Tentorna över, Samuel = Wannabe-DJ och kräftskivor ftw

Igår gjorde jag min sista tenta för det här året och det känns så bra! Nu bara två små duggor till så är jag helt färdig med min japanska utbildning och kan koncentrera mig på hösten. Håller på och försöker skaffa jobb, går sådär. Har varit inne på Arbetsförmedlingen där jag bl.a. fick reda på att det inte finns något som helst socialt skyddsnät (typ som Alpha-kassan som fanns förr) för en person i min situation. Måste ha jobbat en viss period innan jag är berättigad till någon form av bidrag. Inte för att jag påverkas så mycket av det, kommer nog inte ha några problem att klara mig men hur går det för dem som har det snäppet värre än mig? De som t.ex. inte har undansparade pengar, möjlighet att jobba extra hos Sverok, möjlighet att i värsta fall flytta hem till sina föräldrar o.s.v. Mycket märkligt enligt mig men jag förstår helt klart varför man begränsade Alpha-kassan. Menar, att vissa aktivt väljer då att avstå från att jobba för att istället pyssla med sin hobby och leva på bidrag är ju inte meningen med systemet. Men som med alla bidrag så är det svårt att få dem att fungera felfritt.

Det jag undrar över är dock, varför kan man inte ha en Alpha-kassa men sen tvinga de som får den att dels söka jobb, aktivt, jobb som de är kan få och inte kräver högre utbildning men även sysselsätta dem med diverse småsysslor. Det finns, om man vill, alltid extrajobb i samhället som man kan sysselsätta människor med. Det kan vara allt från att bara göra vår omgivning vackrare och mer behaglig till att producera någonting, borde inte vara helt omöjligt. Jag vet inte riktigt, lite småtankar från min sida.

Idag bär det av till Norrköping för ännu en kräftskiva (hade en igår med gamla klasskamrater) fast denna gång med min bror Tobias som pluggar Mediateknik där. Ska bli riktigt trevligt, har varit lite lat med att åka dit trots att det är en så kort bit men det ska det förhoppningsvis bli bättring med till hösten =) Linnea har börjat skriva på en 101-lista liksom min fd. klasskamrat Caroline gjort och jag blir riktigt sugen på att skriva en själv. Förutom det så har det hänt mycket annat, har bestämt mig för att bli mer aktiv i Eldsjäl och vi ska träffas på torsdag kväll för att jonglera m.m., jag har köpt mig en cool liten dj-konsoll och till helgen ska jag till Uppsala & Stockholm för att hänga med Lendai m.fl. och dra på Syntax Error. Bäddar för en riktigt bra vecka =)

Edit: Den 8 december så ska jag och Linnea se Winnerbäck i Linköping, någon som vill hänga på?

NärCon-koma

NärCon 2007 är över, det har varit en tid med massor med arbete och stress och nu helt plötsligt är det över. Mer än 700 deltagare och jag har förlorat min mobiltelefon. Nu är jag i en slags koma och är lite deppig över att allting är över, speciellt det faktum att jag nu bestämt mig definitivt för att avgå som konventsgeneral efter 6 års tid. Nu framöver blir det massor med plugg inför omtentor, vi får se hur det går. Helst av allt skulle jag vilja sova i en vecka eller liknande. Godnatt.