Ubuntu utan diskett, Japan börjar närma sig och eget kontor

Livet går vidare i sin lugna mak. Nej förresten, den senaste tiden har det varit stressigt, oerhört stressigt. Först så kom Sveroks Riksmöte (årsmöte), vilket var som att arrangera ett konvent en vecka men med mindre sömn och att jag fick arbetstid för det hela. Kort sagt, riktigt roligt =) Dock så var det så illa planerat att spelkonventet LinCon kom direkt efter Riksmötet vilket innebar att varje dag förra veckan så jobbades det ideellt till sena kvällar. Och som grädde på moset så var jag på konferens i måndags med jobbet och dagarna efter det har vi packat ner hela kansliet inför den kommande flytten. Jag är sliten. Men glad, ligger efter med studierna men det är lysande väder, NärCon verkar styra upp sig, tittar på ny lägenhet till mig och Linnea och det är kort tid kvar till Japan-resan.

Förutom det faktum att vi i och med flytten av Sveroks kansli kommer få mycket bättre arbetsmiljö och egna kontor (!) så finns det andra fördelar. Sverok har nämligen mängder med junk som slängs i och med flytten och detta kan man loota. En av sakerna som jag har plockat är en urgammal laptop, utan cd-läsare och med extern diskettstation. Den har en usb-port men BIOS klarar inte av att boota från den. Så målet för mig är att installera xubuntu på den genom att boota upp något från en diskett. Om jag lyckas så hör jag av mig och berättar hur jag gjorde.

Tittade idag på en Asus Eee 9 vilken har större skärm, bättre specs, större musplatta, lite tyngre och lite sämre batteritid. Riktigt fin var den, ska investera i en sådan direkt när jag kommer till Japan. Vilket betyder att jag antagligen kommer att sälja den Asus Eee jag har som är färdigconfad och klar, är du intresserad så är det bara att säga till.

Imorgon börjar då flytten till mitt egna kontor, det första jag någonsin har haft. Det är mäktigt, ska ställa in ett gäng coola nördprylar där och känna mig lite som att jag har en egen cubicle so i Dilbert. Detta samt en del andra saker gör att jag emellanåt blir osäker på att börja plugga till hösten, det är väldigt roligt att jobba för Sverok och inte lever man i lyx som student. Men jag har något slags stort avlägset mål med livet där jag aspirerar för att bli något. Framgångsrikt, viktigt, betydelsefullt, inspirerande eller kanske utvecklande, jag vet inte riktigt men något större är det och när jag väl känner mig helt nöjd över mitt arbete och livssituation då vet jag att jag har nått fram dit. Men det är ett tag kvar till dess och förhoppningsvis många stora utmaningar.

Hjältar, japanskalärare och telefonister

Har den senaste tiden jobbat mycket på Sveroks kansli som kanslist/telefonist, jobbade c:a 46h förra veckan bl.a. Vill jobba mer men det är svårt då jag bara kan jobba tider då det faktiskt går att nå föreningarna ^_^ Men det är dessvärre bara ett extrajobb, inget jag har länge eller garanterat alls. Men, jag har fått ett heltidsjobb faktiskt, fick det idag. Från och med tisdag nästa vecka kommer jag jobba som telefonförsäljare, wohoo! >_< Inte så jättefarligt, är delvis på provision men man får 60 kr/h och så säljer man telefonabonnemang till företag, sämre hade det kunnat varit. Känns ändå bra, mitt första "riktiga" jobb, ett riktigt heltidsjobb.

Men, när jag kom hem, gissa vad som väntade mig... En förfrågan om jag ville vara japanskalärare för nybörjare! >_< Dock bara 3 h i veckan och i Örebro så, det var ändå lite halvkört men ändå. Lite av mitt drömjobb, skulle vara hur kul som helst att vara det. Gaaah! Då skulle man få använda japanskan varje vecka, lära ut till massor med roliga nördar och snacka anime/manga/tv-spel/japan med dem ^__^ Så, är det någon som läser denna som är intresserad av det jobbet och tycker sig kunna tillräckligt med japanska för det hela så hör av er till mig.

