Äntligen! – Apspel är tillbaka


Precis, det mysigaste företaget och webbshoppen Monkey Games har nu kommit tillbaka för att stanna och serva er med billiga, coola och bra nördprodukter. Så surfa in redan idag och shoppa loss:

http://www.monkeygames.se

Vi kom idag upp på webben och kommer därför de närmaste veckorna att uttöka vårt sortiment varje vecka med många nya produkter. Så, se till att titta in flera gånger ^_^

Fler bilder från Japan

Äntligen så har jag nu tagit mig i kragen och laddat upp bilderna från den sista veckan i Niigata samt bilderna från de sista dagarna innan jag åker hem. De hittar ni nu i galleriet.

Sista veckan i Niigata
Sista tiden i Japan

Bland annat hittar ni pärlor som följande som är resultatet av ett drinkrace mellan mig och Nils, att vi badar i centrala Tokyo kl.02 på natten och sjunger Sveriges nationalsång: ^_^

046-dsc03176.jpg

Kostymjobb, ansiktsböcker och vita tavlor

Whiteboard-tavlor är bra grejer. Riktigt bra, speciellt om man projektplanerar eller liknande då man kan få så mycket mer gjort genom att bara ha en stor gemensam skrivyta. Så jag bestämde mig häromdagen för att köpa en, ingen liten då utan minst en 1 x 2 meter stor. Problemet är bara att de ligger på c:a 2000 kr/st vilket är lite över min budget nu när jag inte har några säkra jobb. Men, genom ett vingslag av tur så hittade jag en 122 x 220 cm stor whiteboard, med whiteboardpennor, magneter och sudd att köpa för 350 kr! Av viktväktarna dessutom ^_^;; Så i torsdags drog jag iväg och köpte den och bar den till Sveroks kansli (riktigt tungt >_>) och så dagen efter så tog jag och Linnea den på bussen hem till Ryd. Så är du sugen på att projektplanera eller öva dig som lärare, kom hem till oss ^_~

En annan kul sak som hände är den arbetsintervju jag hade igår. Jag anmäler till alla möjliga jobb och denna gång hette företaget Face2Face Marketing, de säljer telefonabonnemang till företag genom att besöka dem. Intervjun gick smärtfritt om det inte hade varit för det faktum att han som jag träffade var från Danmark, förstod inte så mycket av vad han sa >_<. Men det var inga problem, jag ska in på måndag igen för att hänga med på en observationsdag för att se hur jobbet går till. Och då är det kostymkrav! Så, kommer jag jobba här sen så måste jag ha på mig kostym dagligen, vilket då blir studentkostymen ^^;; Vi får se om jag vill göra det, har blivit riktigt taggad på idén att starta upp Monkey Games igen, vore fruktansvärt roligt. Det svåra är bara att komma på exakt vad jag ska sälja, men jag tror jag är på god väg.

Idag bär det av till Avesta Krylbo för att hälsa på Linneas barndomsvän Ellen som fyller år. Hon är en tv-spels/anime-nörd så hon är en bra människa. Kommer bli riktigt roligt tror jag, skönt att få lite ledigt från jobbet på Sveroks kansli. Slutligen så har jag en sak att erkänna. Trots att jag visade motstånd så gav jag mig tillslut, jag har nu också skaffat mig en www.facebook.com som jag har blivit lite beroende av. Väldig trevlig design, bra funktioner, bra nätverk och så finns i princip alla jag känner där. Kanske du också?

All your ideas are belong to us

Jag har det! Jag ska starta upp Monkey Games igen! Bli egenföretagare, pyssla med det jag älskar, köpa och sälja saker via webbshop och på konvent. Och nu vill jag ha idéer av er allihopa på saker som ni kan tycka att jag kan sälja. Det kan vara vad som helst, ju fler idéer desto bättre. Jag är riktigt taggad nu och tror att det här skulle kunna bli riktigt bra. Så hör av er och på så sätt gör mig riktigt glad =D

Kort arbetsperiod =)

