Sista-minuten-julklapp?

Bästa julklappstipset: Var med och rädda Verles gammelskog. Och om du nu skulle ha köpt alla julklappar redan; gör det till en vana att gå in på sajten varje dag och klicka (sponsorer gör en donation för varje klick). Gör ettklickforskogen till din startsida! Köp en tall eller några vykort! Seriöst, det är en fantastisk stiftelse och de behöver verkligen all hjälp de kan få.

It’s all about the mormons

Håller just nu på och kollar igenom gamla bra South Park avsnitt och det finns några riktigt bra avsnitt. De har kommit upp i 12 säsonger hittills och det verkar inte som att serien kommer att sluta snart.

Här är några småklipp från ett avsnitt när en familj med mormoner flyttar till South Park och det är verkligen klockrent.

Sista framträdandet i Kanal Lokal ikväll

Ikväll är det då dags för mitt sista framträdande i Kanal Lokal, mitt i all tenta- och julstress. Spelen jag ska recensera är Mirror’s Edge till PS3 och Starcraft till PC. Programmet börjar runt kl.18 och slutar kl.19 så någon gång därimellan är jag med. Vi får se om det blir några fler program till våren för min del, det har varit roligt men lite svårt att hinna med emellanåt. Framför allt har det varit kul att se att så många studenter som jag stöter på om dagarna känner igen mig och har sett programmen. Fick även reda på igår att programmen tydligen inte bara visas i Östergötland 711 000 ggr i form av repriser utan också visas på Kanal Lokal Stockholm. Jag är helt enkelt supertv-kändisen Japan-Jens ^_^

Har nu fått tillgång till förra programmet som spelades in i november där jag recenserade Sam and Max Season 1, Shenmue och Frets on Fire så det kan ni kolla på här:

Det bästa just nu och politiskt rävspel

Garfield minus Garfield – Det blir knappast bättre än det här. Helt enkelt, genialiskt.

I fredags så blev den äntligen av, en helkväll med exakt 7 personer, god mat och ett parti av brädspelet Junta.junta.jpg Spelet handlar om att spelarna sitter som makthavande i en republik vars största inkomst kommer från årets bananskörd och stödpengar från andra nationer. Det är militären som styr landet så spelarna får roller som General of the 1st brigade, Minister of the Internal Security, Air Force Commander och så självklart, presidenten. Presidenten väljs av spelarna och är den som utser vilka poster de andra ska få inneha samt delar ut årets budget. Målet med spelet är att få så mycket pengar som möjligt, forsla dessa till sitt Schweiziska bankkonto medans man aktar sig från att bli lönnmördad. Emellanåt blir det inbördeskrig i landet när någon sida startar kupp och försöker störta den sittande regeringen.

Den största behållningen med spelet är alla svek, allt prat i korridorerna och alla pakter. Kvällen började med att jag, med stöd av arbetarrörelsen, radikalerna och socialisterna knep presidentsposten och styrde med stenhård men rättvis hand. Efter ett tag startades en kupp av oppositionen men den slogs effektivt ner. Efter att jag suttit vid posten ett tag ansåg jag dock att det var dags för någon annan att styra. Döm min förvåning när resultatet av att jag steg ner var att jag först blev degraderad till Airforce Commander, sedan lönnmördad och bestraffad resten av spelet. Men det hindrade inte mig från att knipa segern genom att effektivt skicka lönnmördare mot makthavarna, strax innan de gick till banken för att sedan själv ta pengarna och föra över till mitt bankkonto.

Under hela partiet så varnade Erik (som vanligt när vi spelade spel) för mina handlingar och rekommenderade alla att alltid förena sig emot mig. Detta har han gjort sedan första gången vi spelade Settlers för en herrans massa år sedan och det spelar ingen roll vilket spel det handlar om, jag ska aldrig få vinna ^^;;

Reflektion Spotify

Har nu kört spotify ett tag nu, i stort sett dagligen sedan det släpptes och jag är riktigt nöjd. Lyssnar för tillället på Infected Mushroom, har blivit ganska mycket av den varan sedan Das Boot. Det enda som saknas just nu känns möjligheten att smidigt interagera med andra användare direkt i programet, se vad de lyssnar på och kolla in deras publika spellistor. Det kanske inteens är under utveckling utan att meningen är istället att alla ska dela med sig av spotifylänkar på nätet i alla dess forum och communities. Har inte prövat den biten så vet inte hur bra det funkar. Sedan såklart utbudet kan bli bättre men det täcker redan nu en väldigt stor vidd av vad världen har att erbjuda Förhoppningsvis så kommer det gå bra för företaget, det hänger på hur många som använder sig av betaltjänsten respektive hur många annonsörer de får för gratistjänsten. Sedan kanske vi i framtiden får se ett Spotify för tv-serier, vore nice.

Har slängt ut massor av invites till höger och vänster ett tag nu och sitter just och trycker på min sista. Så, första personen som kommenterar på det här inlägget eller slänger iväg ett mail till mig med sin mailadress får den.

Graphics with Mvodoa Geforce 9600 GT under Ubuntu intrepid 8.10

I have been struggling with this problem a long time and finally found a solution. Everything worked great under Ubuntu 8.04 but for some reason with the release of intrepid, this part stopped working. The answer was to use Envy to first remove every installed driver and then install the 1.73 drivers. Since I updated to Intrepid I haven’t been able to do this but for some reason now I can. I think the answer lies in new Linux kernel/headers update that got released recently. Now I can safely reboot my computer without having xorg crashing and glxgears and Compiz works like a dream.