You must construct additional pylons!

Idag har jag blandat Appletinis, JDs favoritdrink i serien Scrubs, till mig och Linnea. Väldigt stark drink, består av 3 delar vodka, 1 del Apfelkorn (äppelbrännvin/äppellikör) och så 1 del Cointreau, bara sprit helt enkelt som ska mixas med lite krossad is. Inte speciellt god enligt mig dessvärre, förväntade mig bättre.

I övrigt så går jag och funderar på dagarn över min framtid, hösten, studier, arbete och livet i allmänhet. Vad kommer att göra mig lycklig? Vad vill jag pyssla med i resten av livet? Känns som jag är i ett skede av livet när jag skulle vilja ha kommit fram till detta. Men tills vidare jobbar jag vidare på kansliet. Det är ju utvecklande och roligt, lär mig nya varje vecka och får umgås med många nördar =)

Till helgen så är det FriCon i Örebro, första rejäla konventet som Ullis arrangerar. Ska bli spännande att se hur det blir, är väldigt många föranmälda (c:a 400 st) och jag arrangerar Magic-rummet på plats. Har shoppat grejer till Monkey Games för en halv förmögenhet (helt enkelt alla mina pengar) så jag hoppas att det går bra. Samtidigt kommer både GothCon och LinCon snart (varav det senare har jag nyligen hoppat in i arrangörsgruppen för) så det blir en konventsspäckad vår.

Till Fölungen (en av Sverokföreningarna här) så köpte vi nyligen Starcraft the board game och det är riktigt bra! Med spelelement hämtade från många andra bra spel som t.ex. Settlers och otroligt mycket från Starcraft datorspelet så blir det ett lysande krigsspel. Tar c:a 4 h att spela ett parti på 6 spelare om man är lite rutinerade men det är värt varenda minut. Rekomenderas varmt, inte minst för alla coola plastfigurer som man får med i lådan.

När vi ändå har Starcraftfeber, ta och kolla in denna video några gånger tills nästa inlägg:

Bänkdiskmaskin, mänskliga tv-spel och ljudböcker

Dagarna rullar sakta på och jag har nu börjat att gå fram och tillbaka till jobbet istället för att åka buss. Tanken är att bli av med lite av det man gick upp under julen, att spara lite pengar samt, bli mer lärd om diverse ting samt att spara tid. Hur går nu detta till? Svaret är att jag helt enkelt inte tränar tre gånger i veckan längre utan den friska promenaden 2 ggr/dag till och från jobbet blir min träning samt att jag på vägen börjat lyssna på ljudböcker. Retorik, pedagogik, historia, japanska, skönlitteratur m.m. Har många olika projekt på G om vad jag ska lyssna på sen får vi se hur det hela går. Hittills går det bra, började i slutet på förra veckan och är nu snart klar med “Konsten att vara snäll” av Stefan Einhorn. Hittills är den lovande och jag kan rekomendera den, i alla fall för att läsa några kapitel här och där som lite av en faktabok. Efter den blir det böcker som “Che” av Björn Kumm, “Praktisk retorik” av Göran Hägg och sist “Min väg, mina val” av Göran Persson. Återkommer förhoppningsvis med lite info om respektive bok när jag lyssnat mig igenom dem.

Utöver det, jobbet flyter på, har skrivit en vision för mig själv och mitt liv i form av typ en verksamhetsplan för nästan 10 år framöver, fixat en mediadator inkopplad till tvn som kör ubuntu, haft en fruktansvärt trevlig nyårsfest, skaffat bänkdiskmaskin och fixat i ordning lägenheten rejält och klarat Super Mario Galaxy (sjukt bra spel, rekomenderas!). FriCon börjar närma sig, det fria och gratis konventet som Sverok Svealand är med och arrangerar och stöttar. Denna gång är det i Örebro och den 15-17 februari. Kommer att stå för Magic-butiken där och arrangera turneringarna. Är taggad och planeringen är i full gång. Deras hemsida är http://fricon.sverok.net/, dock inte så mycket information där än men det kommer förhoppningsvis dit snart. Annars, tjata på Ullis (killen i orange).

Tills nästa gång kan ni roa er med dessa tuffa mänskliga tv-spelsvideos, gjorda med stop-motion-video teknik (många olika stillbilder som läggs på varandra för att bilda en videofilm).

