Freeloader till Wii och panoramabilder

Som ni kan se nu så är bloggen tillbaka till sitt vanliga utseende och resan är helt avslutad. Så från och med nu kommer Linnea att börja skriva inlägg här igen så se fram emot det.

Har börjat leka med bilderna från Fuji för att skapa panoramabilder. Hittade ett otroligt bra program för just detta ändamål till Ubuntu vid namn Hugin. Rekomenderar det varmt, att göra panoramabilder manuellt kan vara otroligt irriterande och jobbigt och för att inte tala om tidsödande. Mitt första resultat efter lite lekande kan ni se här.

När jag var i Japan så köpte jag mig ett gäng Nintendo Wii-spel. Hade nämligen precis läst om att en Freeloader hade släpts till Wii så att man kunde spela spel från vilken region som helst till sin Wii. Så jag köpte mig ett gäng japanska och amerikanska spel och skulle då pröva dem. Dessvärre kom jag inte längre än till att pröva för det fungerade inte alls. >_< Följande finns att läsa på Wikipedia:

Although the Freeloader only allows legally purchased game discs to be played, Nintendo has released an updated firmware that would block it from running, known as IOS37. On 16th June 2008, Nintendo released Wii firmware 3.3, which blocks the Freeloader.

Så, det som har hänt är helt enkelt att Nintendo tvingar mig att chippa min konsoll för att jag ska kunna spela de spel jag har köpt. Känns lite trist måste jag säga, hade verkligen gått in för att jag inte skulle chippa mitt Wii men så blir jag så illa tvungen. Ska bara hitta något bra ställe som kan hjälpa mig med detta men det ser ut att gå på någonstans runt 500-1000 kr.

För övrigt är det här vår absoluta favoritlåt från Japan. Lyssna och njut =) Slutet är helt oslagbart.

6 thoughts on “Freeloader till Wii och panoramabilder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>