Om vänskap

Nej, jag vet, jag har inte skrivit någonting sen juni. Men jo, jag lever. Det har bara funnits annat i mitt liv som jag har prioriterat. Som att läsa webserier t.ex. Webserier är sjukt viktigt.

En gång, medan Samuel var i Japan, skrev jag faktiskt ett helt inlägg om hur jag gallrade i min garderob. Sen insåg jag att det var liiiite väl mycket navelskådning till och med för att vara mig (jag vet inte ens om jag bryr mig om hur många klädesplagg jag har). Så jag sket i att publicera det. Annars brukar jag tycka det är en bra idé att skriva ego-grejer, som bara handlar om mig, mig, mig, mig. Å andra sidan är nog det sant för majoriteten av alla bloggare, så det kanske inte är någonting att skämmas över.

Hursomhelst, jag tänkte att jag skulle skriva ett litet inlägg om vänskap. Förra helgen var jag nämligen i Jönköping och hälsade på Adina. Adina och jag gick i samma klass på gymnasiet, vi kom varandra nära när vi satt och pillade på våra bilduppgifter i någon av bildsalarna långt efter att alla andra gått hem, eftersom vi båda var obotliga perfektionister. Medan händerna arbetade fanns gott om utrymme att prata, om allt mellan himmel och jord.

Men det var ju tre år sen! Det är helt sjukt så mycket som hunnit hända under dessa tre år, vi har gått helt olika livsstigar och utvecklats så grymt mycket.

Och ändå. Och ändå kan jag sätta mig på bussen till Jönköping och glida in i Adinas och hennes rumskompis’ lägenhet, vi kan kramas och prata och skratta, jag kan sova i deras vardagsrum och vi kan gå och shoppa tillsammans. Jag kan baka plommonpaj i deras kök medan Adina och hennes pojkvän rensar ur köksskåpen på grejer de kan sälja på loppis. Vi kan traska runt på 1850-talsmarknaden och äta grisklämma och spana på folk. Vi kan ha så kul och mysigt tillsammans, utan att det känns konstlat, fastän vi inte träffats på över ett halvår.

Det är så häftigt, med vänskap. Att det kan vara så bra!

Och som om det inte vore nog med att jag får vara vän med den kreativa, talangfyllda, färgsprakande Adina, så har jag dessutom en hel hoper andra vänner. Ta bara inflyttningsfesten som exempel: Det är inte bara mina härliga klasskompisar dyker upp och skrattar med mig i köket, dessutom åbäkar sig folk och åker från Stockholm och Uppsala och Vadstena och Avesta bara för att jag ber dem.

Och där är det ju ännu konstigare – både Ellen och mina gamla klasskompisar från högstadiet har jag ju känt ännu längre. Vi har haft ännu längre tid på oss att utvecklas åt olika håll, göra olika val. Hade vi träffats idag är jag inte säker på att jag hade blivit vän med alla av dem; jag hade nog tyckt att jag inte var på riktigt samma våglängd. Men ändå kan vi ha så jävla roligt tillsammans, både trots att och just för att vi är olika.

Jag är välsignad.

En pixel i familjen

Nu så har jag och Linnea gjort det som vi har pratat om länge, vi har skaffat oss en katt. Under helgen har vi nämligen varit kattvakter åt Simons katt Ester vilket ledde till att vi inte längre kunde hålla oss. Så genom att titta lite snabbt på blocket så hittade vi en söt svart innekatt på 13 veckor. Pixel heter hon och bor nu tillsammans med oss.
Pixel

Network (lan-card) on Asus P5QC in Ubuntu

I have decided to from now on, when I struggle with something in Ubuntu and solve it, I will write a short guide here on my blog to support the community. First out is how I solved my problem with the integrated network card on the motherboard Asus P5QC in Ubuntu 8.04.

First of all, I installed “build-essentials” by using my live-cd and installing it via Synaptic Package Manager. Then I downloaded the motherboard drivers from www.asus.com Just search for the motherboard P5QC and you will find a package called “Linux Drivers”.

I took it on a usb-stick, transfered it to my computer and untared it. Then I went into the folder named /lan/src which contain the source files for the drivers. Then I wrote:

sudo KBUILD_NOPEDANTIC=1 make
sudo KBUILD_NOPEDANTIC=1 make install

After the last command I got an error message saying something like “cannot write to /var/cache/man/cat7/atl1e.7.gz in catman mode”. To fix this, I edited /etc/modules and added on a line by itself,

atl1e

as the first non-comment line, then rebooted my computer. After that, everything worked and I’m now surfing with my new motherboard.

Foton rullar upp

Imorgon är det dags för den andra duggan i grunken, vår grundkurs i matte. Klarar jag den så är jag home free med den kursen vilket skulle kännas väldigt skönt. Imorgon är även dagen då jag ska recensera spel i tv, har lyckats förhandla mig till att få klippen efter varje program på dvd och fått tillåtelse att slänga upp dem här på bloggen. Se fram emot det.