Ett försök att få sålt grejer

Har slängt upp en del av Monkey Games prylar på www.tradera.com i ett försök att få sålt dem. Det är ju coola saker till ett vettigt pris, bara det att jag hittills inte haft tiden eller orken att satsa ordentligt på Monkey Games och att göra reklam för grejerna. Borde åka på fler konvent nu och sälja saker eller på något sätt få upp försäljningen så jag åtminstonde når den nivå jag hade tidigare när jag sålde dansmattor på löpande band. Tips hur jag ska lyckas med detta utan att göra mig själv till en fattiglapp mottages gärna =)

Btw, grejerna jag har lagt upp på tradera hittar ni här. Happy shopping =)

Problem med kameran men massa nördgrejer!

Har försökt ladda in bilderna från tyskland-resan men det har trasslat lite, därför har det ännu inte kommit någon uppdatering. Jag jobbar på varje dag, ett riktigt trevligt jobb. Stundtals frustrerande (den &#%”% databasen!>_<), stundtals tråkigt (kolla dubbletter i gigantiska föreningar = roligt?) men stundtals helt sjukt roligt. Bygga ihop nya datorer, layouta grejer, snacka med trevligt föreningsfolk och lära sig mer nyttiga grejer att kunna gällande allt från InDesign, Filemaker och Typo3. Helt enkelt, jag har ett väldigt trevligt jobb.

Men, en sak kan jag berätta om från Tyskland-resan. Jag shoppade loss massor med grejer till Monkey Games, bland annat det som gör mig riktigt lycklig här i livet, Star Wars-prylar. Lasersvärd och AT-AT Walkers blev det som nu ockuperar mitt vardagsrum i väntan på köpare ^_^ Titta in dem här.

Idag har jag lirat en del Wii (Super Paper Mario, riktigt trevligt och underhållande spel men varför tog de bort rollspelsstriderna?), kollat på Evangelion (den blir bättre varje gång man ser den) och bakat muffins. Malibu-muffins (kokoslikör) och Nutella-muffins. För resten av kvällen väntar mera slappa, eventuellt lira lite Settlers och umgås med Wiiand och hans vänner eller kolla på anime. Borde verkligen börja plugga mina kanji-duggor snart, måste vara klar med dem innan årsskiftet men det är så svårt att ta tag i det hela, även om det är världens enklaste sak att plugga till. Innan jag kan plugga vidare, när nu det blir, så måste jag ha gjort färdigt dem. Men men, någon vacker dag så =) Då kanske jag även kan ta mig i kragen och plugga lite ordentligt på egen hand, har ju böcker och allt som behövs för att lära mig mycket mer japanska.

Btw, nyligen släpptes en ny version (7.10) av Ubuntu/Kubuntu som är riktigt trevlig. Check it out!

Äntligen! – Apspel är tillbaka


Precis, det mysigaste företaget och webbshoppen Monkey Games har nu kommit tillbaka för att stanna och serva er med billiga, coola och bra nördprodukter. Så surfa in redan idag och shoppa loss:

http://www.monkeygames.se

Vi kom idag upp på webben och kommer därför de närmaste veckorna att uttöka vårt sortiment varje vecka med många nya produkter. Så, se till att titta in flera gånger ^_^

Kostymjobb, ansiktsböcker och vita tavlor

Whiteboard-tavlor är bra grejer. Riktigt bra, speciellt om man projektplanerar eller liknande då man kan få så mycket mer gjort genom att bara ha en stor gemensam skrivyta. Så jag bestämde mig häromdagen för att köpa en, ingen liten då utan minst en 1 x 2 meter stor. Problemet är bara att de ligger på c:a 2000 kr/st vilket är lite över min budget nu när jag inte har några säkra jobb. Men, genom ett vingslag av tur så hittade jag en 122 x 220 cm stor whiteboard, med whiteboardpennor, magneter och sudd att köpa för 350 kr! Av viktväktarna dessutom ^_^;; Så i torsdags drog jag iväg och köpte den och bar den till Sveroks kansli (riktigt tungt >_>) och så dagen efter så tog jag och Linnea den på bussen hem till Ryd. Så är du sugen på att projektplanera eller öva dig som lärare, kom hem till oss ^_~

En annan kul sak som hände är den arbetsintervju jag hade igår. Jag anmäler till alla möjliga jobb och denna gång hette företaget Face2Face Marketing, de säljer telefonabonnemang till företag genom att besöka dem. Intervjun gick smärtfritt om det inte hade varit för det faktum att han som jag träffade var från Danmark, förstod inte så mycket av vad han sa >_<. Men det var inga problem, jag ska in på måndag igen för att hänga med på en observationsdag för att se hur jobbet går till. Och då är det kostymkrav! Så, kommer jag jobba här sen så måste jag ha på mig kostym dagligen, vilket då blir studentkostymen ^^;; Vi får se om jag vill göra det, har blivit riktigt taggad på idén att starta upp Monkey Games igen, vore fruktansvärt roligt. Det svåra är bara att komma på exakt vad jag ska sälja, men jag tror jag är på god väg.