Det blev en hård dag på jobbet idag. Den utvecklade sig till att bli ännu värre när det visade sig att jag inte lyckades sälja något mer förval än det första jag fick sålt (var kanske för trevlig mot alla kunder :-/) och min kompis Mats fick reda på att de tänker flytta ner honom till privatförsäljning. Vi jobbar just nu på försäljning mot företagare och att hamna på försäljning mot privatpersoner är något du verkligen inte vill. Sämre lön, ännu argare kunder och sämre tider. Samt att provisionen nästan helt utgår. Och eftersom jag lär sälja ungefär lika mycket som Mats om jag fortsätter att jobba samt att jag bara blir deppig av samtalen så ser jag ingen framtid här. Bättre då att hoppa av innan jag skriver på något anställningsavtal med uppsägningstider och liknande. Kommer att jobba imorgon och bestämma mig då men, sökandet efter jobb fortsätter, vilket är allt annat än lätt i den här staden.

Du har inget jobb till mig i närheten av Linköping? ^^;;

>_<

Jag vill inte göra det här jobbet, alla bara hatar en och jag förstår dem, det är ju det värsta…GAH! Fast det är inget lurendrejeri, det är en bra grej jag försöker sälja. Fast massor slänger luren i örat på en, säger direkt att de inte är intresserade o.s.v. Vissa är dock riktigt trevliga så några ljusglimptar finns det.

Första dagen på jobbet…

…har precis gjort inträdesprovet här. Man skulle kunna information om de olika telefon-förvalen som jag kommer att sälja här samt veta en del om fast telefoni och Ventelo AB. Tror det gick bra, sitter och väntar på resultatet och sedan får jag börja ringa och sälja. Du kanske har en enskild firma och vill ha billig fast telefoni? Hör av dig till mig ^_~

Ska det vara så svårt att göra ett hyffsat bidragssystem?

Jag har på sista tiden börjat fundera en massa kring socialbidragen i Sverige, inte så konstigt då jag har varit arbetslös och pratat med människor som går på just dessa bidrag. Och det jag hela tiden kommer fram till är hur dåligt de systemen verkar fungera. Inget ont om socialbidrag som bidrag, det tycker jag är underbart att vi har i Sverige. Det är ett skyddsnät som alla svenska medborgare är berättigade till att söka och jag anser att vi verkligen måste ha kvar. Men, det kan förbättras, något oerhört. Låt mig förklara.

Socialbidragen i Sverige delas ut av Socialkontoret via Skatteverket. Dessa har rätten att kontrollera dina bankkonton för att hålla koll på dina tillgångar när du söker socialbidrag. Detta gör de för 3 månader bakåt i tiden vid utbetalningarna, kolla om man har pengar och kan klara sig utan socialbidrag; en sund tanke. Om du har tillräckligt med pengar får du inget bidrag, har du lite pengar får du mindre. Socialbidragets syfte är att du ska klara dig på ett existensminimum som en räddning, inget fel med det. Dessutom är du skyldig att aktivt söka jobb och ta alla jobb som du erbjuds, just för att man ska försöka ta sig från ett liv baserat på endast bidrag. Men det stora problemet ligger i just avdragen beroende på ens tillgångar samt inkomster och denna jobbsökning. Om vi börjar med jobbsökningen så är det via arbetsförmedlingen du gör detta. Men du är inte tvungen att endast söka jobb som du har behörighet till eller ens minsta chans att få, du kan söka vilka jobb som helst. Så t.ex. kan man bara söka chefsjobb, inte få några och leva endast på dessa almosor. Detta kan inte vara ett bra system, bättre kontroller borde genomföras om nu jobbsökning ska vara obligatoriskt.

Sen kommer vi till avdragen från ens tillgångar, det som leder i sig till att man fastnar i socialbidragsträsket och tappar all motivation till att arbeta. Jag ska dra ett exempel: Måns bor i Mjölby kommun vilket innebär att han få 3400 kr + kostnad för el och hyra i socialbidrag (t.ex. 3400 + 3000 = 6400 kr). Han får ett riktigt bra engångs extrajobb och jobbar riktigt hårt i januari för att han känner att han nu kommer kunna få in lite pengar och komma ur detta träsk. Han lyckas då tillslut få 18 000 kr i lön den månaden. Sen kommer februari och han ska få socialbidrag. Socialstyrelsen ser då att 18 000 kr kommit in på hans konto så de ger honom inga pengar för den månaden utan räknar med att Måns kommer använda 6400 kr av dessa till sina kostnader. Mars kommer och de räknar då att han har 18 000 – 6 400 = 11 600 kr kvar så, inga pengar den månaden heller. I April, samma sak 11 600 – 6400 kr = 5 200 kr kvar, så då får han socialbidrag igen, men bara 1 200 kr. Men, vad har då hänt i praktiken? För det slitet han gjorde i januari så har han inte tjänat en enda krona, han hade lika gärna kunnat leva på endast socialbidrag och fått lika mycket. Hur i hela friden ska man då få motivation att arbeta om man inte tjänar någonting på det hela?