Har äntligen börjat titta på Heroes efter att ha hört väldigt länge om hur bra den är. Och….vad bra den är! Bara sett 3 avsnitt hittills och vill bara se mer och mer och mer. Tror banne mig jag ska göra det inatt, se 1-2 avsnitt till ^_^ När man börjar jobba kl.15 så gör det inte så mycket om man sitter uppe länge ^_~ Och för er som inte redan är frälsta, börja titta på den, jag lovar att ni inte kommer ångra er.

Äventyrsspel, hur man arrar ett konvent och feber

Jag har gått och blivit sjuk än en gång. Det måste vara något fel på mitt immunförsvar eller så är någon varelse med mycket makt ute efter mig. I alla fall, denna gång resulterade det i feber vilket gjorde att hela gårddagen spenderades däckad i sängen yrandes knappt hörbara saker. Blev omhändertagen av Linnea vilket i och för sig inte var helt fel, alltid trevligt att bli väckt av att få en svalkande daim-strut. Idag däremot så känner jag mig mycket bättre och förhoppningsvis är jag snart frisk igen men på grund av all studietid jag nu missar så blir jag tvungen att skippa GothCon till helgen. Det känns såklart surt, blir första gången jag missar det på 5 år. Men då jag åker på konvent främst för att träffa människor och Domokon är nästa vecka och LinCon om ytterligare några veckor så är det inte så farligt.

ShadowgateÄventyrsspel är en genre som alltid underhållit mig. Nu pratar vi inte Zelda och spel i den stilen utan gamla peka-, klicka-, samla föremål-, klura-spel vilka oftast är väldigt komiska. De är lite svåra att förklara utan upplevs bäst själv, pröva till exempel det välkända webbspelet Crimson Room. Det spelet lider dock av det vanliga problemet när det gäller sådana här spel att det mer handlar om att sitta och klicka överallt än att klura. Jag har några favoriter i den här genren som jag spelade mycket förr: Sam and Max – Hit the Road, Indiana Jones – Fate of Atlantis, Escape from Monkey Island, Shadowgate och Day of the Tentacle. Tänkte idag introducera det sistnämnda för er.

Day of the Tentacle, gjort av företaget LucasArts. Handlingen bygger på att en ond “tentakel”, en slags blobb har fått på sig radioaktivt avfall och utvecklat två armar. Med dessa två armar så kan han helt plötsligt flytta, röra och manövrera saker så han bestämmer sig för att ta över världen och snor en tidsmaskin. Tre nördar ser detta och försöker stoppa honom men han hinner fly iväg. Sedan spelar man dessa tre nördar som hoppar mellan 200 år bakåt i tiden, nutid och 200 år in i framtiden. Fyllt till bredden med skämt och underbar humor så är det här ett spel som kommer att roa dig länge. Mycket vikt läggs på tidshoppen, till exempel så snor man åt sig en flaska vin, skickar den tillbaka i tiden och lagrar den så att den i framtiden är vinäger, allt för att stoppa blobben. Självklart träffar man gamla kända personer som Thomas Jefferson, George Washington med flera när man reser bakåt i tiden och interagerar med dem. Dessvärre är jag osäker på om spelet nuförtiden är lätt att få tag i och spela på dagens datorer men för den intresserade så ska det nog inte vara omöjligt.Day of the Tentacle

När vi ändå pratar om den här genren så sägs det att även Grim Fandango ska vara ett lysande spel. Har inte själv testat det men då mitt intresse för sådana här spel har börjat brinna igen så ska jag kolla om jag kan få tag i det och köra det under Linux. Verkar inte vara några problem om jag skaffar Cedega (den kommersiella versionen av Wine).

Så, hur arrangerar man ett bra konvent? Ja, det är inte en så lätt fråga men jag ska försöka besvara den, genom att skriva två artiklar till Sveroks tidning “Signaler från Sverok”. Fick idag uppdraget av chefredaktören för första artikeln som kommer att vara en allmän nybörjarguide för första-gångskonventet. Nästa artikel ska vara mer djupgående, handla om utveckling, att växa och få en bra organisation. Ska intervjua några personer ur konventssverige om deras erfarenheter och berätta om mina egna. Det kommer att bli riktigt roligt att skriva det här, tror det kommer att resultera i något bra. Första artikeln dyker upp i augusti-numret av “Signaler från Sverok”.

