Söka stipendier?

Kom på att jag inte berättat hur jag gick tillväga när jag letade efter stipendier innan min resa, med liten varning för att detta kan låta som ren och skär reklam. Beställde listor på stipendiefonder från två företag, stipendier.se och Global Grant. Finns mycket att säga men kort och gott kan jag summera det till, listan jag fick från stipendier.se kom dagen därpå beställningen men var värdelös. Gjord på automatiserad väg där de bara plockat enstaka ord från mina beskrivningar & använt dessa som sökord, slutresultatet blev att jag inte ens var berättigad att söka 90% av stipendierna på listan jag fick tillbaka. Global Grant däremot tog lite tid på sig (jag hade valt alternativet skräddarsydd lista, gör det du med för jag tror verkligen det är värt det) men slutresultatet var över förväntan. Totala motsatsen, de hade verkligen satt sig in i mina beskrivningar och plockat ut en riktigt bra lista där jag direkt kunde söka majoriteten av de listade stipendierna. Fick dessutom en massa tips om hur jag borde gå tillväga för att genomföra min stipendieansökan.

Jag la ner ganska mycket tid på mina ansökningar med allt från att göra ansökningarna personliga för respektive fond i både text & design till att bygga upp en riktigt bra grundmall med budget, rekommendationsbrev & hela paketet. Sökte i slutändan 11 stipendier, dessvärre visade det sig att mina ideella meriter, egenföretagarbiten etc. vägde väldigt lågt i jämförelse med rena skära universitetsbetyg så samtliga av mina ansökningar blev avslagna. Men på riktigt så är jag inte bitter :) Känns bra nu såhär ett tag efteråt att verkligen ha gett allt för att försöka ansöka istället för att varit ovisst vetande om förmögenheter som kanske uteblivit.

Edit: Idag (1/11-2010) fick jag en mystisk inbetalning på mitt bankkonto, det har visat sig att min sista, den 11:e stipendieansökan blev godtagen! Så genast i och med det så blev verkligen värt att jag la ner den tiden jag gjorde på mina stipendieansökningar.

Snurrande badkläder & kastanjläsk

Jag är stolt att presentera, dagens pryl i Japan:

Badklädercentrifugen

Finns i omklädningsrummet på Konami Sportcenter, gör badkläderna hyfsat torra på 10s.

Dagens matupplevelser:

ShakaShakaChicken, har funnits på McD i Japan i några år nu, en bit kyckling du skakar med en kryddpåse (svartpeppar, citron eller ost) för 100 yen. Riktigt värt.


Kastanj är höstens “frukt” i Japan, allt från kakor till mat ska helt plötsligt innehålla kastanj. Inte ens läsken går fri, smaken påminner om kaffegodis.