Det är såhär ni förstår jag gillar killar…

Alltså, jag måste bara få berätta: Här sitter jag i sovrummet framför datorn och försöker skriva ihop ett teoretiskt resonemang om omvårdnadsdiagnostik (som egentligen skulle varit färdigt igår). Och där, ute i vardagsrummet, sitter tre grabbar mitt uppe i ett musikalmaraton. Vi har gemensamt nynnat oss igenom Jesus Christ Superstar (2000), nu är de mitt uppe i Hair och om orken finns kommer Sweeney Todd betas av också.

Ja, där ute i vardagsrummet sitter tre grabbar och dricker lådvin och appletinis, medan de av hjärtans lust sjunger med i White Boys/Black Boys:

Black boys nutritious
Black boys fill me up
Black boys are so damn yummy
They satisfy my tummy
I have such a sweet tooth
When it comes to love!		

Och jag måste bara få berätta hur skönt jag tycker det är att grabbar kan göra så, utan att någon liten fördomsfull krake måste ifrågasätta deras heterosexualitet eller rentav deras manlighet. Jag tycker det är så skönt att få känna att det faktiskt går framåt, att de där djupt rotade socialiserade könsrollerna nog går att tvätta bort från det kollektiva medvetandet trots allt. Om man bara jobbar på det. Om man bara ger det hela tillräckligt med tid. Om man bara vågar.

Jag måste bara få berätta hur underbara killar kan vara, om de ges chansen.

eeeXubuntu installerat

Lyckades installera eeeXubuntu utan problem på laptopen. Gjorde det i bilen på väg mot Uppsala medans Linnea körde. Följde den här guiden för att skapa en bootbar usbdisk och det var inga problem alls utan gick väldigt smärtfritt. Prövade först att göra så som det stod på eeeXubuntus hemsida men fick det inte att funka.

Så nu har jag Xubuntu och blev riktigt förvånad att se att allting funkade från scratch. Skärmupplösning, W-LAN, ljudkort, tangentbord, batterifunktioner ja allt så jag rekomenderar er starkt att byta om ni funderar på det. Då jag installerade utan internet så blev jag dock tvungen att i /etc/apt/sources.list avkommentera alla repositories då installationen inte kunde verifiera dessa och därför avkommenterat dem.

Nu ska jag tveaka vidare, installera amaroK, compiz m.m. så återkommer om detta. Men kan redan nu starkt rekomendera er att skaffa er en Asus Eee om ni är sugna på att skaffa en billig laptop.

Btw, planen för sommaren är just nu lite inriktad på att jag, LSE (Lilla Simon Eklundh) samt David Sjöberg drar till Kina och Japan tillsammans för några veckor. Åker från Arlanda, mellanlandar i Peking/Beijing innan vi sedan drar vidare till Tokyo. Eventuellt så är kanske Erik Hedberg på så det kan bli en riktigt grym resa =)

eeeXubuntu

Har lekt runt en massa nu med min Asus Eee och är riktigt nöjd med den. Däremot är jag inte så väldigt förtjust i Xandros, det Linux-OS som följer med datorn, inte ens när jag har ställt in den i Advanced Mode. Den största nackdelen är helt enkelt den begränsade mängden paket/program som finns. Så efter att ha läst på massor med guider, olika sidor och platser så har jag beslutat mig för att formatera om hela datorn och installera eeeXubuntu på den från ett USB-minne. Verkar riktigt mysigt att köra och de nackdelar som det innebär att installera det som t.ex. längre boot-tid vägs utan problem upp av alla fördelar. Då så många personer har skaffat datorn så är communityn kring den enorma så det blir inte några som helst problem att få hjälp och support om man stöter på några som helst problem. Jag hör av mig om hur det går och visar sen resultatet.

