P3 framträdande

Idag så ringde P3s Pang Prego upp mig när jag satt och jobbade för att ställa lite minst sagt skumma frågor rörande lajv…det var alltså en busringning. Jag försöker nu få tag i ljudklippet som ska finnas någonstans på etern så om någon hittar det så säg gärna till så slänger jag upp det här.

Fick dock reda på att det var P3 först när en polare skickade ett sms några timmar senare om det hela. Funderar, har de rätt att bara spela in samtal med vem som helst, sända ut det i radio samt slänga upp det på nätet utan att tillfråga en? Har själv fått höra att när man ska spela in samtal och liknande så måste man fråga människan man pratar med men det kanske inte gäller media.

I alla fall, det var liten kul sak. Har inte skrivit här på ett tag och det kan förklaras med två saker. Jobb samt Super Mario Galaxy. Otroligt bra spel, får skriva mer om det senare.

Edit1: Tydligen så är det i Pang Prego, från idag, del 2, c:a 30 min in i programmet.

Det är visst nån som är tillbaka…

Jag har fått ett återfall, en flashback, kalla det vad ni vill men ni lyssnar jag otroligt mycket på Winnerbäck. Den mannen är verkligen en nutida poet som är värd att dyrka. Främst så lyssnar jag på hans gamla skivor och material men även en del på hans senaste platta. Jag är som många andra en “det var bättre förr”-människa när det gäller hans musik. Fast det stämmer inte helt för även om kvalitén i regel har sjunkit så kommer emellanåt några riktiga guldkorn. Ta t.ex. “Hjärter Dams sista sång” som släpptes 2004 är en av hans absolut bästa. Jag kan sitta och lyssna till den och många andra av hans låtar och bli helt känslomässigt fylld och tårögd. Han är ingen galen artist eller skönsångare men, texter det kan han banne mig skriva.

Såg igår på reprisen av “Fredag hela veckan” där de gjorde en parodi av honom och Miss Li. Den var rolig och jag småskrattade lite men samtidigt kändes det märkligt. Att han nu är så pass stor att man gör parodi på honom, det känns lite märkligt och sorgligt. Men ja, nu ska jag inte vara någon som säger “Eh, är det inte underground så är det kasst!” men lite märkligt känns det. Jag kan verkligen tänka mig hur de som lyssnade på Winnerbäck i mitten på 90-talet kände när de för första gången hörde honom på radio. Glädje, men samtidigt lite sorg. Här kan ni se sketchen från det programmet:

Ett försök att få sålt grejer

Har slängt upp en del av Monkey Games prylar på www.tradera.com i ett försök att få sålt dem. Det är ju coola saker till ett vettigt pris, bara det att jag hittills inte haft tiden eller orken att satsa ordentligt på Monkey Games och att göra reklam för grejerna. Borde åka på fler konvent nu och sälja saker eller på något sätt få upp försäljningen så jag åtminstonde når den nivå jag hade tidigare när jag sålde dansmattor på löpande band. Tips hur jag ska lyckas med detta utan att göra mig själv till en fattiglapp mottages gärna =)

Btw, grejerna jag har lagt upp på tradera hittar ni här. Happy shopping =)

Frihet, freedom och 自由

Japan-Jens gillar frihet, att kunna välja, att inte vara låst eller att det ska krångla när man vill göra någonting. Det kan man se i hans lägenhet samt även på vad han handlade idag. En verktygslåda, men inte någon vanlig enkel utan nej, den ska innehålla allt. Så man är förbered på alla situationer, vad som än händer, vad han än skulle behöva laga så ska han ha verktygen för det hela. 1000 kr, 150 delar och med 10 års garanti, helt enkelt porr för den som gillar att bygga/laga/fixa/greja. Setet hittar ni här.

Som sagt så kan man även märka det på lägenheten och livet i allmänhet som vissa av er kanske har märkt. Kylskåpet och skafferiet är alltid proppfyllt, för att man ska många valmöjligheter. Sladdar, elektronikdelar och gammalt skräp sparas och lagras för att eventuellt användas någon gång i framtiden. Inför resor så vill han inte binda fast sig om det är ekonomiskt godtagbart, t.ex. om det kostar lika mycket att köpa tågbiljetten på stationen mot vad det kostar att förboka den. Flexibilitet är kanske ordet vi söker efter istället för frihet för att beskriva hans beteende.

Frågan som direkt dyker upp nu är då, finns det fler som han? Har han fått det från sin familj (som för övrigt också har proppfyllda skafferier) eller formats av livet och sina erfarenheter? Missa inte fortsättningen på denna följetång i 42 delar, här på Internet.

Problem med kameran men massa nördgrejer!

Har försökt ladda in bilderna från tyskland-resan men det har trasslat lite, därför har det ännu inte kommit någon uppdatering. Jag jobbar på varje dag, ett riktigt trevligt jobb. Stundtals frustrerande (den &#%”% databasen!>_<), stundtals tråkigt (kolla dubbletter i gigantiska föreningar = roligt?) men stundtals helt sjukt roligt. Bygga ihop nya datorer, layouta grejer, snacka med trevligt föreningsfolk och lära sig mer nyttiga grejer att kunna gällande allt från InDesign, Filemaker och Typo3. Helt enkelt, jag har ett väldigt trevligt jobb.

Men, en sak kan jag berätta om från Tyskland-resan. Jag shoppade loss massor med grejer till Monkey Games, bland annat det som gör mig riktigt lycklig här i livet, Star Wars-prylar. Lasersvärd och AT-AT Walkers blev det som nu ockuperar mitt vardagsrum i väntan på köpare ^_^ Titta in dem här.

Idag har jag lirat en del Wii (Super Paper Mario, riktigt trevligt och underhållande spel men varför tog de bort rollspelsstriderna?), kollat på Evangelion (den blir bättre varje gång man ser den) och bakat muffins. Malibu-muffins (kokoslikör) och Nutella-muffins. För resten av kvällen väntar mera slappa, eventuellt lira lite Settlers och umgås med Wiiand och hans vänner eller kolla på anime. Borde verkligen börja plugga mina kanji-duggor snart, måste vara klar med dem innan årsskiftet men det är så svårt att ta tag i det hela, även om det är världens enklaste sak att plugga till. Innan jag kan plugga vidare, när nu det blir, så måste jag ha gjort färdigt dem. Men men, någon vacker dag så =) Då kanske jag även kan ta mig i kragen och plugga lite ordentligt på egen hand, har ju böcker och allt som behövs för att lära mig mycket mer japanska.

Btw, nyligen släpptes en ny version (7.10) av Ubuntu/Kubuntu som är riktigt trevlig. Check it out!

Tüskland – Kort uppdatering

Vi är i Tyskland, sover pü ett hotell där vi delar pü dubbelsängar ^^ Jag har handlat grejer till Monkey Games för c:a 18 000 kr, imorgon drar vi till bordershop för att inhandla rusdrycker. Det har varit en riktigt rolig och bra helg, kommer med uppdatering och bilder om ngn dag.

Jobb!

Jag har fått jobb! Äntligen, ett riktigt heltidsjobb som är trevligt och jag känner att det ska bli roligt att börja på. Jag har fått jobb som kansliadministratör på Sveroks kansli vilket innebär 6 månaders provanställning med möjlighet till tillsvidareanställning. Börjar på tisdag, är taggad!