Skrikande kassapersonal m.m.

Här har det varit ganska dött ett tag nu. Anledningen är att det har varit fullt upp. Strax efter att Linnea åkte kom Daniel/Lendai hit och med honom många sena utekvällar. Idag drog han hem men redan imorgon kommer brorsan hit och på söndag dyker Olle upp eftersom VM i Magic nalkas (vilket råkar vara i just Chiba). Samt nästa vecka är det “mid-term”-tentor så det lär vara fullt upp ett tag framöver också.

Men för att delge någonting i alla fall så hände en lustig sak idag i mataffären. I Japan får man alltid kassar, alldeles för många och oavsett om du behöver den eller ej. Det är en liten procedur att varje gång förklara att man inte vill ha någon. Japanerna måste helt enkelt gilla förpackningar av alla dess slag. I vilket fall, idag så vid kassan så sa jag som vanligt “けっこうです” (Kekkô desu, bet. typ “det är bra tack”) men döm min förvåning när hon svarade med att skrika “いりません!?!” (Irimasen, “behövs ej”) för att sedan be om ursäkt för sitt beteende och fortsätta ta hand om mina varor.

Avslutningsvis så kommer här dagens Japanska-dramaserie-tips. Som en blandning av CSI och Yakitate!! Japan var Mr.Brain en helt klart trevlig serie, rekommenderas.

101 saker på 1001 dagar

Detta har väldigt lite att göra med mitt utlandsår och den här bloggen i övrigt men tänkte ändå att jag skulle slänga upp en post om det hela. Har startat ett eget projekt (likt den här hemsidan) där målet är att åstadkomma 101 saker under 1001 dagar. Vissa är enkla och går fort medan andra kräver stora insatser. Ni hittar min lista som jag kommer uppdatera löpande på min gamla blogg, på den här sidan.

Blod & tequila i Japan!

På Chiba Universitets campus kommer Röda Korset varje vecka med tält & buss för att locka blodgivare likt blodbussen vi har i Sverige. Så idag försökte jag mig på konststycket att bli blodgivare, något som med tanke på procedurerna kring att bli gymmedlem borde vara outhärdligt.

Men ganska oväntat möttes jag av samarbetsvilliga & trevliga japaner som mer än gärna hjälpte mig. Genom att ställa lite frågor till dem och med stor hjälp av mitt lexikon lyckades jag fylla i deras formular på endast en timme(!). Fick mitt blodgivarkort, information och allehanda små presenter med mig innan det var dags att prata med läkaren. Tillsammans gick vi igenom mina svar för att dubbelkolla allting innan det var dags att ge blod. Men plötsligt fick han djupa veck i pannan och började gräva bland alla sina dokument medan jag snällt satt och väntade. Det visade sig att Sverige (tillsammans med bl.a. England) är ett av de länderna som Japan inte accepterar på grund av risken för Creutzfeldt Jakobs sjukdom. Lite besviken fick jag gå därifrån, dock med mina fina presenter, däribland en korthållare med blodgivare-Hello-Kitty-motiv, awesome! :D

Plåster, tidning, patientkort (vilket jag ej kan använda, wohoo!) och korthållare.


En till bild på den fantastiska korthållaren, lär inte vara alltför många utlänningar som fått tag i en sådan här.

Sedan hände någonting fantastiskt gulligt, efter att jag hade gått iväg i 1-2 minuter kommer en ur Röda Korsets personal springandes till mig, räcker över två stycken josförpackningar, säger “Förlåt förlåt, den finns inga ursäkter!” och bugar djupare än någon japan någonsin gjort gentemot mig. Gissa om jag i slutändan är nöjd över mitt besök ^^

Jos jos jag maste ha jos!

För övrigt har Lendai anlänt till Japan vilket såklart firades rejält igår i Shinjuku, så pass att tågen slutade gå och jag fick ninja mig in på hans hotellrum och tillbringa natten där. Jag har blivit lovad att det ska fortsätta i samma stil de närmsta 12 dagarna, varpå samma dag som Lendai åker kommer ena brorsan. Kommer att bli en galen månad…

Ej i liggande åtta men BAM(!) var vi borta.

Foton från dykning + Stopmotion från Disney Sea


Har börjat fixa lite med fotona från tiden Linnea var här (nu är hon dock hemma i Sverige igen >_< ). Här kommer första batchen, more to come, klicka på ett av fotona för att komma till galleriet.


När jag blir stor vill jag också ha ett undervattenshus till min systemkamera <3 Men inför vår resa till Filippinerna blir det att skaffa en kompaktkamera + uv-hus + blixt istället. ^^

Fotona från vår trip till Disney Sea valde jag så länge att bara göra lite snabbt till en klassisk Stopmotion-video ^_^ Låten är "Vanilla" av Gackt för er som undrar.