Alice in Videoland, New SMB, Spindelmannen och linköpinguppdatering


Arvikafestivalen, var där förra veckan precis som förra året. Jobbade i år på ekonomikontoret, räknade massor med pengar, biljetter och armband och var ute på campingen och plockade upp pengar. Kändes lite läskigt emellanåt att plocka upp kassor till ett värde av över en halv miljon ute på en fyllecamping, trots att man hade flertalet ordningsvakter runt sig ^^;; Har dock lärt mig massor med bra rutiner som jag ska använda till ekonomikontoret på NärCon.

Såg flertalet riktigt bra spelningar på arvika. Alice in Videoland, Dia Psalma, Thåström, Nationalteatern, 047, Slagsmålsklubben. Genom det har jag upptäckt bl.a. AiV, grymt bra band, rekomenderas varmt. Tänk er någon form av blipp-blopp pop med en del akustiska instrumtent som t.ex. trummor + en tjej som sjunger låtarna. Glatt, hetsigt och blipp-bloppigt helt enkelt. Speciellt skivan Outrageous är grymt bra med låtar som Ladykiller, Radiosong och Cut the Crap. Dia Psalma hade jag inte heller lyssnat på förut men har nu genom deras spelning upptäckt att de är ganska bra. Gillar låtarna Ack Högaste Himmel, Atomvinternatt, Balladen om lilla Elsa, Emelie & Hon får. 047 är som Slagsmålsklubben fast dom lirar delvis med ett Gameboy, kolla in deras hemsida och låten Ankan.

Slagsmålsklubbens spelning var nog bland det sjukaste jag varit på. Jag var nästan längst fram och herregud, vilket tryck det var. Folk på Arvikafestivalen är verkligen galna i SMK. Jag höll på att svimma av där i folkvimlet på grund av värmen och trycket så säkerhetsvakterna fick lyfta ur mig så jag fick komma backstage. Men det sjukaste av allt med den här spelningen var då trots allt slutet. Som näst sista låt de spelade så tog de in någon tjej som rappade till deras musik, sjukt dålig kombination enligt mig ^_^;; Hoppas för guds skull att de inte fortsätter på den banan. Sista låten de spelade var som vanligt “Kasta Sten”, grymt bra låt. Under den låten tog de in massor med folk från backstage (jag var då tillbaka i publiken, bara mycket längre bak) och alla studsade runt på scenen. Frey, SMKs frontperson tog av sig byxorna, studsade runt i kalsonger, plockade en tjej och började grovhångla med henne O_o Kändes mer som att man var på en Robbie Williams spelning än en SMK spelning. Hoppas inte att SMKs framgånger har fått dom att bli malliga och fåniga och fortsätter såhär, då kommer nog inte framgången att vara så länge, i alla fall inte live.


Nog om arvikafestivalen och till mitt nya DS-spel, New Super Mario Bros. Köpte det för några veckor sedan men i alla fall, grymt trevligt spel. Tänk er Super Mario Bros 1, släng in lite fler olika sorters rörelser för Mario, banor & karta som mer liknar SMB3, flera olika sorters svampar och härlig musik och där har ni spelet. Ett riktigt mysigt och bra plattformsspel. Det enda problemet med spelet är det att man har så sjukt mycket extraliv så det blir inte så utmanande för en rutinerad plattformssspelare. Däremot så har dom löst det hela med Save-funktionen bra. Man kan bara spara när man klarar ett slott/fort, för första gången, eller när man köper sig en extraväg på kartan med speciella mynt man hittar på banorna. Detta gör att antalet sparningar är begränsat och man måste tänka sig för. Dessvärre gjorde inte jag det, har klarat spelet men har 2 bonusvärldar kvar, vet inte hur jag ska komma åt dom och mina antal sparningar är ytterst begränsade. Men skam den som ger sig =)

Och nu till de 2 stora nyheterna…..JAG KOM IN PÅ JAPANSKT BASÅR I LINKÖPING!!! Det betyder att från och med den 16 augusti så ska jag plugga japanska i ett år i Linköping ^__^ Var väldigt nervös angående om jag skulle komma in eller inte men, tydligen så gjorde jag det :-) Så nyhet nummer två…JAG OCH LINNEA HAR FÅTT TAG I EN LÄGENHET!!! ^___^ Alsättergatan 17A 21 i Linköping. En 2:a med kök, studentlägenhet, för 4 780 kr/månad, riktigt trevligt ^^ Återkommer med datum för inflyttningsfest. Någon gång i mitten på september blir det troligtvis. ^_^


För övrigt har jag skaffat alla säsonger av Spindelmannen, den tecknade serien från 1994, den som gick på TV4 i mitten av 90-talet här i Sverige. Grymt bra serie, den bör ni alla skaffa och kolla på. Älskar hur ironisk Spindelmannen/Peter Parker är mot alla i serien hela tiden, något man saknar i filmerna. För er som undrar, ja, jag är spindelmannen-nörd ^_~ Spindelmannen är liksom alla nördars hjälte, eller han borde i alla fall vara det. Han är liksom en regelrätt tönt/nörd som får makten, kraften och tjejen, allas vår hjälte helt enkelt.

