にほんご を べんきゅお します

Livet flyter på här borta i Linköping, mycket studier så jag har lagt Monkey Games vilande och börjar trappa ner med mycket annat. Men, roligt är det, lär mig ganska mycket japanska på kort tid men så är det också det enda man pluggar =) Dock kommer jag nog behålla den här domänen och använda den till någonting, gillar Monkey Games loggan och namnet ^_~

Min klass består till ungefär 95% av nördar. Japp, bara massa härliga nördar =) Därför så sitter ett gäng, däribland jag, varje rast och lirar Nintendo DS med varandra, vi lirar tv-spel på våra förfester och drar massa dåliga japanska skämt ^^; Det är härligt att kunna umgås med massa folk som man gör på spelkonvent fast, varje dag istället =) Rekomenderas varmt.

Det här är mina sista dagar som tonåring. Japp, så är det, på måndag den 9 oktober fyller jag 20 år. Och hur ska jag tillbringa dessa sista dagar? Jo, dels genom att ikväll vara på förfest till en kravall och lira tv-spel där ^__^ Sen i helgen så är det åter dags för SamCon, mitt födelsedagskonvent, mer info på http://narcon.sverok.net/samcon/ Tror det kan bli riktigt kul, var det förra året så =) Det blir Nintendo DS-turnering, Magic Unhinged-draft, Pizzabakartävling och mycket annat som vanligt. Skoj skoj ^^

På tal om konvent, NärCon ja, har den senaste månaden känt mig ganska otaggad inför allt som har med NärCon att göra. Inte så konstigt, allt som just nu handlar om NärCon är att betala fakturor, vända papper, pyssla med bokföring, bara tråkiga saker helt enkelt. Men, det har vänt, på lördag ska vi ha vårt konstituerande årsmöte för NärCon-föreningen. Hela organisationen runt NärCon ska ändras och vi ska besluta om NärCons framtid. Så, nu har jag börjat få upp glöd igen, NärCon 2007, here I come! ^__^

Tv-spel. Har införskaffat flertalet nya DS-spel och tänkte komma med lite små recensioner här. Köper alla mina spel ifrån www.liksang.com en grymt bra nätbutik som ger gratis frakt på spel. Har köpt väldigt mycket därifrån, dels privat men även med Monkey Games. Det blir snäppet billigare än att köpa spel i Sverige och så gillar jag de amerikanska fodralen mycket mer än de europeiska. De amerikanska är lika tjocka som dvd-fodral och lite annorlunda design på medans de europeiska är dubbelt så tjocka för att få plats med bruksanvisningar på alla språk >_<
Det första, Brain Age, mer ett verktyg för att öva upp sitt logiska tänkande, minnesträning och “träna hjärnan i allmänhet” än ett spel. Man lirar ungefär 5 minuter varje dag and thats it. Gillar det skarpt, innehåller många bra övningar och tester och man får bra statistik över hur det går för en. Både jag & Linnea kör så det är även lite tävling mellan oss i de olika övningarna. Förutom detta så innehöll “spelet” även ett riktigt bra Sudoku-program, visste inte ens att det följde med så det blev en positiv överrasking.


Det andra, Tetris DS, visade sig vara ett riktigt bra köp. Grymt roligt Tetris-spelande med musik från mängder med gamla NES-spel. Många roliga varianter på det vanliga spelandet, vissa mindre lyckade än andra men ändock välkomna. Men, framför allt, grymt trevligt multiplayer-lir då man kan lira med bara en kassett upp till, jag vet inte hur många spelare men som ni kan se på screenshoten där, minst 10. Det vanligaste spelet vi lirar på rasterna på japanskan. Sen att det kostade c:a 200 kr gjorde det inte sämre. Men, i övrigt annars, standard Tetris-spelande, gillar man det inte så är det nog inte ett så bra köp trots allt.


Sen, ett rollspel a la Paper Mario fast för DS. Har spelat kanske 10% av spelet, det är mysigt och småunderhållande. Håller inte riktigt samma klass som Paper Mario till Gamecube (som för övrigt är helt lysande) men helt klart ett bra spel. Får man tag på det billigt så är det helt klart värt pengarna. Saknar ett multiplayerläge, gillar när dom som i New Super Mario Bros och Super Mario 64 DS slänger in lite multiplayerspel som man kan lira med endast en kassett. Men ja, varken positivt eller negativt överraskad, fick ungefär vad jag förväntade mig.


Operera med din DS och bli läkare! Låter det inte helt lysande, att få med sin stylus operera? Det är det också, helt klart underhållande ^_^ Sen jag fick det så började jag lira direkt, ända tills jag kom till en bana, där jag fastnade, och sitter fortfarande fast. Svårighetsgraden ökade rejält mellan de två banorna så, mitt flyt i spelandet avbröts. Vad man tycker om sådana saker är upp till var och en men jag tycker om spel som kräver en del utmaning men man ska inte fastna så att man tillslut lägger ifrån sig spelet. Det ska vara en jämn svårighetsgradsökning och spelet ska ta sin tid att klara. Trauma Center kommer för mig att ta ett bra tag att klara nu tror jag men, jag undrar hur många gånger jag kommer att lägga mig ifrån det innan dess?

Utöver dessa så köpte jag ett Kanji-lexikon som jag bara tycker mer om för var dag som går, perfekt att ha när man pluggar japanska. Metroid Prime Hunters, som jag inte lirat speciellt mycket, återkommer om det. Och sist men inte minst, Operas webbläsare till Nintendo DS. Riktigt trevlig att navigera med touchscreenen och de två skärmarna men, alldeles för dyr för en webbläsare. Sen, att den inte har stöd för att kolla på filmer på youtube, spela flashspel och sånt är förståligt men, det hade helt klart varit trevligare med sådant stöd.

Har börjat titta på massor med Time-Attack videos från NES, SNES & N64. En Time-attack är när någon, med emulator lirar ett spel, sparar tusentals gånger och kör om alla rörelser och moment så att det ska bli ett perfekt spelande och försöker klara det på så kort tid som möjligt. Ofta försöker dom även uttnyttja buggar i spelet och göra sådant som inte var tänkt att man ska kunna göra. Allt började med att förra helgen då jag var i Örebro så fick jag se en Zelda – Ocarina of Time time-attack vilket gav mig oerhörda nostalgi-trippar. Så jag surfade till http://tasvideos.org/ och började ladda ner massor med videos. Gör det du också, speciellt Super Mario 64 och Zelda – Ocarina of Time, riktigt bra videos. Bara för att jag nu sett Zelda – OoT videon så är jag fast besluten att lira det spelet igen snart. Fast, det blir nog Master Quest, alltså samma spel fast med svårare dungeons/palats/grottor, släpptes till N64 i Japan men GC i Europa.

Det var allt för mig för den här gången, nu ska jag laga lite mat och sedan dra till universitetet. まった ね!