Idag fick jag en kommentar om bloggen som sa att den var riktigt bra, sådant gör mig glad. Är en människa som älskar positiv bekräftelse (gör vi inte alla?) i alla dess former, kanske just därför jag engagerat mig så mycket idéellt? Ah ja, nu är det dags att låta sömnguden ta över för ikväll och be för att jag ska vara frisk imorn. Godnatt.

FriCon är över, Sverok Svealand är över och min hälsa är… >_<

Förra helgen var då FriCon 2007, konventet som vi i NärCon-staben höll i förutom NärCon. Det blev riktigt lyckat! Med c:a 230 deltagare och 200-300 besökare så för ett konvent som vi styrde upp på en månad så är vi ganska stolta. Det blev även bra med arrangemang, fick in väldigt mycket i slutet som gjorde att vi fick c:a 50 arrangemang. Mysigast av alla var nog enligt mig Orange-Pop Café som sålde kakor och man fick möjlighet att lägga pärlplattor som den här grymma Sonic:en (dock inte jag som har gjort den). Bara  på grund av dom så har jag börjat lägga massor med pärlplattor här hemma och börjat sätta upp på kaklet i köket ^^

FriCon-bilder hittar ni nu på: NärCons-kameraSverok Svealands-kamera Observera dock att det inte rensats alls bland bilderna så det finns en hel del skräpbilder ^^;;
Under FriCon var även Sverok Svealands årsmöte då jag tackade för mig och avgick ur Sverok Svealand från att ha suttit som ordförande i 1 år och i styrelsen i 4 år. Det känns bra, att få mer tid över till skolan, fritid, vänner etc. är någonting jag känner att jag behöver. Har varit alldeles för stressigt att pyssla med FriCon, NärCon, Sverok Svealand, skolan, scoutledare m.m. Så, mitt stora mål det här året är att få mindre saker som jag måste göra (så jag kan bl.a. spela mer spel ^^).

FriCon hade dessvärre bieffekten av att jag blev sjuk, förkyld och feber. Och det har jag varit sedan dess, stannat hemma och tyckt rejält synd om mig själv. Prövade att cykla till stan i torsdags när jag var lite mer frisk (för att gå på en arbetsinterljuv som inte blev av…) och såklart gjorde den ansträngningen mig ännu mer sjuk. Så här sitter jag nu, har tenta på tisdag som kommer gå helt sjukt dåligt (pun intended ^^).

Som ni säkert redan sett så kommer David att rapportera från sin resa i Kina och hans upplevelser där, ca. 1/vecka, här på min blogg. Så, förutom allt spännande jag skriver om (=P) så kommer ni även kunna läsa om honom, Mao och The Great Firewall of China.

Vi hörs!

Stressigt med Karlstad

Som ni kanske vet har jag och resterande NärCon-staben tagit över arrangerandet av konventet FriCon 2007. Vi tog det när det var som ett sjunkande skepp med bara en månad kvar vilket innebär att allting är väldigt stressigt och det är mycket att göra. FriCon är ett gratiskonvent i Karlstad vilket innebär att det är gratis inträde, gratis mat och är man arbetare på konventet så får man till och med gratis resa. Föranmälan öppnade igår på http://fricon.sverok.net/

Nu sitter jag och väntar på ett telefonsamtal från P4, ska sitta i radiointervljuv live kl.07:15 här på morgonen. Lite nervös inför det men det ska nog gå bra. Det ska handla om FriCon och jag plus en person från Studiefrämjandet i Karlstad ska medverka i programmet. Hoppas bara reportern inte glider ifrån ämnet och går till SSU / ungdomsförbundsskandalerna om medlemsfusk eller något av de mord som tidigare år Expressen kopplat till Sverok för att personen i fråga spelade rollspel. (Självklart hade inte rollspel någonting alls med mordet att göra men, ändock drev expressen en hetsig debatt. Förhoppningsvis kan jag sen lägga upp en länk till radioprogrammet här.

Roligt förresten att se lite debatt om mitt senaste inlägg om piratkopiering, ett ämne jag på senaste tiden diskuterat med många, väldigt intressant. Lär komma fler inlägg om det i framtiden.

