Dabberu security checku desu desu desu!

Japanska poliser är ganska roliga. Detta faktum är något vi haft roligt åt under hela resan och även denna natt så har de lyckats underhålla oss. Det började med att en polis kom och bad att få titta på våra pass och ställde lite frågor om vilket flyg vi skulle åka med. Sedan, c:a 30 s efter honom kom en ny polis och ber om samma sak på knacklig engelska. Jag berättar då på japanska att vi redan gett det till den andra polisen (som står c:a 10 m bort) varpå han berättar stolt “Dabberu security checku desu!” och ler ^^

Vi sitter alltså just nu på Narita flygplats och fördröjer tiden fram tills att McDonalds öppnar och att vi efter det kan checka in. Flyget lyfter om c:a 4 h och i hallen framför oss har dagens första flygvärdinnor och annan personal nu börjat strömma in. Ska bli väldigt skönt att komma hem till Sverige, hoppas att allting går smidigt med flyg och byte i Heathrow. Det här blir sista inlägget från Japan för den här resan, nu väntar bara en slags reflektering över allting som har hänt. För mycket har vi hunnit med och det har varit intensivt. Känns som tiden har gått väldigt långsamt under tiden vi har varit borta samtidigt som det känns som den gått väldigt fort. Märkligt det där.

Vi ses i Sverige!

Dagar kvar i Japan: 0

4 thoughts on “Dabberu security checku desu desu desu!

  1. Hahaha ^^, jo då, jag & Linnea delar blogg och just nu har bloggen haft en liten speciell vändning i en månad då jag och tre polare har varit i japan och semestrat. Så Linnea ska fortfarande bli sjuksköterska och det är jag som kan japanska ^_^

  2. Tips för mindre förvirring: Under varje rubrik, precis bredvid datumet, står det vem som skrivit inlägget. Japan-Jens är densamme som Samuel och Varierande är internet-slang för Linnea. (Och så har det som sagt varit lite gästbloggande den senaste månaden; denelian, Ullis samt Simon är Samuels resesällskap.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>