2 är hälften av 4

Den stora gemensamma resan är över. Ullis och Sjöberg har nu åkt iväg för att tillbringa natten på Narita för att sedan sätta sig på planet mot Sverige imorgon. Det känns lite konstigt och märkligt, nu ska jag & Simon spendera några sista dagar i Tokyo och vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Jag är väldigt på att hitta på massor med saker men dessvärre vill Simon just nu mest åka hem till Sverige så vi får se vad som händer egentligen.

Lyckades som ni säkert märkt inte med konsstycket att få Ullis & Sjöberg att skriva sina sista inlägg så tänkte dra en kort resumé över vad som har hänt.

Onsdag den 9 juli – Vi åkte med båt och såg den falska frihetsgudinnan som står på ön Odaiba som vi utforskade. Vi bodde sista natten i Asakusa på Khaosan Annex.
Torsdag den 10 juli – Vi bytte hostel, från Khaosan Annex i Asakusa till Khaosan Ninja i Asakusabashi. Efter det drog jag och Sjöberg till Akihabara och shoppade loss rejält. Bland annat varsin PS3. Simon och jag festar loss tillsammans med en kanadensare vid namn Nathan.
Fredag den 11 juli – Vi latade oss större delen av dagen för att sedan dra till Akihabara där vi shoppade åt NärCon. Simon och jag avslutade kvällen med att försöka festa med några andra från hostelet vilket började bra men slutade med att vi tappade bort dem när det var dags att dra till en krog vid namn “The Womb”.

Vilket osökt leder oss till idag. Dagen började med att vi tog oss upp och drog till Asakusa. Efter att vi gått fel en del och frågat efter vägen 2 ggr så hittade vi tillslut dit vi skulle. Magic Eventide Prereleasen i Asakusa. För er som inte vet det så är det en turnering i Magic där man får spela och bygga lekar med de allra senaste magickorten och har chans att vinna ännu fler kort. Och vi skulle nu spela detta på japanska, inte lätt att läsa kort och förklara regler på så vitt främmande språk då japanerna inte kan engelska men vi skulle försöka. Vi registrerade oss till kl.11:30 turneringen och satte sedan igång. Med laptops tillhanda med engelska översättningar av korten gick det ganska smidigt att bygga lekar. Turneringen sedan var väldigt rolig. Det är något väldigt tillfredsställande med att spela ett spel och känna att det är utmanande och man spelar hyffsat bra. Jag, Simon och Ullis gick alla 2-2 (2 vinster och 2 förluster) medans Sjöberg gick 0-4. (0 vinster…). Vi hade riktigt kul, japanerna var väldigt artiga, hjälpte bra till att förklara vad korten gjorde på japanska kombinerat med knacklig engelska och så var de roliga att spela emot. Efteråt så käkade vi alla Ramen tillsammans på vårt favoritställe i Asakusa (billigt!).

Efter det splittade vi upp oss. Jag och Sjöberg drog än en gång till vårt favoritställe Akihabara där jag lämnade tillbaka min PS3a. Lite snopet hade jag fått reda på att den nya versionen av Playstation 3 inte stödjer 100-240 volt som de tidigare utan endast 100 volt vilket innebär att den skulle smälla om jag satte in den i ett svenskt eluttag. Efter att vi gått runt lite så splittade även jag och Sjöberg upp, jag för att leta efter ett äldre PS3 att köpa. Detta skulle vi kanske inte ha gjort för vad som hände var att Sjöberg inte hittade tillbaka till Hostelet från Akihabara vilket gjorde Ullis lite smått galen då de var tvungna att checka ut vid kl.21:00. Men till slut runt kl.21:40 så kunde vi alla mötas för att ha en sista middag tillsammans. Och precis som vår resa tillsammans började med en måltid på Kareekichi så avslutade vi den likadant.

Vad som händer imorgon får vi se, eller resterande dagarna för den delen. Några av planera är att besöka fiskmarknaden, posta massor av NärCon-saker till Sverige, hyra en bil för en dag och åka runt, besöka Fuji-TV-station, köpa mer saker att ta med sig hem och sist äta massor med god mat. Nu ligger massor med fler bilder uppe på bloggen under Galleri som ni hittar här och jag kommer att slänga upp ett gäng till ikväll.

Dagar kvar tills resan är över: 4

4 thoughts on “2 är hälften av 4

  1. 2-2 och 0-4 alltså? Ni får lägga upp decklists på SvM eller nått så man kan se hur dåligt ni bygger ;)

    När kommer man att se Sjöberg här i Linköping förresten? Samuel vet jag i alla fall att det blir senast tisdag om två veckor.

  2. Skulle vara kul att veta vad din totala resbudget låg på, systemkameror och PS3. Inte billigt sådant ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>