Uppdatering kl.08:25: P4 Värmland fick några tekniska problem så jag blev dessvärre aldrig uppringd, men det gick tydligen ganska bra ändå, Studiefrämjandet var där och kunde svara på frågor. För er som vill lyssna på repotaget så kommer det nog komma upp på www.sr.se/Varmland/ och så är det bara ni lyssnar på den 13 februari kl.07-07:30.

Mot Arvika!

Drar nu iväg till arvika för att först i helgen vara på ett styrelsemöte med Sverok Svealand och sedan hela nästa vecka (tills lördag) vara på arvikafestivalen. Ska vara ekonomifunktionär i år igen fast denna gång på inbetalningar istället för utbetalningar och jag kommer att jobba mån-ons, så jag har hela festivalen ledig =)

Ska du dit? Slå mig en pling då på 0737-390249 när du är där så kan vi mötas upp. Ses i arvika!

Oj oj oj…

…nu har mycket hänt sen sist, vet inte riktigt var jag ska börja. Lättast blir väl att börja ifrån början så jag gör så.

Jag åker nästan dagligen buss fram och tillbaka mellan Örebro och Odensbacken och ibland händer det lite mer ovanligare saker. För några veckor sedan satt det en person på bussen i ett hörn vid fönstret och agerade precis som Gollum i SoR. Han satt alltså och pratade med sig själv och varje gång han svarade sig själv så vände han på huvudet. Vet inte riktigt vad man ska säga om det men, lite lustigt var det :3

En annan dag satt det massor med elever ifrån högstadiet eller om det var mellanstadiet och diskuterade mp3-spelare. Det dom kom fram till var att det var fullkomligt onödigt att ha en mp3-spelare som man kunde få plats med mer än 20 låtar på. Samtidigt satt jag med min 20 gb (drygt 10 000 låtar) mp3-spelare och tyckte det var lustigt. Men, det som jag funderade mest över var att så fort någon ur sällskapet gick av bussen så började resterande personer prata skit om honom/henne. Och det slog mig att det fungerar så i princip överallt, människor beter sig på detta sätt. Varför gör dom så? Är det så att man känner en frihet så fort en person lämnar sällskapet och måste uttnyttja denna? För, det slår aldrig fel, även om det inte är skitsnack utan positiva saker så börjar man direkt prata om personen som gick. Tänk efter själva så får ni se. Det som då skrämmer mig mest är de gånger jag går ifrån en grupp, vad säger dom egentligen om mig? Pratar massor med människor skit om mig bakom ryggen? Undrar om man verkligen vill veta… :-/

Den senaste bussberättelsen var för bara några dagar sedan. En person som jag känner lite halvt sen tidigare kliver på bussen, det finns knappt några sittplatser kvar och personen sätter sig bredvid mig och vi hälsar. Sen uppstår en pinsam tystnad under hela resan, liksom många andra gånger. Sen säger man bara hejdå och går. Det är våran vänskapsrelation, vi hälsar på varandra and thats it. Ganska trist men, vad gör man, vi har ju ingenting egentligen att prata om. Vi känner varandra mer av en ren slump och träffas aldrig.

Nog med bussberättelser. Förra helgen så var jag på Sveroks riksmöte, alltså Sveroks högsta beslutande organ. Åkte dit som ombud för Kronobergs län, en liten lustig historia om man kan Sveroks gamla valsystem ^^ I alla fall, det blev en helg fylld med sverok-politik, yrkande, reserveringar och beslut. Jag, tillsammans med David Fallgren, Daniel Curman m.fl. kämpade för att Sverok inte skulle bli medlemsorganisation hos Studiefrämjandet. Att bli det innebär att vi inte i praktiken kan vända oss till några andra studieförbund och att vi i och med detta förlorar våran valfrihet. Jag, med min “Tala inför riksmötet”-skräck vågade inte i år heller gå upp i talarstolen och berätta vad jag tyckte utan jag skyfflade alla mina argument till David och Curman. Tyvärr så misslyckades vi och Sverok blev medlemsorganisation. Dock, med tips från Jon Nilsson, så lyckades vi lösa det största problemet. Nämligen att föreningar som redan samarbetar med andra studieförbund skulle bli utkickade ur sina lokaler, som Drakens Öga, genom att pusha för att Sverok ska få Studiefrämjandet att skriva på ett papper som säger att samarbetet med gamla studieförbund som pågår ska få fortsätta. En bra lösning men, inte världens bästa lösning. Valfrihet är bra.

