Kampanjen startar

Som många av er vet så pluggar jag Industriell Ekonomi med inriktning japanska på Linköpings Universitet Om drygt 2 veckor den 10 februari är I-sektionens Vintermöte där 2009/2010 års fadderi/festeri väljs. Till det kandiderar jag som fadderigeneral mot valberedningens förslag. Det blir första gången jag verkligen kandiderar för att bli vald till en ideell post, tidigare har det aldrig varit så stor konkurrens som det är denna gång. 800 personer läser I och av dessa brukar c:a 100 personer komma till Vintermötet för att rösta. Jag måste samla ihop massor med studenter som är vlliga att rösta på mig, hålla brandtal och verkligen kämpa hårt. Ska bli tufft men roligt, wish me good luck.

Kampanjsidan är nu uppe och kan hittas på http://www.samuel-i-cm.nu/ Lite av en plojgrej men väldigt roligt, ser framför mig flyers, ballonger, godis och annat som delas ut likt vilken politisk kampanj som helst =)

Musiktips

Sedan ett tag tillbaka har jag lyssnat oerhört mycket på “Navid Modiri och Gudarna”. Ett underbart band som, om jag skulle försöka beskriva vad de spelar, spelar något i stil med svensk reggae-pop. Framför allt deras senaste skiva är top notch med låtar som “Paus där” och “Kung Midas”. Missade dessvärre deras spelning i Linköping i början av december då det var strax innan jag upptäckte dem men hoppas att de kommer tillbaka så småningom.

Ni kan lära er mer om dem på deras hemsida.

Kanal Lokal #4 + Vi har sett Jesus

Nu har vi precis kommit hem efter att ha sett Jesus Christ Superstar på Malmö Opera med bl.a. Ola Salo (The Ark) och Fred Johanson (Jesus Christ Superstar 2000 bl.a). Det blev en häftig roadtrip, 7 pers i en minibuss med bra musik, trevlig stämning och en schysst gitarr. Har börjat försöka lära mig spela och det går frammåt, mer om det senare.

Musikalen var underbar, lätt den bästa uppsättningen jag har sett. Visst fanns det en hel del saker att önska men helhetsintrycket var grymt. Om ni har möjlighet att få tag i en biljett och se den, gör då det. Vi fick inte tag i några ordinarie biljetter utan det blev lyxpaketet med tre rätters middag, en kort introduktionsföreläsning till musikalen samt att låttexter ingick. Gick på 1000 kr/biljett men det var det helt klart värt. Känns lite roligare att det blir lite mer av en heldagsupplevelse med tanke på att det tar så pass lång tid att köra ner och upp från Linköping.

Slutligen så har Kanal Lokal skickat mig det sista inslaget som jag var med och recenserade tv-spel. Känner dock att det får räcka nu. Jag har prövat på det hela, utvecklats och lärt mig lite men att fortsätta med det hela skulle inte ge så mycket om inte konceptet ändrades. I alla fall, här har ni klippet och den här gången recenserar jag Mirror’s Edge samt Starcraft men en ny programledare som intervjuar mig.

Skamlös reklam

Följ vår blogg med bloglovin!

(Jag testar bloglovin. RSS i all ära, men det verkar ju praktiskt att ha allt samlat på ett och samma ställe? (Det vill säga, om man är lika patetisk som jag och har typ “läsa bloggar” som ett av sina största intressen.))

När vi ändå gör reklam för saker vill jag tipsa de med en Iphone eller Ipod touch om att de nu kan få typ en bärbar synth för bara 49 kr. Det är en kompis till mig, David, som gjort programmet; jag har alltså inte helt plötsligt gått och blivit någon sorts buzz marketer för Apple. Gud förbjude.

Pingevinerna är på min sida

(Alltså, dethär skulle egentligen bli ett inlägg om gulliga pingeviner, men det råkade bli ett inlägg om Gud istället. Jag ber om ursäkt.)