Idag bär det av till Avesta Krylbo för att hälsa på Linneas barndomsvän Ellen som fyller år. Hon är en tv-spels/anime-nörd så hon är en bra människa. Kommer bli riktigt roligt tror jag, skönt att få lite ledigt från jobbet på Sveroks kansli. Slutligen så har jag en sak att erkänna. Trots att jag visade motstånd så gav jag mig tillslut, jag har nu också skaffat mig en www.facebook.com som jag har blivit lite beroende av. Väldig trevlig design, bra funktioner, bra nätverk och så finns i princip alla jag känner där. Kanske du också?

All your ideas are belong to us

Jag har det! Jag ska starta upp Monkey Games igen! Bli egenföretagare, pyssla med det jag älskar, köpa och sälja saker via webbshop och på konvent. Och nu vill jag ha idéer av er allihopa på saker som ni kan tycka att jag kan sälja. Det kan vara vad som helst, ju fler idéer desto bättre. Jag är riktigt taggad nu och tror att det här skulle kunna bli riktigt bra. Så hör av er och på så sätt gör mig riktigt glad =D

Herregud alltså…

…för första gången på 2 år har nu Monkey Games fått en missnöjd kund. Det var nämligen såhär att som vanligt sålde jag ett DDR Pack 1 med dansmatta och konverterare. Det visade sig vara fel på konverteraren så jag ber kunden skicka tillbaka den. Han skickar tillbaka dansmattan & konverteraren, fast jag bad honom att endast skicka “Super Dual Boxen” till mig. Det var precis som jag trodde, fel på konverteraren men eftersom han skickade mig dansmattan också så ansåg jag att han skulle få betala den extra frakten som detta skulle kosta mig. Då anser han att jag är helt jävla urbota dum i huvudet, att jag driver ett dåligt företag och att jag ska stå för fraktkostnaden för även dansmattan som han i onödan skickar hit och som jag blir tvungen att skicka tillbaka. Något som gör att jag skulle få lägga 200 kr extra, i onödan, något jag måste sälja många konverterare och dansmattor för att få igen. Och, han visade sig vara egenföretagare sedan 1991 enligt honom själv så han vet att det sista man vill ha är besvikna och sura kunder så han hotade att gå med saken till konsumentverket. Jag blir helt matt…

Till slut så efter ett hetskt telefonsamtal så lyckas jag få honom att gå med på att det var ett missförstånd ifrån hans sida och en kompromiss med att jag betalar frakten tillbaka, vilket ligger nu på 151 kr istället för 40 kr för honom att skicka hit och 40 kr tillbaka. Tyckte det var bättre än att fortsätta bråka för att få saken ur vägen.

Jag menar, bara för att man vet att jag driver ett litet företag som inte använder sig utav någon reklam utan bara mitt goda rykte så ska man väl inte utnyttja det faktumet för att lura mig på pengar? Det är verkligen inte klokt… Och även nu när saken är ur vägen så kommer han att prata runt och sprida ett dåligt rykte om mig, något som är mycket svårare att påverka än ett bra rykte. En person som pratar om hur bra jag är på ett forum bryr sig inte så många om. Men, en person som skriker ut hur förbannad han är och hur dåligt behandlad han har blivit kan få väldigt många att inte vilja köpa utav mig.

Jag drog även liknelsen med honom om en dator. Om man köpet en dator, man pratar med leverantören och säger att det är fel på den och dom ber en skicka tillbaka grafikkortet och man skickar tillbaka hela datorn, då får man själv betala extra för att man gör just detta, dels frakten men även antagligen hanteringsavgifter för att man skickar med för mycket prylar tillbaka som ska testas.

Vad tycker ni? Skulle jag ha stått på mig där och fått honom att gå till konsumentverket? Eller, var det bara ett tomt hot ifrån hans sida?

GAAAARGH! Måste avreagera mig på nått sätt :-/ Det här hjälpte inte tillräckligt mycket.

Blogg-statistik, trevlig hemsida och organiserat foton

Nu så idag tog jag äntligen tag i det som jag tänkt över länge. Nämligen, att skaffa mig webbstatistik över den här bloggen som den jag har på Monkey Games så att jag kan få reda på hur många som egentligen läser här ^_^ Ska bli väldigt kul att se. Tjänsten jag använder mig av heter Statcounter och den hittar ni på http://my3.statcounter.com/. Fungerar riktigt bra, har kört den i drygt 1 år nu på Monkey Games hemsida.

