Skrikande kassapersonal m.m.

Här har det varit ganska dött ett tag nu. Anledningen är att det har varit fullt upp. Strax efter att Linnea åkte kom Daniel/Lendai hit och med honom många sena utekvällar. Idag drog han hem men redan imorgon kommer brorsan hit och på söndag dyker Olle upp eftersom VM i Magic nalkas (vilket råkar vara i just Chiba). Samt nästa vecka är det “mid-term”-tentor så det lär vara fullt upp ett tag framöver också.

Men för att delge någonting i alla fall så hände en lustig sak idag i mataffären. I Japan får man alltid kassar, alldeles för många och oavsett om du behöver den eller ej. Det är en liten procedur att varje gång förklara att man inte vill ha någon. Japanerna måste helt enkelt gilla förpackningar av alla dess slag. I vilket fall, idag så vid kassan så sa jag som vanligt “けっこうです” (Kekkô desu, bet. typ “det är bra tack”) men döm min förvåning när hon svarade med att skrika “いりません!?!” (Irimasen, “behövs ej”) för att sedan be om ursäkt för sitt beteende och fortsätta ta hand om mina varor.

Avslutningsvis så kommer här dagens Japanska-dramaserie-tips. Som en blandning av CSI och Yakitate!! Japan var Mr.Brain en helt klart trevlig serie, rekommenderas.

Blogg lanserad

Mitt under tenta-p så har jag börjat pyssla med denna bloggportal. Domän är köpt och designen är i stort sett klar så när väl alla tentor är över kommer vi alla att förhoppningsvis börja att skriva. Att åka till Japan i ett år känns otroligt häftigt, läskigt och smått sorgligt på samma gång. Att lämna mina vänner, min familj, mina katter och framför allt min fru i ett års tid är oerhört jobbigt. Som tur är så ska de flesta förbi och hälsa på några gånger och med Facebook, Skype och allt annat webb 2.0 så ska det nog ordna sig ^^

Planen som den är nu är skicka in visumsansökan på måndag, skriva tenta på tisdag, tenta på onsdag och sen en sista tenta. Efter det är det bara de roliga distanskurserna kvar samt att plugga rejält med japanskaglosor under sommaren, åka på smekmånad, festivaler och att arrangera NärCon. Kommer att bli en galet bra sommar ^___^