Den här veckan fortsatte sen med mycket övningskörning, bl.a. en omkörningslektion. Sen så var det dags för möte igen, denna gång Sverok Svealands årsmöte i Västerås. Här börjar det sjuka och senaste. I fredags så satte jag, Mikael Enmalm och David Fallgren oss ner för att fixa alla saker som behövde göras inför årsmötet. Ju längre vi satt och arbetade, desto mer kom vi på. Detta slutade med att vi satt och arbetade hela natten mellan Fredag och Lördag och sedan åkte till Västerås. Ingen sömn och mycket kaffe och red bull blev det. Innan vi åkte till Västerås så åkte jag och Mikael till Odensbacken för att hämta mina grejer. Jag, riktigt trött och hypad på kaffe är redan lite smånervös för att åka med Enmalm som inte sovit heller någonting. På vägen till Odensbacken så körde han, vad jag tyckte först, som en dåre i 160 km/h i en del kurvor och liknande. Men, jag hade ingen aning om vad som skulle komma… Färden tillbaka blev ännu värre. Mikael tyckte att det var roligt att jag var rädd, pratade i mobiltelefonen, drog upp i 190 km/h, släppte ratten och skrattade medans jag bara gallskrek. Så rädd har jag inte varit på väldigt väldigt länge. Hjärtat slog onormalt snabbt i 2 h efter den färden. Det var helt galet helt enkelt.

Mötet däremot flöt på ganska bra. Vi blev lite försenade, såklart, porslinet vi behövde till maten fick vi inte tag i så det fick vi åka och hämta. I alla fall så började mötet, jag Mikael och David mår riktigt riktigt dåligt och går på Red Bull. Men, vi lyckas argumentera för våran sak och vi fick igenom i stort sett allt vi ville. Sverok Svealand ska nu införskaffa en stor plasthäst, 1:1 skala, för att ha som kul maskot att dra med på konvent, LAN och andra evenemang. Finns en att köpa inne i Örebro för c:a 8000 kr. Helt galen idé men en jättebra marknadsföringsgrej. Sen så fick vi även igenom våran budget där 40 000 kr lades på resestöd och 155 000 kr på Projektstöd. Riktigt bra för arrangemangen i vårt distrikt helt enkelt.

Förutom detta så blev jag nu i helgen vald till Ordförande för Sverok Svealand. Det känns ganska häftigt just nu och väldigt stort, blir lite nervös. Tänk, jag ska vara ordförande för en organisation som får in en halv miljon i landstingsbidrag per år. Det är stort. Förhoppningsvis så kommer jag att göra ett bra jobb, kommer i alla fall ge allt jag kan. Blir bara lite trött på allt rävspel och politiken bakom kulisserna. Grupperingar, backstabbing e.t.c precis som vilket parti Junta eller Diplomacy som helst. Helt galet, men även har vi väldigt roligt emellanåt =)

Så, nu sitter jag här. det känns som om det nu äntligen börjar bli vår. Och, vet ni vad? Om 11 dagar kommer Linnea hem (31 mars) ^__^ Det känns så verkligt, så nära nu, snart, äntligen har det gått 4 månader. Så som jag har saknat henne. Tyvärr har vi vårt första styrelsemöte med Svealand helgen hon kommer hem, något som är oerhört dåligt att jag inte kan vara med på och jag får en hel del kritik för. Men, det finns i princip ingenting som skulle hålla mig ifrån att träffa henne och umgås med henne den helgen, ingenting, det ska dom veta. Åh, vad härligt det ska bli ^_^ Och imorn så kommer jag att prata med henne via msn, kommer att bli roligt =) Åker till Sthlm den 30 mars för att sova över där och sedan möta henne på Arlanda den 31:a. Och, den 29 mars har jag uppkörning, hoppas att det går bra och att jag får mitt körkort :3

Nu ska jag ringa runt och prata lite med folk i nya styrelsen, känns som ett bra gäng. Vi har 4 st nya, 2 killar och 2 tjejer, sen är det två personer som återvänt till styrelsen och jag, David Fallgren & John Andersson som sitter kvar.

