Inget LiU men mkt annat

Inte alls långt kvar nu tills utlandsåret. Känns märkligt, varje gång jag säger hej då till en människa så får jag ta mig en funderare om vi kommer att ses igen innan den 2 aug. Kommer vi inte det så ses vi tidigast hösten 2011 vilket känns märkligt. Man kanske inte hade setts ändå men med utlandsåret blir det så pass konkret och det känns som man vill ta ett ordentligt avsked av alla. För som jag brukar tänka emellanåt, att göra en sådan här sak är ju helt galet. Jag lämnar alla mina vänner, min familj, mina 2 katter och för att inte tala om min fru i ett år för att åka till ett land fyllt av japaner. När jag gör detta bränner jag över 150 000 kr, tar kanske inte lika många poäng som jag skulle ha gjort hemma och kommer att känna mig riktigt ensam emellanåt. Att min enda tröst blir IKEA-varuhuset som ligger i Chiba där jag får spendera dyra pengar på köttbullar med potatismos & Marabou chokladkakor. Låter väl inte alls som en smart plan?

Annars just nu så snurrar ett gäng saker i livet. Läser 2 distanskurser (förhoppningsvis en 3 st om jag kan övertyga Mittuniversiteten om att jag är behörig), dykarteori, japanska, fixa med iijapan.se och så arrangerar jag det där NärCon. Imorgon bär det av i två veckor till Mallorca för en smekmånad mitt i alltihop. Blir nog fantastiskt bra, hade dock gärna läst på mycket om ön och allt som finns att göra där. Men, det löser sig, ska försöka fixa 3g-täckning där så kan min Android hjälpa mig med det mesta ^_~

Appropå 3g så är det en av de stora utmaningarna inför Japan. Jag & Linnea har numera varsin Android-telefon och planen är att vi ska köra någon form av VOIP-lösning, som Skype, för att kunna gratis ringa varandra över 3g dagligen. Annars kommer samtalen kosta ganska mycket under året och man vill gärna ha friheten att bara kunna ringa varandra utan att ens tänka på kostnaden ^^ Jag hör av mig när jag hittat en riktigt bra lösning, dels angående mjukvara men även kring vilket abonnemang jag skaffar i landet i öst.

Nu blir det att fortsätta med tvätten, sen om ca. 4 timmar ska jag och David Fallgren kicka igång anmälan till NärCon 2010. Blir smått roligt, vi får se om vi säljer slut på alla biljetter på första dagen eller vad som händer. Återkommer.