Jag hade nämligen nyligen en diskussion om Gud tillsammans med en vän, sådär som man har ibland. Vännen ifråga är djupt kristen medan jag själv har en tro som utgår från kristendomen men som skiljer på lite för många och stora punkter för att kunna kallas kristendom. Ett av mina stora problem med kristendomen är att det är för mycket regler. Jag kan inte tro på en Gud som är Kärlek men som samtidigt sätter upp gränser för Kärleken. Dethär att Jesus offrades för att frälsa världen, för att besegra döden. Men samtidigt krävs det ändå att den enskilda människan TROR på detta fantastiska osannolika för att få frälsning och få komma till himmelriket.

Det skär sig lite för mig. Eftersom jag tror så starkt på att Gud älskar alla människor alltid, oavsett. Som en förälder älskar (borde älska) sitt barn, fastän barnet har sårat och svikit och förstört mycket mer än föräldern trodde var möjligt. I slutändan förlåts allt. Kärleken är för stor för att MammaPappa Gud ska kunna vara arg för alltid. (Den förlorade sonen and all that jazz, ni vet.) Så jag tror att JA, Gud blir glad när man lever på ett “sunt” sätt och är snäll mot andra och sig själv. Men NEJ, jag tror inte det är nödvändigt för frälsningen. (För mig blir det tydligt att vad man trott på i jordelivet inte spelar någon roll i slutänden när jag läser: “Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken.” (Första Korinthierbrevet 13:13))

Alltså: Jag tror att Gud blir arg och ledsen när man skadar någon. Men några regler finns egentligen inte. (“Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet, men allt bygger inte upp. Ingen skall söka sitt eget bästa, utan var och en den andres.” (Första Korinthierbrevet 10:23,24))

Och för mig är “skadar någon” nyckelord. Så länge vi inte skadar någon med vårt sätt att leva/agera, gör vi inte Gud arg eller ledsen. Om vi däremot gör goda gärningar och sprider glädje bland människorna blir Gud glad. (Att inte skada någon är ju förstås omöjligt i praktiken, för hur man än gör kommer man ju alltid såra eller skada någon vare sig man vill det eller inte, men jag tänker mig att Gud gläds även åt ens försök, även om man inte lyckas.)

Och där kommer man ju oundvikligen in på homo-/bisexualitet. För enligt Bibeln är det fel. Men enligt mitt tidigare resonerande kan jag inte tro att det är fel, så länge det inte skadar någon. Och varför skulle Gud ha skapat människor med andra sexuella läggningar om hen inte ville att de människorna skulle leva ut sin läggning? Men här skiljer sig mina åsikter från min väns. Hon tolkar “men allt bygger inte upp” på ett helt annat sätt än jag; hon menar att homo-/bisexualitet är ett osunt sätt att leva på. Samt att det inte är något man föds som; ingenting man “är”, utan något man väljer; “blir”.

Jag klandrar inte min vän för att hon säger sådana saker; om man nu tror att Bibeln är Guds ord och Sanning så har man ju inte så mycket att välja på, liksom. Då får man ju gå efter vad Bibeln säger. (Och hon är verkligen inte den som behandlar någon sämre bara för att hon misstycker till den personens val av livsstil.) Men jag blir lite ledsen, för att hon inte kan se Guds kärlek även i de förhållanden som inte är heterosexuella. Och oroar mig lite för vilken relation hon kan tänkas få till eventuella framtida homo-/bisexuella barn. Lätt att det blir skuld- och skamkänslor när man utgår från att det är ett destruktivt livsval barnet gjort, och inte något i barnets natur som hen inte själv rår för…

Frågan är alltså: nature or nurture? Och här kommer det sjukt gulliga Wikipedia-citatet in i bilden:

“For example, male penguin couples have been documented to mate for life, build nests together, and to use a stone as a surrogate egg in nesting and brooding. In a well-publicized story from 2004, the Central Park Zoo in the United States replaced one male couple’s stone with a fertile egg, which the couple then raised as their own offspring.”

Är det inte ungefär det sötaste du hört i år? ^^ Och forskning/iakttagelser som dessa tyder ju på att homo-/bisexualitet faktiskt skulle vara något medfött, eftersom pingeviner och delfiner och flugor antagligen inte påverkas lika mycket av traumatiska barndomshändelser och sociala roller (eller vad man nu tror att det är som skulle kunna få folk att välja homo-/bisexualitet) som människor. Aha! Pingevinerna är på min sida i denhär debatten!