Arbetet med galleriet har rullat på. Kan nu glatt berätta att alla foton från min, Simons, Sjöbergs och Ullis resa till Japan nu ligger uppe där. Dessutom är nästan alla foton från Nolle-P också uppe. Så titta gärna in, det kommer upp nya foton där varje dag. http://www.monkeygames.se/gallery/ Många klockrena foton finns där, som t.ex. det här:

Nu däremot är det dags att sova så att man får ordentligt med sömn inför skrivningen. Håll tummarna för mig och missa inte att titta på “Mycket Nöje” på Kanal Lokal Östergötland imorgon kl.18:15-19:00.

Plogger och ny dator

Installerade igår en nytt galleri (Plogger) på servern som jag kommer att köra från och med nu. Så jag har nu inlett det stora arbetet att dels flytta över de foton som ligger i det nuvarande galleriet (som kommer att ligga kvar tills det nya är helt uppdaterat) samt att lägga upp alla andra foton från Japan, Nolle-P och NärCon. Titta gärna in redan idag på http://www.monkeygames.se/gallery/, det kommer att läggas upp foton dagligen från och med nu. Enjoy.

Sitter och filar med det sista på beställningen av min nya dator. Blir med största sannolikhet följande saker i den:

Moderkort: ASUS P5Q SE P45 S-775 ATX
Processor: INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4GHZ 8MB 1066MHZ S-775
Grafikkort: XFX GEFORCE 9600GT XXX 512MB 2XDVI PCI-E RETAIL
RAM: 8 gb – 2st: CORSAIR 4GB DDR2 PC6400 XMS2 XTREME (2X2GB) HEATZINK
Hårddisk: WESTERN DIGITAL VELOCIRAPTOR 150GB 10K RPM SATA/300 16MB
Nätagg: CORSAIR VX 450W NÄTDEL ATX12V 2.2 / EPS12V
CD/DVD: SAMSUNG DVD±R/RW/RAM DL 22X SATA BULK SILVER

Kommer att köra dualboot där Ubuntu är standard och Windows XP för att kunna lira Starcraft 2, använda Itunes samt leka med Adobes programsuit. För OS kommer de ligga på Velociraptorn och sedan för lagring kommer jag köpa lite fler billiga schyssta hårddiskar. Vad tror ni om det paketet?

Internet!

Äntligen har vi fått ordentligt internet! Så nu kommer mycket ta fart. Ska beställa nya dator, fixa ett riktigt bra webbgalleri, ladda upp alla Japan/NärCon/Nolle-P bilder, bygga en serverdator och framför allt börja uppdatera här mer frekvent. Men ikväll ska vi plugga som vanligt, sy overaller samt kolla på Jesus Christ Superstar 2000. Kommer att bli en bra kväll ^_^

Riktigt lyckad fest och Japan-Jens gör tv-debut

Igår vart verkligen en bra fest. Många människor, allting flöt på bra med grillning, musik, spel och mingel och alla verkade ha riktigt trevligt, så jag är nöjd =) Bilder kommer upp så fort vi har en vettig internetanslutning.

Har precis tackat ja för att dyka upp som spelrecensent i rutan. Det stämmer, Japan-Jens ska göra tv-debut där jag ska börja recensera tv-spel och datorspel. Och vet ni det bästa av allt? Jag får välja precis vilka jag vill till varje program. Planen är att jag ska recensera och tipsa om ett nytt, ett gammalt samt ett okänt spel varje gång. Det ska bli riktigt roligt att genomföra, kommer att länka till klippen sen efter varje program. Så tipsa mig gärna om vad för spel jag bör snegla på. Så, vad är den dåliga sidan av det hela…? Jo, det är Kanal Lokal så det är inte riktigt så häftigt som det låter. Men kul ska det bli, missa inte det.

Ikväll gäller det!

Fortfarande inget internet men det ser ut att lösa sig snart. Kommer sedan att få ladda upp mängder med foton (har tagit 1500-2000 bilder under Nolle-P som ska rensas bland) från både Nollningen och NärCon. Funderar starkt på att fixa någon egen gallerisida med ett kraftfullt galleri som är stilrent men gör det som det bör göra, typ något i stil med konventsbilder.se eller gallery.narcon.se. Börjar bli en del foton jag har tagit och att slänga upp dem i den här bloggens galleri är inte det mest ultimata.

Kl.17 idag börjar inflyttningsfesten, ska bli riktigt grymt. Kommer många vänner från alla möjliga håll vilket är riktigt roligt. Dock innan dess måste oerhört mycket saker göras. Grejer som jag skulle styra upp i veckan men Grunken, industriell ekonomi, japanska och faddersittning kom i vägen. Bl.a. ska vi dra till Axfood och köpa c:a 100 hamburgare ^_^

Kommer helt klart att bli en epic fest.