Ett inlagg om Nepalesiska kottbullar

I vilket vara hjaltinnor introducerar svensk matkultur i ett land dar man ater ris och linssoppa tva ganger om dagen, varje dag.

Ber om ursakt for den laga uppdateringsfrekvensen pa bloggen! Det ar lite klurigt att komma ivag till internetcafeet eftersom vi jobbar till 13, kommer hem och ater lunch och sen maste vara tillbaka hemma hos vardfamiljen senast kl 18.

Nu borjar det handa lite pa sjukhuset! Till en borjan satt vi mest i bakgrunden men nu har de fattat att vi faktiskt vill gora saker – sa nu ar det lite battre. Tex har Emma idag fatt sy sin forsta sutur! :) Men det ar ganska fa patienter pa Akuten faktiskt sa det ar anda inte jattemycket som hander.

Sen senaste blogginlagget har vi firat festivalen Teej genom att kla upp oss fint, halsa pa diverse slaktingar, ata massa mat och dansa. Egentligen borde jag ju ha fastat ocksa, eftersom jag ar gift, men jag insag att ingen vill umgas med en Linnea som inte atit eller druckit pa 24 timmar. Sa jag skippade den biten. :P Sa om Samuel blir sjuk eller dor ung sa ar det mitt fel nu. :(

Nagra shoppingturer och lite sightseeing har vi ocksahunnit med, bla har vi besokt det buddistiska templet Swayambunath – riktigt vackert och absolut vart ett besok om man ar i Kathmandu! :)

Igar bjod vi familjen pa svensk mat (vilket var utlovat sedan en vecka; var rumskompis Ai ska bjuda pa japansk mat ocksa vidnagot tillfalle). Kottbullar (gjorda pa kycklingfars) och potatismos blev det. Kottbullarna gick hem hos barnen men moset petade de mest i. Farbrodern (som ater hos oss ibland) sa att “Swedish food is very sweet” vilket jag antar betyder smaklos. :P Men alla at upp det de fick serverat sa vi ar nojda. Enda problemet ar att vi gjorde aaalldeles for mycket – sa gar det nar man som svensk ar van vid att kopa fardig kottfars i ett plasttrag, och plotsligt star dar hos slaktaren och ska avgora hur manga kycklingar som behovs for att matta 8 personer. ;)

Till nasta gang!

3 thoughts on “Ett inlagg om Nepalesiska kottbullar

 1. Vad kul att höra av er! Oj, ni gjorde egen köttfärs alltså – med köttkvarn? Så ni var tvungna att “slakta” kycklingarna också?

  Den tredje dagens reningsprocess under Teej med röd lera slapp du/ni alltså? Hoppas att vi snart får se foton på hur ni såg ut! Det verkar iaf inte gå någon nöd på Samuel trots den uteblivna fastan, snarare verkar han framgångsrikare än någonsin!

  Stooora kramar toll er båda från Calle & Katta😘

 2. Så kul att höra att det går bra för er! Blir så glad att höra att ni har det bra och att ni trivs! Vill skicka en höstkram från Sverige och säga att ni missar inte allt för mycket här, det regnar mest hela tiden och är kallt. Så njut så mycket ni kan! KRAM och Bless

 3. Tjena.
  Hittade din blogg av en slump just på jobbet. Några komiska saker kom upp när jag hittade hit. Just idag får vi en Japansk utbytesstudent på jobbet. Mitt id på Playstation Network är JensJapan (och som du förstår älskar jag Tv-spel).
  Snacka om sammanträffande =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>