Problemet i att förändra det för mycket ligger i att systemet kan uttnyttjas värre än vad det gör idag. Idag går många på socialbidrag men för att få en krona extra så arbetar de svart och tar pengar i handen och försöker gömma dem, samma sak med materiella dyra tillgångar som de är skyldiga att rapportera. Eller så struntar de i att anstränga sig och fastnar i det där träsket, i många år. Så, hur ska man då lösa det här? Jag är inte helt säker men den lösning som jag har kommit på nu är att istället för att dra av lön och liknande från socialbidraget till minsta krona så sätter man en procentsats. 80-90% kanske. Man kanske inte tjänar mycket, men man tjänar någonting och kanske kan få lite mer motivation. För jag tror på att människor vill vara lagliga i allmänhet och inte vill leva på bidrag men helt enkelt saknar viljestyrkan, motivationen, någon morot. Men att sänka socialbidraget är inget alternativ enligt mig, redan nu är summan låg och man lever verkligen inget lyxigt liv utan rör sig med mindre pengar än en genomsnitts student. Att sänka nivån skulle kunna höja motivationen i vissa fall men helt förstöra den i andra. Liksom, vem blir glad och motiverad av att leva på havregrynsgröt hela dagarna? Nej, jag ser hellre en helt annan motivationslösning likt den jag presenterat.

Har en vän som har levt på socialbidrag länge, i princip sedan 1989 med några få små avbrott. Han extrajobbar nu och får välja antalet timmar han ska jobba men saknar helt motivationen att ta alla timmar han kan, göra ett riktigt bra jobb och försöka få in pengar. För han blir istället bara straffad om han tjänar pengar. Ska det verkligen vara så?

Hjältar, japanskalärare och telefonister

Har den senaste tiden jobbat mycket på Sveroks kansli som kanslist/telefonist, jobbade c:a 46h förra veckan bl.a. Vill jobba mer men det är svårt då jag bara kan jobba tider då det faktiskt går att nå föreningarna ^_^ Men det är dessvärre bara ett extrajobb, inget jag har länge eller garanterat alls. Men, jag har fått ett heltidsjobb faktiskt, fick det idag. Från och med tisdag nästa vecka kommer jag jobba som telefonförsäljare, wohoo! >_< Inte så jättefarligt, är delvis på provision men man får 60 kr/h och så säljer man telefonabonnemang till företag, sämre hade det kunnat varit. Känns ändå bra, mitt första "riktiga" jobb, ett riktigt heltidsjobb.

Men, när jag kom hem, gissa vad som väntade mig... En förfrågan om jag ville vara japanskalärare för nybörjare! >_< Dock bara 3 h i veckan och i Örebro så, det var ändå lite halvkört men ändå. Lite av mitt drömjobb, skulle vara hur kul som helst att vara det. Gaaah! Då skulle man få använda japanskan varje vecka, lära ut till massor med roliga nördar och snacka anime/manga/tv-spel/japan med dem ^__^ Så, är det någon som läser denna som är intresserad av det jobbet och tycker sig kunna tillräckligt med japanska för det hela så hör av er till mig.

Har äntligen börjat titta på Heroes efter att ha hört väldigt länge om hur bra den är. Och….vad bra den är! Bara sett 3 avsnitt hittills och vill bara se mer och mer och mer. Tror banne mig jag ska göra det inatt, se 1-2 avsnitt till ^_^ När man börjar jobba kl.15 så gör det inte så mycket om man sitter uppe länge ^_~ Och för er som inte redan är frälsta, börja titta på den, jag lovar att ni inte kommer ångra er.