Asus Eee, Magictech och planer om Japan

GothCon blev en succéhelg. Byggde tillsammans med Erik Eklundh, David Sjöberg, Tim Käll och David Fallgren riktigt mysiga Goblinlekar. Ställde upp med dessa i Legacy-turneringen samt Extended-turneringen. I Legacy så spelade jag följande lek, en riktigt mysig och bra lek som jag inte tror jag kunnat bygga ihop så mycket bättre trots om jag fått tillgång till fler kort. Allting började med en Scandinavian Master Trial på torsdagen i vilken jag kom tre vilket gav mig en gratis bye (gratis vinst) i turneringen dagen efter. Även i den gick det bra, kom till top 16 vilket innebar att jag var kvar i turneringen som fortsatte under lördagen. Mötte några riktigt trevliga spelare och andra vilka var så pass otrevliga att både förstörde spelet men även en bit av min dag, som tur var vann jag dock mot dem. Mellan dagarna tveakade jag leken efter att ha sett vad folk spelade. Så slutligen på lördagen så var det dags för sista turneringen i Scandinavian Masters, dessvärre förlorade jag första matchen. Även om jag vann resterande och gick 3-1 så gjorde det att jag fick dåliga tiebreaks (ett värde som baseras på hur bra spelarna jag har mött har gått i turneringen och om jag slog dem eller inte) och inte kom in i top 4. Men en god 5:e plats fick jag vilket gjorde att jag vann boosters för c:a 800 kr vilket var mys =)

Dagen efter i Extendedturneringen så gick det även bra för goblins. Spelade följande lek, vilken hade kunnat varit mycket bättre om jag hade haft tillgång till bättre fetchländer. Kom till slut 11:a i turneringen vilket inte gav mig något pris men jag blev stolt över min prestation, har aldrig ställt upp i några liknande turneringar som dessa. I 90% av alla turneringsmatcher jag spelade var jag oerhört nervös och behövde tänka länge. I vissa matcher satt jag t.o.m. och kallsvettades samt rös och skakade, känslan av hur allvarligt det kändes var så intensiv. Det var häftigt och jobbigt, men mestadels häftigt. Jag har fått mersmak från detta och vill spela i fler liknande turneringar.

Igår fick jag då äntligen min nyaste älskling, en Asus Eee 4G PC. En nätt liten dator som väger knappt någonting och är nästan allt jag drömt om. Redan installerad med en linuxdistribution med KDE, w-lan, 0,85 kg samt ett schysst tangentbord så är det en riktigt bra dator. Inte nog med det, beställde direkt ett stort SD-kort för att utöka hårddiskutrymmet till 20GB och 3G-internet från Tele2 (då jag ändå har mina mobilräkningar hos dem och de var 10 kr billigare.). Så, nu är jag redo att dra ut i världen, jag och min dator, portabla till max. Funderar dock på att formatera om datorn och slänga in Ubuntu i den istället, vi får se om jag orkar. Eventuellt installerar jag bara ubuntu, kubuntu eller xubuntu helt enkelt på ett SD-kort och när jag vill köra det så bootar jag upp från kortet. Helt klart är i alla fall att jag ska installera Virtual Box med Windows 2000 för att kunna köra bl.a. DCI Reporter som dessvärre inte finns för Linux (Virtual Box fungerar för övrigt riktigt bra, kör det på jobbet för Filemaker 9).

Linnea har nyligen fått sommarjobb på Njurmedicin här i Linköping vilket kommer att ge henne mycket pengar samt mängder med bra erfarenhet. Dessvärre blir det mindre gemensam semester, nu totalt 1 vecka istället för 4-5 men men, det blir nog riktigt bra ändå. Har en stark längtan för att åka tillbaka till Japan, glida runt i Tokyo och shoppa, öva upp min japanska, svänga förbi Niigata och hälsa på de som jag bodde hos förra sommaren, kanske spela lite magic mot japaner samt äta riktigt god mat. Är dock inte supersugen på att åka själv samt har planer på att även åka sommaren 2009. Om det inte blir Japan i år igen så blir det förhoppningsvis någon annan utlandssemester eller liknande äventyr. Tips om något bra? Hör av dig.