Förresten, nu på lördag den 25 mars har Drakens Öga årsmöte kl.13:37 på lokalen. Då ska jag avgå, efter 7 år i styrelsen. Känns lite konstigt men, jag kommer att få en häftig avtackning, det vet jag ^_^ (för jag råkar veta vad som händer men det tänker jag inte berätta för er innan det är gjort :P )

Tills nästa gång, förhoppningsvis blir det inte alls så långt uppehåll som den här gången, ha det bra och lira mycket Final Fantasy 4 (det gör i alla fall jag till GBA, grymt bra spel ^^).

Hemlighet avslöjas, navigera med tangentbord och DoujinFest

Oj, en hemlighet, låter det inte intressant? En gång i tiden i ett tidigare inlägg runt jul berättade jag om något stort mellan mig & Linnea, sa bara lite vaga saker men nu är det dags att berätta vad det handlade om. Jag och Linnea ska flytta ihop =) Japp, så ligger det till och det är nu till hösten vi pratar om ^^ Anledningen till att jag aldrig skrev det här tidigare var att Linnea inte hade berättat för sina föräldrar, men nu så har hon gjort det. Inte för att dom följer min blogg men, man vet aldrig =) Vart vi flyttar vet vi inte riktigt än, ansökningarna till Universitetet och högskola ska göras nu i April så, det blir väl till att bestämma sig någon gång när Linnea kommit hem. Bara 23 dagar kvar nu, inte alls lång tid helt enkelt ^^

DoujinFest ja. Ett animekonvent i Västerås som jag trodde var lördag-söndag som det brukar vara. Men, i fredags så kollade jag in deras hemsida och såg att så inte var fallet utan det var fredag-söndag såklart. Så, det blev panikpackning, sen bege sig in till stan med mängder med väskor som vanligt, skicka iväg Sverok Svealands årsmötesutskick, fixa en person som kunde hålla i FNM och så var man påväg. Konventet var riktigt trevligt som vanligt. Massor med roliga människor, mycket Diceland & BRAWL spelande och allmänt trevligt. Först var tanken att Simon skulle följa med mig men han fick förhinder i form utav skolarbete så jag lyckades få tag i David Fallgren så han hängde på. Lokalerna är ganska skumma där i Västerås, speciellt belysningen. Kolla bara på de skumma skuggorna som Dicelandtärningarna lämnade efter sig, ser ut som ett riktigt slagfält i soluppgången ^^;;

När det var dags att sova på fredagkvällen på DoujinFest så orkade jag & David inte bege oss iväg till sovsalarna. Klockan var 3 på natten, det var svinkallt ute och det skulle ta c:a 30 min att gå till närmsta sovsalen. Så, vad gör man då? Jo, David hittade en toalett som han låste in sig medans jag hittade en dusch =)

Det blev i alla fall en väldigt rolig helg, riktigt skoj människor en del utav de där Västeråsarna. Drygt 100 deltagare hade konventet och roliga aktiviteter som godisregn =) Så, jag åker gärna dit igen om det blir något liknande, räkna med det. Det enda tråkiga med konventet är väl avsaknad utav konventsknapp och konventsmugg. Sådana saker gör mig lycklig, pratade precis med Lendai som snackade om en UppCon-mugg. Sånt är <3 Titta bara på min konventshylla så förstår ni ^_~

Förra veckan, innan DoujinFest så införskaffade jag Warcraft III med expansion. Så, nu är jag helt inne i det spelandet så fort jag får tid över som t.ex. på bussen. Har lirat dessa kampanjer förut men, de är så bra så de är värda att liras igen. Är nu inne på Night Elf kampanjen, snart dags för Frozen Throne.

Nu till helgen är det Sveroks Riksmöte i Skövde, alltså Sveroks högsta beslutande organ. Vi blir 6 pers ifrån Drakens Öga, Curman, jag, Niklas Albinsson, Kalle Flodin, Emil Odler & David Fallgren. Kommer att bli en intressant helg, finns 2 speciellt stora frågor. Den ena behandlar ett nytt valsystem, alltså hur ombuden ska väljas till riksmötet. Den andra behandlar om Sverok ska gå med i studiefrämjandet, om Sverok skulle göra detta så skulle det leda till att vi (Drakens Öga) antingen förlorar våran lokal då vi har sammarbete med Sensus eller att vi får gå ur Sverok. Detta för att om Sverok blir medlemsorganisation hos Studiefrämjandet så får Sverokföreningar inte sammarbeta med de andra studieförbunden. Något vi såklart i Drakens Öga tycker är väldigt tråkigt…

