Det är visst nån som är tillbaka…

Jag har fått ett återfall, en flashback, kalla det vad ni vill men ni lyssnar jag otroligt mycket på Winnerbäck. Den mannen är verkligen en nutida poet som är värd att dyrka. Främst så lyssnar jag på hans gamla skivor och material men även en del på hans senaste platta. Jag är som många andra en “det var bättre förr”-människa när det gäller hans musik. Fast det stämmer inte helt för även om kvalitén i regel har sjunkit så kommer emellanåt några riktiga guldkorn. Ta t.ex. “Hjärter Dams sista sång” som släpptes 2004 är en av hans absolut bästa. Jag kan sitta och lyssna till den och många andra av hans låtar och bli helt känslomässigt fylld och tårögd. Han är ingen galen artist eller skönsångare men, texter det kan han banne mig skriva.

Såg igår på reprisen av “Fredag hela veckan” där de gjorde en parodi av honom och Miss Li. Den var rolig och jag småskrattade lite men samtidigt kändes det märkligt. Att han nu är så pass stor att man gör parodi på honom, det känns lite märkligt och sorgligt. Men ja, nu ska jag inte vara någon som säger “Eh, är det inte underground så är det kasst!” men lite märkligt känns det. Jag kan verkligen tänka mig hur de som lyssnade på Winnerbäck i mitten på 90-talet kände när de för första gången hörde honom på radio. Glädje, men samtidigt lite sorg. Här kan ni se sketchen från det programmet:

Ett försök att få sålt grejer

Har slängt upp en del av Monkey Games prylar på www.tradera.com i ett försök att få sålt dem. Det är ju coola saker till ett vettigt pris, bara det att jag hittills inte haft tiden eller orken att satsa ordentligt på Monkey Games och att göra reklam för grejerna. Borde åka på fler konvent nu och sälja saker eller på något sätt få upp försäljningen så jag åtminstonde når den nivå jag hade tidigare när jag sålde dansmattor på löpande band. Tips hur jag ska lyckas med detta utan att göra mig själv till en fattiglapp mottages gärna =)

Btw, grejerna jag har lagt upp på tradera hittar ni här. Happy shopping =)

Frihet, freedom och 自由

Japan-Jens gillar frihet, att kunna välja, att inte vara låst eller att det ska krångla när man vill göra någonting. Det kan man se i hans lägenhet samt även på vad han handlade idag. En verktygslåda, men inte någon vanlig enkel utan nej, den ska innehålla allt. Så man är förbered på alla situationer, vad som än händer, vad han än skulle behöva laga så ska han ha verktygen för det hela. 1000 kr, 150 delar och med 10 års garanti, helt enkelt porr för den som gillar att bygga/laga/fixa/greja. Setet hittar ni här.

Som sagt så kan man även märka det på lägenheten och livet i allmänhet som vissa av er kanske har märkt. Kylskåpet och skafferiet är alltid proppfyllt, för att man ska många valmöjligheter. Sladdar, elektronikdelar och gammalt skräp sparas och lagras för att eventuellt användas någon gång i framtiden. Inför resor så vill han inte binda fast sig om det är ekonomiskt godtagbart, t.ex. om det kostar lika mycket att köpa tågbiljetten på stationen mot vad det kostar att förboka den. Flexibilitet är kanske ordet vi söker efter istället för frihet för att beskriva hans beteende.

Frågan som direkt dyker upp nu är då, finns det fler som han? Har han fått det från sin familj (som för övrigt också har proppfyllda skafferier) eller formats av livet och sina erfarenheter? Missa inte fortsättningen på denna följetång i 42 delar, här på Internet.