Statusrapport från GothCon

Igår (torsdag) började årets upplaga av GothCon, Sveriges största spelkonvent. Jag var självklart där men, inte som arrangör, arbetare eller vanlig besökare utan något som är oerhört vanligt mig. Jag var där, som magicspelare. Det innebär att alla mina vanliga konventsvänner nu skyr mig som vinden, folk går omvägar runt mig på grund av den obligatoriska stanken som magicspelare alltid har och jag går under helgen upp 10 kg. Skämt åsido, det är lite annorlunda men väldigt trevligt. Byggde i onsdags i ordning mina lekar och spelade igår min första Legacyturnering. Det gick oerhört bra, av 5 rundor vann jag 4 och gick då till top 8 där jag kom trea. Vann 100 kr samt en Bye till Legacyturneringen dagen därpå, alltså idag. I den gick det inte riktigt lika bra men nära inpå, spelade 4-2 och kom in i top 16 vilka spelar vidare imorgon. Känner mig sjukt stolt, detta är alltså den så kallade SM i Legacyturneringen och mycket pengar är på spel och jag har en schysst chans. Är väldigt nervös i alla matcher när jag spelar för att göra misstag men det är en viss tjusning i det hela, att det känns som att så mycket på spel samt att varje liten handling kan spela oerhörd roll. Så, håll tummarna för mig imorgon. Leklista samt lite mer fullständig rapport om bl.a. delar av de galna partierna som jag spelade (bl.a. när jag lirade Standstill Goblins) kommer inom kort.

Jag lämnade förra veckan med lite sorg i hjärtat iväg mig NärCon-laptopen och stod nu utan laptop. Med tips från Erik Hedberg (Sveroks förbundsstyrelse) så bestämde jag mig för att skaffa en ASUS Eee, en riktig lättviktare till dator (0,9 kg) med flashhårddisk och Linux samt till ett väldigt bra pris (2000-3000 kr). Att LillaSimonEklundh är i USA passade helt perfekt, jag skickade ett sms till honom och bad honom att köpa mig en dator. Så nu väntar jag på att få hem en amerikansk version av den laptopen (den klarar 110-230 volt så det är inga problem), ska bli oerhört mysigt. Uppdaterar här med lite uppgifter om den är en riktigt bra laptop eller ej men jag har stora förhoppningar.

Nu ska jag sova men sist så kan jag tipsa om ett väldigt bra kortspel (Race for the Galaxy ) som jag prövade idag, ska lätt köpa det innan helgen är över.

Återfödelse

Som ni ser så har bloggen fått sig ett rejält ansiktslyft, samt förvandling. Numera är det inte längre en blogg där en nörd sitter och knåpar ihop inlägg då och då utan nu så är det en nörd samt en annan typ av nörd. Det borde väl helt enkelt innebära att bloggen blir dubbelt så bra? Kanske inte men förhoppningsvis lär det dyka upp dubbelt så många inlägg här i framtiden. Se fram emot det =)

Någon sprider kärlek i Linköping

Det började en morgon, när katten Jansson arbetade i sitt morotsland.

Eller rättare sagt, det började en eftermiddag, då jag för andra gången den dagen såg gatukonst på temat kärlek som gjorde mig glad (men i ett alternativt universum var det säkert morgon och det var morotsodling som startade det hela). “Om jag hade en blogg skulle jag blogga om det här”, tänkte jag. Och sen tänkte jag att visst, jag kan ju skriva om det i dagboken på helgon.net, som jag nästan aldrig uppdaterar numera, men då skulle jag ju inte kunna lägga in bilder i anslutning till textinlägget sådär snajdigt som folk gör i bloggar. Det skulle jag däremot kunna göra på bilddagboken.se, där jag inte heller har uppdaterat något sen i typ april förra året. Men jag hade ingen lust. Och då insåg jag att jag faktiskt ville ha en blogg. En egen, riktig, livs levande livsfarlig blogg.

Alla andra har ju en blogg. Och jag gillar ju att falla för grupptrycket, det är lite av min grej liksom. Eller hur det nu var. Och ett av mina största intressen här i livet har på senare tid blivit att läsa bloggar, så det intresset kanske borde breddas lite.