Nu får det räcka för den här gången, har grymt mycket mer att berätta om men, det här inlägget kommer bli för långt och jobbigt för er att läsa då :) Kan kort säga att allt i Svealand känns bra nu, vi har haft en NärCon-parad i Örebro då vi bar en stor plasthäst, det är kort tid kvar till NärCon och drygt 170 föranmälda just nu och jag funderar på att köpa en NDS Lite nu. Ha det bra gott folk så ses vi snart!

…från Jeff =)

If you comment on this entry…

1. I’ll respond with something random about you.
2. I’ll challenge you to try something.
3. I’ll pick a color that I associate with you.
4. I’ll tell you something I like about you.
5. I’ll tell you my first/clearest memory of you.
6. I’ll tell you what animal you remind me of.
7. I’ll ask you something I’ve always wanted to ask you.
8. If I do this for you, you must post this on yours.

Mot Arvika!

Drar nu iväg till arvika för att först i helgen vara på ett styrelsemöte med Sverok Svealand och sedan hela nästa vecka (tills lördag) vara på arvikafestivalen. Ska vara ekonomifunktionär i år igen fast denna gång på inbetalningar istället för utbetalningar och jag kommer att jobba mån-ons, så jag har hela festivalen ledig =)

Ska du dit? Slå mig en pling då på 0737-390249 när du är där så kan vi mötas upp. Ses i arvika!

Härlig semester och massor med NärCon

Förra veckan så åkte jag & Linnea iväg till min familjs sommarstuga som ligger i närheten av Trollhättan. Var lite nervös inför resan, kändes väldigt vuxet att åka på semester med sin partner (ni hör ju hur det låter O_o). Fick låna bil av föräldrarna att åka dit och åka runt med. Sådan frihet att ha en bil och bara kunna göra som man vill så. Det blev en underbar vecka, trots regn och rusk. Vi har en sjö en bit ifrån stugan som vi såklart badade i några gånger, bland annat ett nattdopp =) Ganska kallt, blåste en del, men trevligt, speciellt när man kommer upp ur vatttnet då.

Vi gjorde en utflykt till Trollhättan en dag, vi åkte dit helt enkelt och handlade chokladpudding & feta-ost på Lidl bl.a. Hittade knappt tillbaka, min GPS trasslade en del och utan den blir jag typ handikappad ^_~ Men, jag fick igång den så vi tog oss hem =)

Vi lekte även en del med luftgevär. Bergsäker på att jag skulle vinna så sköt jag och imponerade på Linnea. Sen sköt hon och fick Bulls-Eye och utklassade mig totalt ^^;;

Samma dag så upptäckte vi en dörr helt täckt i mögel. Fanns i en gammal potatiskällare där borta i sommarstugan :3 På torsdagen så spenderade vi en dag på Liseberg, åkandes alla häftiga attraktioner och spelandes dansmaskin. Allt man kan önska sig av en semester helt enkelt ^_~ Har massor med otroligt fina minnen med mig hem och bilder också =)

Nu rullar allting med NärCon på för fullt. Anmälan är öppen och NärCon närmar sig med stormsteg. Jag känner att vi inte gör tillräckligt med reklam, att vi måste synas och höras mer. Hjälp mig gärna med detta på alla forum, IRC-kanaler & communities som ni hänger på så gör ni mig lycklig =)

En rolig sak angående NärCon är att vi kommer att ha ett japanskt Deathmetal-band vid namn Plasma-Jet spelandes på NärCon. En Michael ifrån New-Nippon kontaktade mig och frågade om vi var intresserade av att de skulle komma och självklart är vi det, hur cool och bra sak som helst =) Ett litet steg till helt enkelt i min vision om en plats där allt roligt finns och massor med folk träffas ^^

Spenderar dagarna den här veckan med att sortera kvitton, slänga gamla papper och pyssla med bokföring i allmänhet. Låter det inte underbart roligt? Tro det eller ej, det är det faktiskt inte =P Men men, det måste göras och för kvittona jag bokför kan jag söka ersättning för mina utlägg för NärCon och Sverok Svealand och för pengar kan man köpa spel. Som t.ex. en Nintendo DS Lite, en sådan vill jag verkligen ha. Har lovat mig själv att om jag kommer in på det jag har sökt till på Linköpings Universitet, så ska jag köpa en ^^ Har sökt till ett japanskt basår där för er som undrar.

Jag känner att jag har tappat kontakten med massor med roliga människor jag känner, vilket är sorgligt. Om det beror på mig eller på dom eller på båda, låter jag vara osagt, men jag vill gärna återuppta kontakten igen. Speciellt vill jag göra det innan jag flyttar till Linköping där mitt liv kommer att förändras en del. Så, känner någon av er som läser detta att vi inte har talats vid på ett tag, ta kontakten med mig eller så gör jag det förr eller senare ^_~

Nej, nu Arkiv-X och sedan sova. (J#vl@ munsår, fan va ont dom gör! ^^;;) Ha det bra allihopa och kom ihåg att allting är möjligt i sajberrymden.