Prov, en hemlig jordbävning & caféhemsida

Idag har varit en relativt lugn dag. Gjorde mitt andra prov, gick ungefär som det första, den muntliga delen var jag verkligen inte förberedd inför men hoppas att jag gjorde hyffsat ifrån mig. Drog efter skolan med en amerikan för att käka sushi sen iväg till familjens café för att plugga. Där fick jag uppleva en jordbävning, plötsligt när jag satt och pluggade kom Papa in och berättade att det just varit en men som varken jag, Mama eller någon av gästerna hade märkt av. Rejäl skillnad mot den jag upplevde i Niigata för 3 år sedan som t.o.m. dök upp på nyheterna i Sverige.

Kvällen har spenderats med öl, familjen & datorn. Hjälpte Mama att fixa en hemsida till deras café (wordpress ftw!), gjorde en stop-motion-video av fotona från min & Linneas resa till Jerusalem samt socialerade med folk på internet.

Har skaffat mig 2 till mål med min vistelse här i Okazaki, varav det första är ganska trivialt. I Japan är det vanligt att det på livsmedel man köper (t.ex. läskflaskor) hänger en liten leksak eller samlarobjekt. Hittade idag ett fantastiskt samlarobjekt på Pepsi Zero-flaskorna (Japans Pepsi Max). Med varje flaska medföljer ett litet iittalaglas eller kaffekopp med tallrik som har en magnet på baksidan för att sätta upp på kylskåpet. Riktigt söta, ska samla allihopa så kommer de fungera som shotglas när jag kommer till Chiba :)
Det andra är att jag ska försöka skaffa mig ett 7-dagars Rail Pass. Som utlänning kan man köpa ett häfte med vilket man under en begränsad tid kan åka hur mycket tåg man vill i Japan. Detta kan endast köpas om man har turistvisum och ännu inte är i Japan, då köper man ett Exchange-order som man sedan byter in mot sitt häfte väl i Japan. Ska se om jag med Linneas hjälp kan lyckas för att den 23-30 september glida runt i Japan så mycket som möjligt innan Chiba. Återkommer om hur jag lyckas lösa det hela men har upptäckt att det finns ett kontor i Nagoya (600 yen ifrån Okazaki) där jag kan byta en eventuell exchange-order mot ett Rail Pass. Hoppas jag får med några av de andra klasskamraterna på detta äventyr, kan då bli galet roligt :D