Om jag hade hittat någon bild på Bernard, den filosofiska pingevinen, hade jag bifogat den här. Istället får ni nöja er med en länk till en av mina favoritbloggare, Sara Lövestam, aka “Bruden”. Hon skriver fantastiskt välformulerat och roligt. Hon är visserligen ingen pingevin, men däremot homosexuell och övertygad om att hon alltid varit det. Och söt. Söt som en pingevin? Upp till dig att avgöra!

(Och jag lovar, snartsnartsnart ska jag skriva ett blogginlägg om min cykelolycka och lägga upp bilder så alla kan se hur blåtiran såg ut samt före/efter-operationsbilder på mitt kindben.)

Fem dagar senare: Men åh! NU hittade jag ju en bild på Bernard!
Bernard.jpg

UppCon:09

Nu håller UppCon:09 på för fullt här i Uppsala. Över 3000 deltagare och större än någonsin i nya fräscha lokaler gör det till ett riktigt häftigt arrangemang. Självklart är vi från NärCon här och styr upp massa åt dem så att det blir ett mycket bättre konvent samt gör reklam för vårt eget =) En av PR-satsningarna vi gjort är att styra upp egen NärCon-läsk, 750 flaskor som vi delade ut till UppCon-kön strax innan konventet drog igång.

konventsbilder.se läggs det kontinuerligt upp foton från konventet så kolla in det.

Gyckel sökes – “Frukost i baljan”

Jag och Nils i min klass har sedan Nolle-P gick av stapeln irriterat oss på att vi inte kan komma ihåg texten till ett av de gyckeln vi såg. Det var Urfadderiet som sjöng en låt om en kärlekshistoria mellan en arbetande person och en fattig student, melodi “Breakfast at Tiffany’s”. Allting handlade om skillnaderna mellan vad man hade råd med. Texten gick något i stil med:

”Vad sägs om frukost i Baljan… Knäckebröd, fulläsk, klägg och dammsugare.”

Har googlat förgäves efter den utan resultat. Vore kul att lära sig den då det är en riktigt rolig låt som tog upp så mycket av studentlivet här på LiU. =)

Mycket kan man göra själv

På torsdag är det då dags för animekonventet UppCon att gå av stapeln, denna gång större än någonsin med över 3000 deltagare. Allting äger rum på nybyggda Uppsala Konstert och Kongress och självklart har jag och NärCon nästlat oss in i arrangemanget och kommer att vara där för att träffa folk, göra reklam samt arrangera bagagehanteringen/garderoben. Vi har i år en ganska annorlunda reklamsatsning, den bygger på att vi gör det mesta själva, som på den gamla goda tiden. Och faktum är att man kan få mycket snyggt gjort på så vis. Anteckningsblock, egna läsketiketter på flaskor, affischer, klistermärken och flygblad. Allting med hjälp av en färglaser, etikettpapper, en häftapparat och ett gäng nördar som kan tänka sig att sitta och vika, klippa och häfta i några timmar ^^;; Det är klassiskt NärCon-arbete, att vi gör det själva men slänger in pizza och läsk så blir alla glada. Blev precis klar med en slags reklampyramid som vi kommer att ha utplacerad på bord runt omkring på UppCon. En effektiv grej som är lätt att göra och framför allt billig:

pyramid_foto.jpg

Något annat vi planerar att göra är att göra en satsning mot just UppCon-kön. Deltagarna börjar köa redan på onsdagen och själva kön är som ett slags evenemang i sig. Dessvärre så kommer det bli kallt för dem i år då UppCon ligger så pass tidigt som det gör. En av våra planer är att styra upp lite “NärCon-o’boy” för att bjuda på och göra animenördarna lite varma och glada. Problemet är bara att få fram och hantera den massiva mängd dryck som behövs, vi skulle behöva 20-50 liters termosar för att lyckas med det hela på ett bra sätt samt ett kök för att värma allt.