Lugnet har kommit, alla bilder är uppe och pizza är gott

Nu så är vi allihopa äntligen hemma. Jag och Simon kom hem till Sverige i onsdags kväll där Linnea och Simons pappa mötte oss. Där skiljdes vi oss och jag och Linnea drog till Hässelby för att tillbringa natten och sedan ta ett tidigt tåg på morgonen till Linköping. Efter det så har det varit några ganska lugna dagar. Har pysslat med att packa upp allting jag har fått, ta kontakt med massor med trevliga människor, börja fundera på flytten som sker snart och så kommit tillbaka till jobbet. Där har det hänt mycket saker och är lite småkaos så det är väl tur för dem att jag kommer hem och styr upp det hela ^_~

Det har varit väldigt blandade känslor. Att gå från väldigt intensiva Japan till lugnet här hemma är en skarp kontrast. Och precis som förra året så blir jag irriterad på hur oförskämda och oartiga alla i Sverige är (och för att inte tala om i England… ^^) jämfört med japanerna. Känner mig lite som en japan i Sverige, men så har jag ju inte Japan-Jens som nickname för inte =) Resan var väldigt häftig att göra och så otroligt annorlunda mot min resa med Linnea förra året, trots att vi besökte flera av samma platser m.m. Har varit intensivt, lärorikt, påfrestande men framför allt, förbannat roligt. Hoppas att Simon, Ullis och Sjöberg känner precis likadant.

Har äntligen sorterat, förminskat och fixat färdigt med alla foton som jag tagit i Japan och laddat upp dem på servern så nu hittar ni några hundra till i galleriet som inte låg där förut. Bland annat bilder från Mt. Fuji och Tsukiji fiskmarknad. Följande mappar har ni att titta i:

Tokyo före Fuji (Ueno Zoo m.m.)
Fuji-zan
Tiden efter Fuji-zan med alla
Magic Eventide prerelease
Samuel och Simons sista dagar i Japan

Har pluggat på lite mer om min kamera, objektiv och allmänt sånt och insett att jag inte varit den mest försiktiga med objektivet i Japan, speciellt inte när vi var och klättrade. Så har införskaffat det alla kameranördar rekomenderar, ett UV-filter. Tar dels bort vissa oönskade reflektioner som kan förekomma men framför allt är det ett skydd för objektivet. Roligare att ha sönder/skrapa ett UV-filter för 300 kr än ett objektiv för 5000 kr.

Nu när resan är över så kommer även bloggen att gå tillbaka till sitt ursprungliga läge. Tackar alla ni som har läst inläggen från vår resa och tittat på bilderna, hoppas ni känt att det varit välinvesterad tid. Nu ska jag ta och köpa mig en pizza och kolla på lite Dexter, otroligt bra serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>