Mitt förra inlägg är det första inlägget där jag endast skriver för att uttrycka min åtsikt, inte för att berätta om vad jag har varit med om, helt enkelt något ovanligt för min blogg ^^ Jag kanske bygger vidare och skriver mer sådant i framtiden, vi får se. En sak jag kan ta upp som jag glömde skriva med i förra inlägget är att jag tycker att den verksamhet som internetföreningar bedriver inte är dålig, men, de ska inte behöva starta föreningar och få medlemmar på det sätt som dom får nu och accepteras i Sverok som medlemsföreningar. Antingen så ska deras hemsidor/projekt få riktade bidrag som täcker upp deras serverkostnader och liknande och inte vara medlemsföreningar utan mer arrangemang som Sverok stödjer. Eller, så får man starta ett nytt förbund för dessa föreningar.

Satt här nu och Stumblade lite och hittade ännu en trevlig hemsida med argument och liknande för att övertyga människor om varför Internet Explorer inte är en bra webbläsare och varför man bör byta till något fritt alternativ som stödjer standarden. Titta in på http://www.stopie.com/stopie/home/ och begrunda.

Satte mig ner och laddade in bilder ifrån Sverok Svealands kamera till min dator, 950 Mb med bilder O_o Eftersom det var så mycket bilder så blev jag ju tvungen att organisera dom och då kunde jag lika gärna organisera dom jag redan hade. Sen blev jag ju såklart tvungen att förminska alla bilder jag hade till användarvänliga format så att jag nu har två olika versioner utav alla bilder. Så, från att först bara tänka ladda in bilder så blev det ett projekt som tog några timmar men nu är jag klar ^_^ Nu har jag massor med bilder ifrån UppCon, BSK, Winnerbäck-konsert, Sverok Svealands styrelsemöte m.m. på datorn här. Ska ladda upp många utav dom på Monkey Games och Sverok Svealands hemsida imorgon. Då blir Kalle m.fl. glada som tjatat på mig om bilder från bl.a. BSK ^_^

Nu är det dags att sova. Och just det, btw, 2 saker till. Igår så beställde jag äntligen Junta, spelet som jag berättat om tidigare där man är en krigsjunta på en bananrepublik. Det skickades i alla fall idag och snart så har jag det ^_^ Tanken är att vi ska samla ihop ett gäng på 7 pers, flertalet som brukade vara med och spela Junta förr i tiden, och lira då på Onsdag. Det kommer att bli så grymt kul! ^___^ Beställde även Ricochet Robots, även det ett riktigt kul spel =)

Sen, den andra. Övningskörde idag, gick riktigt bra. Bokade samtidigt in alla körlektioner jag ska ha nu framöver, inklusive halkkörningen. Så, nästa vecka ska jag boka uppkörning och snart är det dags, körkortet, here I come!

Men nu så är det då dags att sova, tror jag. Klockan är typ 04 och ja, jag har inte så mycket mer att göra nu här framför datorn, skulle kunna kolla på nått avsnitt utav Parlamentet, eller så skulle jag kunna sova, får se vad det blir. Tills nästa gång, ha det bra allihopa och så hörs vi!

Lite problem, som löste sig fint =)

Igår fick jag ett väldigt stort problem på halsen som jag inte skrev om i mitt förra inlägg. Det var nämligen så att Enigma, dom som är distrubitörer för Magic i Norden inte hade skickat mig allt som jag behövde för helgens Prerelease-turnering. Och, deras företag ligger i Danmark, skulle jag inte få grejerna i tid så skulle jag bli tvungen att ställa in och Monkey Games skulle få massor med skit, för ett klantigt misstag från Enigmas sida. Lokalerna är ju redan bokade, har nästan 30 st föranmälda e.t.c. I alla fall så postade de grejerna igår och jag blev tvungen att komma på olika lösningar om de inte skulle komma fram i tid. Sen blev det massor med komplikationer men, i slutändan löste sig allting och jag fick alla grejer idag. Tre paket var det jag väntade på, alla var osäkra att de skulle komma men alla kom. Så, i mitt vardagsrum har jag nu 54 st paket med 50 plastfickor i vardera, 20 st Deckboxes, 18 st Boosterlådor med 36 st booster i varje, en hög affischer, dci-membership kort, t-shirt och andra saker. Det är jätteroligt att få paket =)

Förutom detta fick jag brev med lite magic-kort jag vunnit på en auktion, jag fick första varianten, alpha, utav NärCon 2006 års logga som nu diskuteras inom NärCon-staben. Men, det som gjorde mig absolut gladast var ett långt och härligt brev ifrån Nya Zeeland och Linnea =)

Så, från att igår kväll tro att ingenting kommer och att allt skulle gå åt skogen så kom alla paket som dom skulle och några andra brev som bonusar, jag är lycklig ^____^