, mitt i all tenta- och julstress. Spelen jag ska recensera är Mirror’s Edge till PS3 och Starcraft till PC. Programmet börjar runt kl.18 och slutar kl.19 så någon gång därimellan är jag med. Vi får se om det blir några fler program till våren för min del, det har varit roligt men lite svårt att hinna med emellanåt. Framför allt har det varit kul att se att så många studenter som jag stöter på om dagarna känner igen mig och har sett programmen. Fick även reda på igår att programmen tydligen inte bara visas i Östergötland 711 000 ggr i form av repriser utan också visas på Kanal Lokal Stockholm. Jag är helt enkelt supertv-kändisen Japan-Jens ^_^

Har nu fått tillgång till förra programmet som spelades in i november där jag recenserade Sam and Max Season 1, Shenmue och Frets on Fire så det kan ni kolla på här:

Mycket Japan-Jens

“Ikväll var det dags igen, Kanal Lokals eminente tv-spelsrecensent Samuel “Japan-Jens” Åström recenserade ett nytt, ett gammalt och ett okänt spel.”

Har nyligen kommit hem efter kvällens framträdande. Som vanligt tyckte jag det gick illa. Det krånglade med tekniken, jag blev nervös o.s.v. o.s.v. men i alla fall. Det blev då mitt tredje framträdande så ett kvar den här hösten. För er som vill se det redan nu kan ni gå in på Kanal Lokals hemsida, det borde komma upp ikväll.

Har tagit mig i kragen och rippat mitt förra framträdande, när jag recenserade Force Unleashed, Mega Man 9 och I Wanna Be The Guy den 22/10. Ni som inte redan har sett det kan njuta av det här:

Spel att recensera på onsdag

Har nu bestämt mig för vilka spel jag ska recensera i nästa kanal lokal. Här följer dem:

Sam and Max – Season 1 [PC och Nintendo Wii]
Peka/klicka äventyrsspel som är en fortsättning på en gammal klassiker. Högaktuellt eftersom det släpps i Europa den 14 november till Wii.

Shenmue [Dreamcast och Xbox]
Rollspel/äventyrsspel gjort av Sega som få spelat men kritiker från hela världen hyllat.

Frets on Fire [PC]http://fretsonfire.sourceforge.net/
Guitar Hero simulator till datorn, för att spela med de egna låtarna man har hemma men istället för en gitarr använder man tangentbordet som man håller upp och ner.

Se fram emot det.

Gårdagens “Mycket Nöje”

Hittade precis gårdagens klipp från “Mycket Nöje” med min recension av “Force Unleashed”, “Mega Man 9″ och “I Wanna Be The Guy”. Antagligen kommer det att ligga uppe i c:a en vecka så passa på att titta nu.

Tycker att början av programmet gick sådär, någon felsägning och mkt jag ville säga som jag inte fick fram men förhoppningsvis går det bättre nästa gång. Har ni några tips om vad jag ska recensera för spel då? Maila de i så fall till mig till samuel {snabela] narcon . se eller skriv som kommentar på det här inlägget.

Mycket Nöje på Kanal Lokal Östergötland

Ytterligare ett framträdande på Kanal Lokal

Idag så var jag med för andra gången på Kanal Lokal, direkt efter min tenta i Industriell Ekonomi. Denna gång recenserade jag Force Unleashed till PS3/Wii, Mega Man 9 samt I Wanna Be The Guy. Som vanligt nervöst och jag tycker själv att jag inte gjorde en så bra insats som jag kunde ha önskat men det gick ok. Framför allt är det roligt och lärorikt, har alltid haft lite problem med att tala inför stora grupper av människor så det här är bra övning. Och att prata om någonting samtidigt som man spelar tv-spel, byter kanal och mixtrar är inte det allra lättaste ska ni veta =)

Mitt förra program som spelades in den 17 september har jag nu fått på DVD av Kanal Lokal. Lyckades efter lite strul rippa den med hjälp av OGMrip för att sedan klippa och fixa till den med Pitivi Video Editor och slänga upp den på YouTube. I programmet recenserar jag Super Smash Bros Brawl, Shadowgate och Stepmania. Mycket nöje:

Riktigt lyckad fest och Japan-Jens gör tv-debut

Igår vart verkligen en bra fest. Många människor, allting flöt på bra med grillning, musik, spel och mingel och alla verkade ha riktigt trevligt, så jag är nöjd =) Bilder kommer upp så fort vi har en vettig internetanslutning.

Har precis tackat ja för att dyka upp som spelrecensent i rutan. Det stämmer, Japan-Jens ska göra tv-debut där jag ska börja recensera tv-spel och datorspel. Och vet ni det bästa av allt? Jag får välja precis vilka jag vill till varje program. Planen är att jag ska recensera och tipsa om ett nytt, ett gammalt samt ett okänt spel varje gång. Det ska bli riktigt roligt att genomföra, kommer att länka till klippen sen efter varje program. Så tipsa mig gärna om vad för spel jag bör snegla på. Så, vad är den dåliga sidan av det hela…? Jo, det är Kanal Lokal så det är inte riktigt så häftigt som det låter. Men kul ska det bli, missa inte det.