För övrigt så har jag börjat navigera massor med tangentbordet under Linux. Eftersom jag har börjat spela WC3, vilket jag gör på laptopen, så har jag väldigt gärna musen inkopplad i den. För att kunna använda min stationära dator samtidigt så får jag navigera med tangentbordet, något som fungerar oerhört bra. Linux är verkligen gjort, även i grafiskt läge, för att man ska kunna klara sig utan tangentbord. Detta märks speciellt på min webbläsare, Konqueror, som om man trycker på Ctrl ger en genväg till alla klickbara länkar/knappar på hemsidan så man slipper tabba sig dit man ska. Riktigt trevligt alltså =)

SLAG, 36 000 filer och förkyld

Är nu tillbaka efter en helg fylld med kurser i Överlämning från en styrelse till en annan, visionering, att skriva en verksamhetsplan, om det nya bidragssystemet i Sverok, att arrangera ett kreativt möte m.m. Förutom detta har jag lirat massor med spel, sovit väldigt lite, druckit väldigt mycket cola och är nu förkyld. Kortfattat, jag har varit på Slag ^_^

Innan jag åkte på Slag:et förra veckan så började jag dock ett stort projekt. Jag laddade över alla mina filer ifrån de 3 datorer de låg på, flertalet ftp-servrar, usb-minnen & ftp-servrar. Nu snackar vi alltså om mina privata filer, Drakens Öga, NärCon, bilder, dokument, Sverok Svealand, allt. Inte mp3-filer, filmer & spel. Det blev mycket, kortfattat, väldigt mycket. Nu återstår bara jobbet att organisera denna härva på 35 993 filer & 7,3 GB. Det lär nog ta ett tag… O_o

Det var ett väldigt trevligt Slag (SLAG är för övrigt en jättegammal förkortning för Sveroks Lajv Arbets Grupp som sedan blev förkortning för de kurser som distriktsaktiva åker på), specielt eftersom jag fick träffa en hög med människor som jag inte sett på länge. Bara det blev en nytändning för mig och jag känner att jag fortfarande har ett år kvar att ge i Sverok Svealand. Har mailat valberedningen om det och ska prata med dom nu i veckan så får vi se helt enkelt vad dom tycker, jag ska ju flytta under året men jag hoppas att det inte ska innebära några problem. Räkna med att ni får höra om det igen och så får ni komma till Sverok Svealands årsmöte och rösta på mig såklart ^_~ Och innan dess är det dags för Sveroks riksmöte, resultatet ifrån riksmötesombudsomröstningen (visst, ett långt ord men långt ifrån lika långt som riksmötesombudsvalssystemsutredningen som använts flitigt på flera riksmöten ^_~) släpps nu i veckan. Får se vilka som blir ombud ifrån Örebro län, vi (DÖ) röstade på mig, Curman, Kalle, Emil, Pipkin & Niklas.

Förutom kurserna så vart det mycket spelande, speciellt mitt nyinköpta Ricochet Robots, det lirade vi hela helgen ^^; Vi hann även med en del BANG! och en Guildpact Booster Draft där jag bråkade länge om att det inte skulle vara pick rares just för att jag då skulle missa en dual. Det blir pick rares och vad får jag då i ett utav mina boosters? Jo, en Stompin Grounds >_< Där förlorade jag typ 140 kr, jaja ^^;;

Efter slaget så besökte jag min faster Carin som bor i Ljusdal (en ort där uppe i norr ^_~) där jag bodde från Söndag till Måndag och så åkte jag hem, 6 h resväg, yippie ^^;;

Är sjuk nu, förkyld och ordentligt snuvig. Avbokade därför körlektionen imorgon så får vi se hur jag mår då. Mår jag bra så kan jag kanske höra av mig och köra ändå, synd att inte få köra imorn annars, vi skulle ut på motorvägen för första gången nu :3 Men, på onsdag så ska jag övningsköra igen och på torsdag så är det halkkörning. Håller nu och förbereder mina föräldrar på att jag tänker låna bilen när det är dags för GothCon & UppCon, vi får se hur det går ^^

Friday Night Magic i fredags på DÖs lokal fick jag låta Krister hålla i och det verkar som om det gick bra. Jag får se vad jag får höra på fredag helt enkelt =) För övrigt så är det idag (tisdag) 43 dagar kvar tills Linnea kommer hem, 42 imorn då ^^ Det känns bra, riktigt bra, pratade med henne i 2h för några timmar sedan.