Och ja, jag kommer säkert att tröttna rätt så snart på samma sätt som jag tröttnar på helgon och haket och bilddagboken och facebook och allt annat internettjafs. Men det kan ju vara kul så länge det varar, det vet man inte förrän man har försökt.

Så nu försöker jag. För att inte blandas ihop med varierande.blogg.se, och för att det var den enda snygga stilmallen, har jag valt ett helt annat utseende på bloggen än henom. Jag bör heller inte blandas ihop med varierande.blogspot.com, en helt annan 22-årig kvinnlig Linköpings-student med ett helt annat (hon är kräftan, jag är fiskarna), säkert väldigt fascinerande liv. Alltså, jag vet, jag borde ha kunnat komma på ett annat, mer unikt namn på bloggen. Men Varierande är ju liksom mitt internetnamn nu och jag har hört att det ska vara bra med kontinuerlighet.

Ok. Nog med intro-text, nu kör vi. Det här var ju det jag egentligen ville säga:

Någon eller några sprider kärlek i Linköping.

Någon har satt upp en fågelholk i Rydsskogen där Kärlek kan få bo. (Den har tydligen suttit uppe länge, jag har bara inte sett den förrän nu.) Någon har virkat en kärleksfull benvärmare så att en stolpe vid Lilla Torget ska slippa frysa. Någon gjorde mig väldigt, väldigt glad. Någon fick mig att le.

DSC00082.JPGDSC00081.JPG

Jag älskar gatukonst. Jag älskar visserligen konst överhuvudtaget, men gatukonst är så oväntat att det ofta känns som att känslan förstärks bara just därför. Det är stor skillnad mellan att gå till Nationalmuseum och veta att man kommer få se något alldeles ashäftigt som Rembrandts Batavernas trohetsed till Claudius Civilis, och att passera tunnelbanespärrarna och plötsligt bli överraskad av något alldeles ashäftigt. Dessutom vet man att gatukonstnären inte tjänar något på sin konst och därför bara skapar för skapandets skull och förmodligen inte har anpassat sin idé för att behaga mottagaren och lättare kunna sälja. Ja, jag vet, det är pretto av mig, men jag tycker det är lite coolare då faktiskt.

Sen kan ju gatukonst förstås, i likhet med all konst, vara mer eller mindre häftig, genomtänkt, genomarbetad och originell. Och jag tycker förstås bättre om vissa typer av gatukonst än andra. Grafitti måste vara väldigt färgglad, annorlunda och konstnärlig för att jag rätt ska uppskatta den, och taggar har jag svårt att se som något annat än klotter.

Hela den här olaglighetsgrejen är ju också en lite problematisk nyans i det hela, men jag tycker nog att det kan vara okej att bryta mot lagen i vissa fall, om det inte skadar någon. Men jag vet inte säkert, kanske tycker jag bara det för att det passar mig bra att tycka så. För då kan jag fortsätta pirata musik och cykla mot rött, och i allmänhet göra det enkelt för mig.

Bor du i Linköping? Jag uppmanar dig att gå på upptäcksfärd för att själv få le åt dessa kärleksfulla små konstverk. Och jag uppmanar dig att tipsa mig om fler, så att jag själv kan gå på upptäcksfärd.

Nu får det räcka för idag, jag har slösat alldeles för många timmar på att förstå mig på dethär med bloggande när jag egentligen borde ha pluggat. Nu ska jag försöka mig på att laga någon sorts köttgryta med broccoli och Santa Marias nya krydda Cacao & Chili. Det ska bli… spännande.

Inte illa för ett första inlägg, ja?

Nu kanske ni då undrar varför detta inlägg dök upp på den här bloggen. Jo, för när Samuel fick höra om att jag skaffat mig en blogg så frågade han om jag istället skulle vilja ha en gemensam blogg med honom. Tanken är att istället för två ganska inaktiva bloggar så kanske vi kan få en hyffsat gemensam aktiv. Så, det är tanken just nu, vi får se hur det slutar.