Tills nästa gång, ta en titt på Sexy Commando Gaiden: Sugoiyo!! Masarusan, sjukt kul serie ^^

Blogg-statistik, trevlig hemsida och organiserat foton

Nu så idag tog jag äntligen tag i det som jag tänkt över länge. Nämligen, att skaffa mig webbstatistik över den här bloggen som den jag har på Monkey Games så att jag kan få reda på hur många som egentligen läser här ^_^ Ska bli väldigt kul att se. Tjänsten jag använder mig av heter Statcounter och den hittar ni på http://my3.statcounter.com/. Fungerar riktigt bra, har kört den i drygt 1 år nu på Monkey Games hemsida.

Mitt förra inlägg är det första inlägget där jag endast skriver för att uttrycka min åtsikt, inte för att berätta om vad jag har varit med om, helt enkelt något ovanligt för min blogg ^^ Jag kanske bygger vidare och skriver mer sådant i framtiden, vi får se. En sak jag kan ta upp som jag glömde skriva med i förra inlägget är att jag tycker att den verksamhet som internetföreningar bedriver inte är dålig, men, de ska inte behöva starta föreningar och få medlemmar på det sätt som dom får nu och accepteras i Sverok som medlemsföreningar. Antingen så ska deras hemsidor/projekt få riktade bidrag som täcker upp deras serverkostnader och liknande och inte vara medlemsföreningar utan mer arrangemang som Sverok stödjer. Eller, så får man starta ett nytt förbund för dessa föreningar.

Satt här nu och Stumblade lite och hittade ännu en trevlig hemsida med argument och liknande för att övertyga människor om varför Internet Explorer inte är en bra webbläsare och varför man bör byta till något fritt alternativ som stödjer standarden. Titta in på http://www.stopie.com/stopie/home/ och begrunda.

Satte mig ner och laddade in bilder ifrån Sverok Svealands kamera till min dator, 950 Mb med bilder O_o Eftersom det var så mycket bilder så blev jag ju tvungen att organisera dom och då kunde jag lika gärna organisera dom jag redan hade. Sen blev jag ju såklart tvungen att förminska alla bilder jag hade till användarvänliga format så att jag nu har två olika versioner utav alla bilder. Så, från att först bara tänka ladda in bilder så blev det ett projekt som tog några timmar men nu är jag klar ^_^ Nu har jag massor med bilder ifrån UppCon, BSK, Winnerbäck-konsert, Sverok Svealands styrelsemöte m.m. på datorn här. Ska ladda upp många utav dom på Monkey Games och Sverok Svealands hemsida imorgon. Då blir Kalle m.fl. glada som tjatat på mig om bilder från bl.a. BSK ^_^

Nu är det dags att sova. Och just det, btw, 2 saker till. Igår så beställde jag äntligen Junta, spelet som jag berättat om tidigare där man är en krigsjunta på en bananrepublik. Det skickades i alla fall idag och snart så har jag det ^_^ Tanken är att vi ska samla ihop ett gäng på 7 pers, flertalet som brukade vara med och spela Junta förr i tiden, och lira då på Onsdag. Det kommer att bli så grymt kul! ^___^ Beställde även Ricochet Robots, även det ett riktigt kul spel =)

Sen, den andra. Övningskörde idag, gick riktigt bra. Bokade samtidigt in alla körlektioner jag ska ha nu framöver, inklusive halkkörningen. Så, nästa vecka ska jag boka uppkörning och snart är det dags, körkortet, here I come!

Men nu så är det då dags att sova, tror jag. Klockan är typ 04 och ja, jag har inte så mycket mer att göra nu här framför datorn, skulle kunna kolla på nått avsnitt utav Parlamentet, eller så skulle jag kunna sova, får se vad det blir. Tills nästa gång, ha det bra allihopa och så hörs vi!